Autors: Una Savčenko/Daiga Bazule
Avots: BalticTravelnews.com
Vecrīgā, Jēkaba kazarmās, kur gandrīz visos laikos mājojuši zaldāti, šobrīd atrodas latviešu tradicionālo ēdienu restorāns ''Taverna''. Arī Travelnews.lv redakcija devās nobaudīt latviešu tradicionālos ēdienus.
Restorānā var nogaršot karstus pīrāgus, sklandraušus, īstenu rupjmaizi, medu, putojošu alu un daudzus citus latviešu nacionālos ēdienus un dzērienus, kuri, gadsimtiem ritot, nav mainījušies. Interesantu latviešu virtuves pieredzējumu var gūt rūpīgi pārlasot restorāna ēdienkarti. Restorāna ''Taverna'' ēdienkartē sastopami tādi ēdieni kā ''Latviešu tradicionālā lauku bukstiņbiezputra ar ''circenīšiem'''', ''Baltijas jūras siļķe noslīkusi krējumā'', ''Cepts ādamābols ar putukrējumu'' un citi interesanti ēdieni.
Reklāma


Uzmanības vērts ir arī piedāvājums nobaudīt latviešu nacionālo ēdienu - pelēkos zirņus ar krējuma ''piesitienu'' kopā ar Latvijas četru novadu alu un uzkodām.

Restorānā ''Taverna'' var ne tikai mieloties ar īsteni latviskiem ēdieniem, bet arī izbaudīt omulīgu senlatvisku noskaņu. Vakaros restorānā valda sveču gaisma un skan dzīvā mūzika, var dzirdēt kokli, dūdas, akordeonu, vijoli un citus instrumentus.

Interesants pasākums ''Tavernā'' ir ''Lepno Latgalīšu vakari'', kuri notiek katru otro ceturtdienu no oktobra līdz maijam.
Vairāk par restorānu ''Taverna'' var uzzināt www.latvianfood.lv.
Par rakstu pārpublicēšanas noteikumiem lūdzam kontaktēties ar Travelnews.lv redakciju.