Autors: Kristīne Indriksone
Avots: BalticTravelnews.com/Stern.de
Viena no interesantākajām nodarbēm ceļojumos ir svešo zemju eksotisko ēdienu nobaudīšana un iepazīšana. Ko citur saka par Austrumeiropas virtuvi, kas ārzemniekiem ir gan nepazīstama, gan interesanta? Kuri ir interesantākie iespaidi par slāvu virtuvi un kuri ēdieni bauda vislielāko popularitāti?
Kulinārajā ziņā daudzas Austrumeiropas valstis ir līdzīgas - gan pankūkas, gan pelmeņi, gan soļanka ir vienlīdz iemīļoti poļu un ukraiņu virtuvēs.
Austrumeiropas pankūkas ir ēdiens, ko var ēst gan ar malto gaļu, lasi, skābo krējumu vai kaviāru, gan arī ar ievārījumu un medu.
Plašu atpazīstamību Rietumeiropā guvusi krievu zakuska - tiek uzskatīts, ka tā ir dažādu uzkožamo kombinācija (marinētas bietes, skābi kāposti, selerijas, marinēti tomāti, gurķi un citi dārzeņi, siļķes), kas tiek pasniegta vienā šķīvi. Tas viss, lai varētu pienācīgi dzert vodku - dzērienu, kas visās Rietumeiropas valstīs tiek saistīts ar austrumu kaimiņiem.
Kā citi ļoti pazīstami ēdieni tiek nosaukti borščs un kaviārs. Pelmeņus salīdzina ar itāļu ravioli un tortellini. Kā viena no populārākajām uzkodām tiek minēts šašliks.
Par rakstu pārpublicēšanas noteikumiem lūdzam kontaktēties ar Travelnews.lv redakciju.