Autors: Mārtiņš Švarcs
Avots: Gadling.com/BalticTravelnews.com
Lai gan parasti par gardu ēdienu sasmaržošanu nav jāmaksā, "Juniper Kitchen & Wine Bar" Otavā klientiem tiek pasniegtas īpašas pusdienas, kuras baudāmas vien ar deguna palīdzību.
Pasūtot no ēstuves "Le Whaf" ēdienkartes, jums tiks pasniegta stikla karafīte ar tvaika koncentrātu, kas tapis izvēlētā ēdiena pagatavošanas procesā. Var uzskatīt, ka aromātiskais mākonis satur visas tās pašas sastāvdaļas un garšas nianses, kādas atrodamas "īstajā" ēdienā. To iespējams nobaudīt, ieelpojot caur salmiņu un nenorijot ne kumosa.
Reklāma

Restorāna šefpavārs Normens Aitkens atzīst, ka šāds gastronomiskais piedzīvojums lieliski noder tiem, kas ievēro diētas vai vienkārši vēlas ierobežot apēsto kaloriju daudzumu. Viņš atklāj arī, ka ieelpojamo maltīšu ideju aizguvis no dažiem Eiropas restorāniem, kur meklējami šādas tendences pirmsākumi.
"Lai izjustu vīna aromātu, nepietiek ar vienkāršu pasmaržošanu. Patiesībā jums tas jāieelpo, lai aromāts nonāk līdz jūsu aukslējām. Ar ēdienu ir gluži tāpat," viņš stāsta.
Par laimi, ēdiena smaržošana nav paredzēta pilnīgai ēdienreižu aizstāšanai. Karafe ar ēdiena aromātu parasti tiek pasniegta kopā ar visnotaļ pieklājīgu porciju "īstās" maltītes.
Par rakstu pārpublicēšanas noteikumiem lūdzam kontaktēties ar Travelnews.lv redakciju.