Aromātiskā franču virtuve valdzina Eiropu

Franču virtuve ir viena no populārākajām Eiropā. Arī citās valstīs francūži ir pazīstami ar savu pavārmākslu. Katrā franču mazpilsētā ir tirgus laukums, kur regulāri norisinās tirgošanās ar plašu preču klāstu. Tirgu apmeklē ne tikai vietējie, tie ir ļoti interesanti arī ceļotājiem.

Francijas tirgos ir daudzveidīga svaigo zivju izvēle. Interesanta īpatnība ir tā, ka olīves Francijā nepārdod uz skaitu, bet gan uz svaru - kilogramos. Dienvidfrancijas virtuve ir ieturēta Vidusjūras reģiona stilā. Tur cieņā ir tomāti, tāpat arī liels daudzums ķiploku. Savukārt Provansā vislielākais uzsvars tiek likts uz garšaugiem - rozmarīnu, timiānu, baziliku un dažādiem piparu veidiem. Desertam tiek piedāvāti cukurā glazēti augļi - zemenes, apelsīni, kivi, ananasi, citroni, bumbieri un daudzi citi. Starp citu, tradīciju, ka ēdienreize sastāv no trīs sastāvdaļām - zupas, otrā ēdiena un deserta - pirmoreiz ieviesa tieši 17. un 18. gadsimta Francijā.

Svarīga franču virtuves pazīme ir ēdiena estētika - acij jāēd līdzi. Gan ēdiena izkārtojums un šķīvja, gan arī galda dekorēšana ir labas virtuves sastāvdaļas. Tas izpaužas pat tirgū, kur sasmalcināšanai domātas garšvielas tiek pārdotas skaistos pušķos.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Brīvdienu māja “Meža skuķi” TAKA
Ģimenei vai nelielai kompānijai iespēja baudīt dabas burvību, senas Latgales viensētas mieru un saimnieku viesmīlību. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Riga Islande Hotel
,


Baltic Beach Hotel & SPA
,


Jūrmalas TIC
,


Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācija
,

Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2025 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2025 1st-studio.com