Foto: Baltictravelnews.com
Avots: Baltictravelnews.com/Vip-tourism.ru
Lielbritānijā daži no restorāniem, kuri ir saņēmuši pat prestižo Michelin zvaigzni, ir atļavuši saviem klientiem ņemt līdzi savu alkoholu – bezmaksas vai arī par nelielu samaksu. Tādā veidā restorāni atbalsta savus klientus ekonomiskās krīzes laikā.
Šādu cēlsirdīgu žestu piedāvā tādi Londonas restorāniem kā Tom Aikens un Ledbury, kuri ir attiecīgi saņēmuši vienu un divas Michelin zvaigznes.
Līdzīgu tendenci ir pārņēmuši arī citu Lielbritānijas pilsētu restorāni. Arī tādi restorāni kā Aubergine, Arbutus, Club Gascon un Boisdale piedāvā saviem klientiem BYO akciju - Bring your own bottle (atnes savu pudeli), kur vidēji vienas personas izmaksas restorānā sasniedz 50 britu mārciņas (60 eiro), neskaitot dzērienus.
Patlaban jau apmēram 50 Londonas restorāni apkalpo BYO Wine Club programmas dalībniekus, kuriem ir atļauts nest līdzi savu vīnu, ja viņi ir samaksājuši gada nodevu 99 britu mārciņu apmērā (120 eiro). Pie tam tiek rekomendēts atturēties no lēta vīna līdzņemšanas, jo piemēram, vīna pudele, kura maksā mazāk par 12 britu mārciņām (14,5 eiro) var būt par atteikumu apmeklēt restorānu. BYO Wine Club programmas dalībniekiem ir jāievēro arī citi noteikumi, piemēram, nenest līdzi dzērienu, ja tas atrodas restorāna vīna kartē, kā arī ir jāļauj someljē nodegustēt līdzatnesto vīnu.
Par rakstu pārpublicēšanas noteikumiem lūdzam kontaktēties ar Travelnews.lv redakciju.