Autors: Guntars Kāpostiņš
Avots: www.diklipalacehotel.com
Katru gadu trešajā novembra ceturtdienā Francijā un citur pasaulē tiek svinēti jaunā vīna Beaujolais nouveau svētki. Pēc Francijas likumiem šajā dienā drīkst atvērt un sākt tirgot jaunos Beaujolais nouveau vīnus un tas tiek atzīmēts ar krāšņām svinībām.
Beaujolais vīnu augļainības un svaiguma noslēpums meklējams gan to izgatavošanas metodē, gan arī vīnogu šķirnes Gamay vieglajā raksturā. Šādus vīnus dzer jaunus un pēc iespējas īsākos termiņos, dažu mēnešu laikā. Paši kvalitatīvākie Beaujolais nouveau vīni ir jāizdzer līdz nākamajai ražai, t.i., gada laikā.
Reklāma

Arī Dikļu pilī šogad no 17. – 20. novembrim jau otro reizi norisināsies Beaujolais nouveau svētki, kuru laikā tiks degustēts un baudīts jaunais vīns franču mūzikas pavadībā. Savukārt pils šefpavārs Valters Zirdziņš būs sagatavojis īpaši šim pasākumam veltītu gardēžu ēdienkarti.
Plašāka informācija par šo pasākumu – www.diklipalacehotel.com
Par rakstu pārpublicēšanas noteikumiem lūdzam kontaktēties ar Travelnews.lv redakciju.