Jau pavisam drīz - «Bocuse d’Or» ar Latvijas pavāru dalību

Pavisam drīz – 2025. gada 26. janvārī Francijas pilsētā Lionā sāksies prestižā pavāru konkura “Bocuse d’Or” lielais fināls. Latvijai tas ir īpaši nozīmīgs, jo pirmo reizi, saņemot īpašo ielūgumu jeb “wildcard”, tajā piedalīsies arī Latvijas pavāru komanda Nila Ģēveles vadībā.

Eiropas atlasē 2024. gada martā Latvijas komanda Nila Ģēveles vadībā ierindojās vien 12. Pozīcijā, taču žūrija komandu novērtēja tik augstu, ka ar īpašo ielūgumu uzaicināja piedalīties finālā.

Jau iepriekš Latvijas pavāru kluba pārstāve Svetlana Riškova uzsver, ka tas ir lielisks sasniegums, tomēr komandas ambīcijas ir vēl augstākas – iekļūt starp desmit labākajiem.

"Bocuse d'Or" ir prestižākais starptautiskais šefpavāru konkurss pasaulē. To 1987.gadā dibināja slavenais franču šefpavārs Pols Bokus (Paul Bocuse), un kopš tā laika tas notiek ik pēc diviem gadiem Lionā, Francijā. Konkursā piedalās šefpavāri no dažādām pasaules valstīm, kuri sacenšas, lai parādītu savas kulinārijas prasmes augstākajā līmenī. Lai piedalītos "Bocuse d'Or" finālā, šefpavāriem vispirms jāiziet nacionālie un kontinentālie atlases konkursi.

Konkursa laikā pavāriem ir noteikts laiks, parasti 5 stundas un 35 minūtes, lai sagatavotu vairākus sarežģītus ēdienus. Šos ēdienus vērtē starptautiska tiesnešu komanda, kurā piedalās daudzi ievērojami šefpavāri no visas pasaules.

Vērtēšanas kritēriji ir ēdienu garša, vizuālais noformējums, tehnika un inovācijas. Papildus tam tiek vērtēts arī pavāru darba organizācijas un tīrības līmenis.

Pols Bokus pats bija viens no izcilākajiem 20.gadsimta šefpavāriem, kurš tiek uzskatīts par vienu no "Nouvelle Cuisine" kustības tēviem, kas fokusējas uz vieglāku, vienkāršāku ēdiena gatavošanas stilu ar augstāku uzmanību uz produktu kvalitāti un sezonālām sastāvdaļām. Viņa ietekme uz mūsdienu gastronomiju ir bijusi milzīga, un "Bocuse d'Or" ir veids, kā viņa mantojums turpinās.

"Bocuse d'Or" ne tikai palīdz attīstīt šefpavāru karjeras, bet arī popularizē gastronomisko mākslu globālā mērogā. Konkurss veicina gan tradicionālo, gan moderno kulinārijas tehniku apvienošanu, vienlaikus stimulējot radošumu un inovāciju ēdienu gatavošanā.

Fināla uzvarētāji tiek uzskatīti par vieniem no labākajiem pasaules pavāriem, un viņu ieguldījums gastronomijā bieži vien veido turpmākās tendences gastronomijas pasaulē.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
 "Skolas somas" piedāvājums Preiļu novadā  Preiļu novada TIC
Šogad Latvijas skolas somas programmas ietvaros Preiļu novadā pieejami 19 dažādi izzinoši un aizraujoši piedāvājumi! | Skatīt vairāk
Latvija
Ieelpo pavasari Kristus Karaļa kalnā Preiļu novada TIC
Vairāk nekā 220 koka skulptūras, kas attēlo Bībeles tēlus un ainas, harmoniski iekļaujas apmēram 20 hektāru plašā ainavā kopā ar dārziem un | Skatīt vairāk
Tematiskais maršruts: Iepazīsti Iecavu! Bauskas TIC
Dodoties Iecavas virzienā, brīvdienas var pārtapt par piedzīvojumu – šeit vēsture, radoša noskaņa, amatnieku un mājražotāju darinājumi , kā arī | Skatīt vairāk
Ieelpo pavasari Preiļos Preiļu novada TIC
Preiļu muižas komplekss un parks– lielākais pilsētvides ainavu parks Latvijā, kurš apbur ne vien ar savu romantisko veidolu, bet arī arhitektūras | Skatīt vairāk
Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2025 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2025 1st-studio.com