Foto: Pixabay.com/ katetsib / 28 images
Autors: BalticTravelnews.com
Avots: BalticTravelnews.com/http://easteuropeanfood.about.com
Lieldienu saldais ēdiens "pasha" ir viens no svarīgākajiem pareizticīgo galda ēdieniem svētku laikā. Daudzi šo ēdienu iecienījuši gatavot arī Latvijā. To gatavo no biezpiena, krējuma un olām. "Pasha" simbolizē Kristus kapu.
"Pashu" gatavojot Zaļajā ceturtdienā, tā turēsies svaiga vēl nedēļu pēc Lieldienām. Tradīcija māca, ka šajā laikā gabaliņš "pashas" pienākas ikvienam, kas klauvē pie nama durvīm, un jo īpaši tiem, kam neklājas viegli.
Reklāma

Sastāvdaļas
1.5 kg biezpiena
150 g gaišo rozīņu
150 g tumšo rozīņu
100 g dažādu augļu sukādes
2 citroni
4 olas
200 g sviesta
200 g cukura
200 g saldā krējuma
Pagatavošana: 40 min.
1) Izkausē sviestu un tam pievieno cukuru. Maisa līdz tas izkusis.
2) Pievieno biezpienu un turpina masu karsēt. Pievieno olas, rozīnes un sukādes, piespiež citronu sulu un pierīvē citrona miziņu. Turpina nepārtraukti maisīt, līdz masa sāk vārīties.
3) Ņem trauku nost no uguns un atdzesē, ik pa brīdim masu apmaisot. Kad tā atdzisusi, pievieno saputotu krējumu.
4) Caurdurī ieliek marli vai lina audumu un ielej biezpiena masu. To tur zem sloga 12 līdz 24 stundas vēsā vietā.
Pirms pasniegšanas pashu uzliek uz apaļa šķīvja un dekorē ar ziediem vai šokolādi.
Par rakstu pārpublicēšanas noteikumiem lūdzam kontaktēties ar Travelnews.lv redakciju.