Rīgas-Gaujas reģions oficiāli saņems Eiropas Gastronomijas reģiona titulu

2015. gada 29. septembrī pasaules lielākās starptautiskās izstādes "World Expo 2015" ietvaros rīkotajā Eiropas Pārtikas tūrisma nedēļā oficiāli tiks pasniegti Eiropas gastronomijas reģiona 2017 apbalvojumi. Rīgas – Gaujas reģiona vārdā šo titulu saņems Rīgas domes priekšsēdētaja vietnieks Andris Ameriks un Rīgas Tūrisma Attīstības Biroja valdes priekšsēdētaja Vita Jermoloviča.

Līdzās Rīgas-Gaujas reģionam titulu iegūs arī Orhūsa un centrālā Dānija un Lombardijas reģions Itālijā.

Jau ziņots, ka jūnijā Rīgas Tūrisma Attīstības Birojs sadarbībā ar Gaujas nacionāla parka tūrisma klasteri, Siguldas novada domi, Valmieras pilsētas pašvaldību un Cēsu novada pašvaldību veiksmīgi prezentēja īpašu pasākumu un sadarbības programmas konceptu Wild at palate (Ar dabu šķīvī - latv.val), ko kopīgi realizēs 2017.gadā.

"Būtiski, ka šī projekta ietvaros sadarbojamies ar vairākām Latvijas pašvaldībām, kā arī piesaistītas vairākas citas organizācijas, asociācijas un uzņemēji. Domāju, ka Eiropas Gastronomijas reģions ir laba platforma, kā ne tikai pašiem apzināties un popularizēt gastronomiju savas valsts ietvaros, bet arī pastāstīt par to starptautiskā līmenī," norāda Rīgas domes priekšsēdētaja vietnieks A.Ameriks.

"Pārtika un ēšanas kultūra pēdējos gados viennozīmīgi ir viens no Eiropas tūrisma konkurētspējīgākajiem virzieniem. Tradicionālā virtuve un izcils ēdiens tiek uzskatīts par vienu no galvenajiem tūrisma insturmentiem daudzās Eiropas valstīs. Ceļojuma laikā arvien vairāk laika un līdzekļu tiek atvēlēti tieši ar gastronomiju saistītām aktivitātē, piemēram, apmeklējot meistarklases šefpavāru vadībā, dodoties īpašās ekskursijas uz vietējiem tirgiem, vakariņojot speciāli izmeklētās vietās utt. Tādējādi, protams, atbalstot  gan tūrisma, gan ēdināšanas nozares pārstāvjus," skaidro RTAB valdes locekle Vita Jermoloviča.

Eiropas gastronomijas reģiona vispārējais mērķis ir uzlabot dzīves kvalitāti Eiropas reģionos, saglabājot vietējo ēdienu kultūru un tradīcijas, vienlaikus sekmējot gastronomisko jaunradi, vietējo ražojumu kvalitāti un vērtību, kā arī tūristu piesaisti reģionam.

Eiropas gastronomijas reģiona tituls ik gadu tiek piešķirts 2-3 tīkla reģioniem. Tīkla dibinātāji ir septiņi reģioni no dažādām Eiropas valstīm: Ziemeļbrabantes province Nīderlandē, Orhūsa un centrālā Dānija, Bergamo reģions Itālijā, Provansas-Alpu-Azūra krasta apgabals Francijā, Barselonas province Katalonijā, Miņjo reģions Portugālē un Rīga, Latvija.

Eiropas pārtikas nedēļu rīko Eiropas komisija un tā notiks no 28. līdz 30.septembrim. Tā tiek rīkota ar mērķi apvienot galvenos tūrisma sektora pārstāvjus – starptautisko organizāciju pārstāvjus, nevalsttiskās organizācijas, viedokļa līderus, mazo un vidējo uzņēmumu pārstāvjus, un diskutēt par pārtikas tūrismu Eiropā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Preiļu muižas komplekss un parks pavasarī Preiļu novada TIC
Izbaudi siltās dienas pastaigājoties Preiļu muižas kompleksa un parka plašajā teritorijā. Viss zied un zaļo! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.06.2025 - 22.06.2025 Saulgrieži Āraišos Cēsu TIC
Āraišu arheoloģiskais parks aicina vasaras īsākajā naktī – no 21. uz 22. jūniju – piedzīvot īpašu Saulgriežu burvību pasākumā “Zaļās | Skatīt vairāk
5 EUR
Ieelpo pavasari Pelēču ezera purva takā Preiļu novada TIC
Pelēču ezera purva dabas izziņas taka pavasarī aicina apmeklētājus iepazīt unikālu purva ainavu un daudzveidīgu augu un dzīvnieku pasauli. | Skatīt vairāk
Ieelpo pavasari Galēnu muižas parkā Preiļu novada TIC
Galēnu muižas parks pavasarī aicina apmeklētājus iegrimt mierpilnā dabas un mākslas saspēlē. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2025 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2025 1st-studio.com