Autors: Mammadaba.lv
Avots: www.mammadaba.lv
Mammadaba gardumgaļa
Gatavojoties Līgo svētkiem, Mammadaba piedāvā īpašu recepti gaļas marinādei un novēl lustīgu un zaļu līgošanu!
- Ņem Latvijā audzētu gaļu, sagriež gabaliņos, saliek bērza vai liepas koka bļodā, kuras apakšā ieklāti egles jaunie dzinumi.
- Marinādei ņem nedaudz sāli, nogatavojušās meža kadiķogas, dažus priežu pumpurus (tikai no sānu dzinumiem!). Skābumam – zaķkāpostus, var pievienot arī citronu.
- Pārsedz ar bērza tāsi un marinē 24 stundas.
- Cep uz oglēm, aromātam nedaudz pieliekot arī priežu čiekurus.
Mammadaba atgādina – esi uzmanīgs! Kurini ugunskuru tikai tam paredzētajā vietā, neaizmirsti to arī nodzēst. Ugunsbīstamības periodā, jo īpaši vasaras mēnešos, ārpus labiekārtotām atpūtas vietām ugunskurus mežā kurt nav atļauts.
Esi dabai draudzīgs! Radušos atkritumus neatstāj mežā, lai pašam tur būtu prieks atgriezties. Mammadaba Tev teiks „Paldies!”
Par rakstu pārpublicēšanas noteikumiem lūdzam kontaktēties ar Travelnews.lv redakciju.