Autors: Travelnews.lv/Timesonline.co.uk
Japānas galvaspilsētas Tokijas centrā atrodas viesnīca Peninsula, kura piedāvā saviem viesiem ne tikai brīnišķīgu skatu uz imperatora pili un komfortablu atpūtu, bet arī apmāca savus viesus japāņu tradicionālās ēdienkartes gatavošanas mākslā. Šie kursi pavisam īsā laikā ir guvuši lielu atsaucību ceļotāju vidū.
Ēdienu gatavošanas kursi notiek viesnīcas virtuvē, un tos vada divi vietējie pavāri, kuri ar iecietību uztver visas neveiksmes un klientu savdabīgos jautājumus.
Visi produkti, ko izmanto ēdienu pagatavošanā ir svaigi un ir rīta agrumā iepirkti Tokijas iecienītajā Tsukiji tirgū. Kursi sākas ar to, ka tiek mācīts, kā pareizi sagriezts zivju produktus suši pagatavošanai. Bez tam kursa dalībnieki tiek iepazīstināti ar maziem noslēpumiem, piemēram, kā panākt kalmāra mīkstumu un tas varētu cieši piekļauties rīsa masai.
Tāpat tiek pastāstīts kuras zivis var droši izmantot svaigā veidā, bet kuras obligāti ir jāapcep pirms to likšanas galdā. Interesanti ir uzzināt, kuras zivis pasniedz labāk ar mērci, bet kurām nepieciešama saldā mērce.
Pavāri iepazīstina arī ar jūras produktu sagatavošanu, un veidu kā ātrāk un vienkāršāk panākt suši formu. Protams, bez suši gatavošanas, kursu apmeklētāji saņem arī informāciju par daudzu sarežģītāku un savdabīgāku japāņu ēdienu sagatavošanu. Kursu noslēgums ir kopīgas pusdienas.
Japāņu ēdienu gatavošanas kursi notiek angļu valodā, un to izmaksas sasniedz vidēji 280 ASV dolārus vienai personai.
Par rakstu pārpublicēšanas noteikumiem lūdzam kontaktēties ar Travelnews.lv redakciju.