Burkāns šefpavārs piedāvā deserta recepti, kas piemērota svētku laikam

Tuvojoties Ziemassvētku laikam, Travelnews.lv kopā ar sadarbības partneru restorānu šefpavāriem gatavo svētkiem piemērotas receptes. Šajā reizē restorāna Burkāns šefpavārs Andris Rūmītis aicina pagatavot "Šokolādes fondantu ar sarkanvīna ķiršu mērci, vaniļas saldējumu un maskarpones uzpūteni.".

Recepte paredzēta četrām personām.

Sastāvdaļas: šokolāde 0,08 kg, olas 2 gb, cukurs 0,07 kg, sviests 0,05 kg, milti 0,04 kg, ķiršu mērcei: ķiršu sula 0,1 l, sarkanvīns 0,05 l, medus 0,05 kg, kartupeļu ciete 1 tējk, maskarpones uzpūtenim: saldais krējums 0,1 l, maskarpone siers 0,1 kg, cukurs 0,05 kg, vaniļas saldējums 0,2 kg.

Pagatavošana:

Fondanta pagatavošana: ūdens peldē izkausē šokolādi un sviestu, saputo olas ar cukuru, tad pievieno miltus un šokolādi (nedrīkst būt karsta), masu lej formiņās, kuras iepriekš izsmērētas ar sviestu un izkaisītas ar kakao, liek cepties 180 grādos aptuveni 10 minūtes. Ķiršu mērces pagatavošana: visas sastāvdaļas uzvāra, reducē 30%, tad pievieno kartupeļu cieti. Maskarpones uzpūteņa pagatavošana: saputo saldo krējumu ar cukuru, tad iecilā maskarpones sieru.

Pasniegšana:

Uz šķīvja kārto fondantu, maskarpones uzpūteni, ķiršu mērci un saldējumu. Dekorē ar svaigām ogām un pasniedz nekavējoties!

Vairāk informācijas interneta vietnē www.burkans.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Izstādes jūnijā Tukuma novadā Tukuma TIC
Izstāžu košums visā novadā vienā apkopojumā. | Skatīt vairāk
Latvija
Ieelpo pavasari Pelēču ezera purva takā Preiļu novada TIC
Pelēču ezera purva dabas izziņas taka pavasarī aicina apmeklētājus iepazīt unikālu purva ainavu un daudzveidīgu augu un dzīvnieku pasauli. | Skatīt vairāk
"Muzeju nakts 2025" Preiļu novadā Preiļu novada TIC
Šogad Preiļu novadu akcijā pārstāvēs 5 dalībnieki - Raiņa muzejs "Jasmuiža", Preiļu vēstures un lietišķās mākslas muzejs, Vārkavas | Skatīt vairāk
Pasākumi Zemgalē Zemgales Tūrisma asociācija
Ieplāno viesošanos Zemgalē, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2025 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2025 1st-studio.com