Autors: Daiga Bazule
Avots: BalticTravelnews.com
Ēdiena izvēlē katram cilvēkam sava gaume - vienam garšo veģetārie ēdieni, otrs katru dienu uzturā lieto gaļu, bet trešais varbūt nevar atteikties no deserta ikdienas uzturā. Ko uzturā lieto Rīgas restorānu šefpavāri - cilvēki, kuri virtuvē var uzburt dažnedažādākos brīnumus?
Raimonds Zommers, kurš ir šefpavārs restorānā Kaļķu vārti:
"Vasarā baudu svaigos salātus, ko parasti gatavoju no dažādiem lapu salātiem, pievienoju citrona sulu, sāli, arī svaigos Latvijas gurķus
un tomātus. Mēdzu šos salātus papildināt ar vinegreta mērci, kurai
pievienoju avenes, klāt lieku arī sieru, piemēram, kazas sieru. Uzturā
lietoju arī dažādas buljona zupas - vistas, zivs vai dārzeņu. No
pamatēdieniem izvēlos uz grila gatavotus ēdienus. Tā kā neesmu saldumu
cienītājs, desertus lietoju minimāli. Protams, vasaras sezonā izvēlos
arī sezonas ogas, ko baudu kopā ar pienu un cukuru."
Reklāma

Kristaps Sīlis ir šefpavārs restorānā Steiku Haoss, lūk viņa iecienītākie ēdieni: "Esmu iecienījis Cēzara salātus, arī liellopa gaļu gan fileju, gan antrekotu. Minētos ēdienus izvēlos ne tikai īpašās dienās, bet arī ikdienā. Mājās gatavoju arī rissoto. No desertiem izvēlos sorbertu, vasarā arī svaigas ogas, kā mellenes, kazenes."
Kuri ir Tavi iecienītākie ēdieni?
Par rakstu pārpublicēšanas noteikumiem lūdzam kontaktēties ar Travelnews.lv redakciju.