Autors: Daiga Bazule
Avots: BalticTravelnews.com
Ja beidzot esi izlēmis Jāņu sieru pagatavot pats, tad vērts ielūkoties Rīgas viesnīcas Opera Hotel & Spa restorāna Boulevard 33 kolektīva sagatavotajā siera receptē.
Lai labi garšo!
Reklāma

Sastāvdaļas:
0,5 l piens
400 g vājpiena biezpiens
1 ola vai tikai dzeltenums
40 g sviests
sāls pēc garšas
1 ēd.k ķimenes
Pagatavošana (60 minūtes):
Pienu silda līdz brīdim, kad tas gandrīz sāk vārīties. Pievieno sablenderētu vai sastampātu biezpienu. Karsē, nepārtraukti maisot, līdz atdalās sūkalas. Siera masu izkāš caur marli (marli liek 2 kārtās). Olu viegli sakuļ ar sāli. Katliņā ieliek sviestu ar ķimeņem un kausē. Kad sviests izkusis, pievieno siera masu un kārtīgi samaisa. Pievieno sakulto olu un turpina maisīt līdz iegūta viendabīga masa. Iegūto masu turpina karsēt apmēram 5 minūtes. Sieru liek pa trauciņiem vai iesien marlē un liek aukstumā atdzist (ja iesien marlē, tad marli pēc 3 stundām noņem un turpina turēt sieru aukstumā vēl pāris stundas). Ideāli, ja sieru aukstumā tur visu nakti.
Par rakstu pārpublicēšanas noteikumiem lūdzam kontaktēties ar Travelnews.lv redakciju.