Maltīte drosmīgajiem: 7 neparasti un, iespējams, šķebinoši pasaules ēdieni

Dzīve pavisam noteikti ir pārāk īsa, lai pieturētos pie vienveidīgas ēdienkartes. Taču vai jūs uzdrīkstētos baudīt tauriņu kūniņām pildītu sieru vai trīs gadus puvušas zivis?

Lūk, dažas maltītes tiem ceļotājiem, kuri sevi uzskata par pārgalvjiem arī pie pusdienu galda.

Prahoka – Kambodža

Kur teikts, ka jāēd pēc iespējas svaigākas zivis? Šis khmeru tradicionālais ēdiens, kurš tiek dēvēts par prahoku, būtībā ir trīs gadus puvušas zivis. Kamēr gaidīsiet savu porciju, varat paviesoties leģendārajā Angkorvatas templī.

Dzīvas čūskas sirds – Vjetnama

Mēdz teikt, ka francūži gatavi nobaudīt teju jebko, tomēr šķiet, ka šim kumosam pat drosmīgākie ēdāji būtu spiesti gatavoties gadiem ilgi. Dodieties uz Hanoju, lai nogaršotu vēl pukstošu čūskas sirdi, kura tiek pasniegta rietumniekiem itin grūti pieņemamā manierē.

Case Marzu – Sardīnija, Itālija

Lai sasniegtu pareizo fermentācijas stadiju, kas tuva trūdēšanai, viena Case Marzu šķirnes siera rituļa tapšanas procesā piedalās tūkstošiem kūniņu, kuras palīdz samazināt tauku saturu produktā.

Cepta jūras cūciņa – Peru/Bolīvija/Kolumbija

Rietumos itin iecienītais mājdzīvnieks, kurš Dienvidamerikas zemēs tiek dēvēts arī par cuy, tiek atzīts par gardu esam. Delikatešu cienītāji to pielīdzina truša gaļai, un tā satur daudz olbaltumvielu, bet maz tauku un holesterīna.

Haggis – Lankašīra, Lielbritānija

Šī tradicionālā skotu ēdiena izcelsme tiek apspriesta itin bieži. Kurš gan būtu domājis, ka aitas kuņģī vārīta sirds, aknas un plaušas garšo tik lieliski?

Escamoles – Meksika

Liometopum ģints skudru kūniņu masu jeb escamoles konsistences ziņā bieži pielīdzina visparastākajam biezpienam. Ēdiens, kurš nereti tiek dēvēts arī par "skudru kaviāru", ir kvalitatīvs olbaltumvielu un ogļhidrātu avots. Tam piemīt maiga, sviestaina, riekstiem līdzīga garša.

Gadsimta olas – Ķīna

"Gadsimta olas" (arī "tūkstošgades olas" jeb pidan) (attēlā) ir paipalu, pīļu vai vistu olas, kuras vairākus mēnešus glabātas pelnu, māla un sāls maisījumā. Šajā procesā olu baltumi pārvēršas želejveidīgā biezenī, savukārt dzeltenumi iegūst zaļganu nokrāsu. Gatavas "gadsimta olas" izdala spēcīgu sēra un amonjaka smaku, un tām ir īpaši izteikta, bagātīga garša.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Viesu māja “Rudzupuķes” TAKA
Viesu māja “Rudzupuķes” piedāvā izmitināšanu 9 komfortablos numuros, krievu pirti, kafejnīcas-bāra pakalpojumus, biljardu, bezmaksas internetu. | Skatīt vairāk
Elpu aizraujoša pieredze modernā šautuvē! GunRange.lv
Atrodamies Rīgā un piedāvājam individuālus komplektus, tematiskās ballītes, korporatīvos pasākumus un interaktīvo šaušanu. | Skatīt vairāk
Jauns mēnesis - jaunas atlaides Estravel Latvia
Piedzīvojumu ceļojumu akcijas un ataides līdz pat 40% // Iepazīstiet pasauli kopā ar cilvēkiem no visas pasaules!! | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Svinam pavasari Rēzeknē Rēzeknes pilsētas TIC
Pavasara atnākšana liecina par garāku, siltāku dienu sākumu. Daba ir pārpildīta ar krāsām un dzīvību – ideāls laiks garām pastaigām un | Skatīt vairāk
Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2025 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2025 1st-studio.com