Autors: Elīna Sokolova-Luca
Avots: Zehn.de
Ik dienas nacionāli un globāli atveras pa kādam jaunam restorānam. Vēlēšanās izmēģināt ko jaunu vienmēr saistīta ar daļu riska. Kā pateikt, kas ir labs restorāns? Ir metodes un rādītāji, pēc kuriem ir iespējams aiztaupīt vilšanos.
10 laba restorāna rādītāji:
1. Kārtīga fasāde
Pirmajam iespaidam ir milzīga nozīme. Pat zemapziņā mēs ejam ar līkumu šaubīga paskata ēstuvēm. Pirmais rādītājs ir ēdienkarte pie durvīm- tā ne tikai parāda, ko gatavos restorāna pavārs, bet arī ar cenu kategoriju kurā restorāns atrodas. Atbilstoš skatloga noformējums arī dod nepieciešmo drošības sajūtu.
2. Restorāns ir labi apmeklēts
Ja restorāna atrodas pavisam trīs cilvēki. Jūs, pavārs un apkalpotājs un tas ierastos maltīšu laikos, tad jābūt uzmanīgiem. Jaņem vērā arī dažādu valstu ēšanas paradumus un laikus.
3. Vietējie apmeklētāji
Ja restorānuapmeklē vietējie iedzīvotāji, tad viss ir kārtībā. Tas varētu nozīmēt, ka kvalitāte ir laba un arī cenas nav pārlieku uzskrūvētas.
4. Restorāns labi smaržo
Jāļauj savam degunam izlemt. Ja ienākot, pretī traucas patīkami aromāti no virtuves- viss ir kārtībā. Restorānam noteikti jāsmaržo.
5. Tualetes ir tīras
Higiēnas tests ir ārkārtīgi nozīmīgs. Kurš saimnieks rūpējas par savu tualeti, tam arī virtuvē nav prusaki un netīrība.
6. Galdi un šķīvji spīd un laistās
Jāpārbauda arī vispārējā tīrība restorāna redzamajā daļā. Vai galdauts ir tīrs? Vai glāze, kuru viesmīlis Jums pasniedzis, spīd un laistās? Labs restorāns nomaina netīru galdautu nekavējoties, negaidot darba dienas beigas.
7. Apkalpotāji ir sakopti
Apkalpotāji ir restorāna seja. Tiem jābūs sakoptiem, gariem matiem jābūt saņemtiem astē un nagiem jābūt tīriem.
8. Ēdienkarte ir pārskatāma un labi saprotama
Lai nebūtu jāmaldās kā cauri džungļiem, meklējot vēlamo ēdienu, būtiska nozīme ir labai. ēdienkartes struktūrā. Starteri vsipirms, tam seko 2.ēdieni, sadalīti gaļas ēdienos un veģetārajos, tad saldie ēdieni. Dzērienu kartei jābūt atsevišķi.
9. Vīna karte ir paskaidrojoša
Labos restorānos ir vīna karte. Vīni tajā tiek sadalīti atbilstoši kategorijām - pēc krāsām, un arī paskaidroti.
10. Pirmais ēdiens Jums garšo
Ja visas augšā minētās 9 pazīmes ir bijušas labvēlīgas izvēlētajam restorānam, tad 10. pazīme būs noteicošā. Vai ir garšīgs, kas tiek pasniegts?
Par rakstu pārpublicēšanas noteikumiem lūdzam kontaktēties ar Travelnews.lv redakciju.