Autors: Kristīne Indriksone
Avots: BalticTravelnews.com/Schemamag.ca
Multikulturālajā Vankūverā, kur jebkurā vietā stundas laikā iespējams dzirdēt vismaz duci dažādu valodu, interesantus kulināros piedzīvojumus var sameklēt ne tikai modernos restorānos, kuru tur ir ne mazums. Dažādā un reizēm eksotiskā virtuve sākas jau ātrās ēdināšanas bodītēs, ieskrietuvēs un kafejnīcās. Īpaši izceļami ir divi produkti - japa dog un poutine.
Jau vairākus gadus Vankūveras iedzīvotāji uzkož ne tikai hotdogus, bet arī japadogus - hotdogus, kur poļu vai vācu desiņa ievietota franču, amerikāņu vai kanādiešu maizītē un papildināta ar terimayo mērci - ceptiem sīpoliem, majonēzi un terijaki. Kā tas garšo? Japāniski, jo tādu iespaidu rada jūraszāle, kas dekorācijai novietota uz japadoga pašā augšā.
Savukārt to, ka otra Kanādas oficiālā valsts valoda, ir franču valoda, viegli varētu aizmirst pilsētā, kur pat bankomāti sveicina klientus angļu un mandarīnu valodā, ja nebūtu uzrakstu, kas redzami teju pie katra ātrās ēdināšanas restorāna - poutine. Šis ēdiens nāk no Kvebekas un tas ir īpašs devums ziemeļu Amerikas fast food kultūrai - poutine ir biezs maisījums, ko pasniedz plastmasas trauciņos. Tas sastāv no frī kartupeļiem un karstā mērcē kūstošiem siera gabaliņiem un, neskatoties uz Vankūveras iedzīvotāju veselīgo dzīvesveidu, poutine tomēr ir iekarojis paliekošu vietu ēdienkartē.
Par rakstu pārpublicēšanas noteikumiem lūdzam kontaktēties ar Travelnews.lv redakciju.