Autors: Aivars Mackevičs
Avots: BalticTravelnews.com/bild.de
Indonēzijas vai Vjetnamas restorānos kobras tiek pārstrādātas par hamburgeriem un vietējiem iedzīvotājiem tā ir ierasta pārtika, kas tiek uzskatīta par delikatesi. Pavisam savādāk uz šādu ēdienu reaģē eiropietis, kuram kobra ir ļoti eksotisks rāpulis. Kobru fermas ik dienas piegādā tūkstošiem kobru ēdināšanas uzņēmumiem, kuras tiek nogalinātas ar cirvi un ar asu nazi noņemta āda.
Kobras gaļa tiek vārīta, cepta un ievietota spirtotos traukos. Kobras sirdij un asinīm ir nozīmīga vieta dažādu veselības kaišu ārstēšanai. Restorānos kobras gaļas ēdienu var pasūtīt apmēram par 20 eiro. Pieprasījums pēc kobras gaļas pēdējos gados ir stipri pieaudzis.
Kobras āda tiek pārstrādāta somu un dažādu jostu veidā, taču Eiropas tūristiem šos izstrādājumus nevajadzētu iegādāties, jo par to ievešanu Eiropā draud bargi naudas sodi un nopirktās mantas konfiskācija. Tāpēc baudiet kobras gaļu, bet kobras ādas suvenīrus atstājiet ceļojuma zemē.
Par rakstu pārpublicēšanas noteikumiem lūdzam kontaktēties ar Travelnews.lv redakciju.