Avots: Travelnews.lv/SriLankaTourism
No 2009.gada 6. līdz 14.novembrim, Šrilankas galvaspilsētā Kolombo jau ceturto reizi norisināsies World Spice Food festivāls. Apmeklētāji, kuri viesosies kādā no pilsētas viesnīcām, kafejnīcām un restorāniem, kas ir šī festivālā dalībnieki, varēs doties kulinārijas pasaules ceļojumā. Veselas nedēļas garumā, populāri pavāri no visas pasaules pārņems viesnīcu un restorānu virtuvju vadību savās rokās, gatavojot savus nacionālos ēdienus. Piemērām, Kolombo restorānā Raja Bojun būs iespēja nobaudīt pirmklasīgu Šrilankas virtuvi ar tipiskā karija piedevām, bez kuriem ēdienkartes šeit nav iedomājamas.
Tas, ka Šrilanka ir šī pasākuma rīkotāja, nav nekāds brīnums, jo jau tūkstošiem gadus, gardēžus un ēdienu cienītājus pārsteidz šīs salas garšvielu daudzveidība. Salas optimālais klimats ir ideāli piemērots dažādu garšvielu, piemērām, kanēļa, kardamona, melnā pipara vai muskata audzēšanai. Godinot šeit esošo garšaugu daudzveidību, speciāli World Spice Food festivālam tika izgatavots garšvielu saldējums, kuru pirmo reizi varēs nobaudīt no 6. līdz 14.novembrim.
Papildus informācija: www.sltda.lk/spicefoodfestival
Par rakstu pārpublicēšanas noteikumiem lūdzam kontaktēties ar Travelnews.lv redakciju.