Liellopu gaļas karpačo radies Venēcijā

Kādā 1950. gada rudens dienā grāfiene Amālija Nano Mocanigo apmeklēja Harry's Bar, mazu restorānu Venēcijā, kas bija viņas iemīļotais lokāls Adrijas jūras pilsētā. Tajā vakarā grāfiene pasūtīja vien glāzi ūdens un skumīgi niekojās ar to. Restorāna saimnieks Džuzepe Sipriani devies pie grāfienes, lai noskaidrotu drūmā garastāvokļa cēloņus. Grāfiene atbildējusi, ka ārsts noteicis tai stingru diētu, no kuras izslēgta arī vārīta vai cepta gaļa. Restorāna lielākie gardumi gatavoti tieši no šādas gaļas, tāpēc grāfiene nebijusi labā noskaņojumā.

Sipriani vēlējies grāfienei palīdzēt, tāpēc pazudis virtuvē. Pēc kāda laika pavārs atgriezies un atnesis grāfienei lielu šķīvi ar uzkodu, ko nodēvējis par carpaccio - plānas, sarkanas liellopa gaļas šķēlītes ar baltu mērci.

Sipriani nodēvējis jaunizgudroto uzkodu venēciešu mākslinieka Vitores Karpačo (Vittore Carpaccio) vārdā, jo viņa gleznas tolaik bijušas izstādītas Venēcijā. Tieši mākslinieka iemīļotās krāsas - sarkanā un baltā - likušas pavāram nosaukt spontāni radīto karpačo par godu pazīstamajam māksliniekam.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Jūnija svētdienu branči 11:00 - 14:00 LIDO Atpūtas centrs
Gaidām tevi kopā ar ģimeni un draugiem svētdienās LIDO Atpūtas centra 2. stāva restorānā no plkst. 11.00 līdz 14.00, kur būs gan gardi ēdieni un | Skatīt vairāk
no 17 EUR
Svinam pavasari Rēzeknē Rēzeknes pilsētas TIC
Pavasara atnākšana liecina par garāku, siltāku dienu sākumu. Daba ir pārpildīta ar krāsām un dzīvību – ideāls laiks garām pastaigām un | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Novatours
,

Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2025 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2025 1st-studio.com