Restorāns Key to Riga piedāvā īpaši pagatavotu Mārtiņdienas zosi

Kaut gan Latvju Dainās tiek rakstīts:

"Mārtiņami gaili kāvu

Deviņiemi cekuliem(i),...", tradicionāli Mārtiņdienas svētku galdā tiek pasniegta zoss, kas tiek gatavota visu dienu. Šoreiz restorāna KEY to RIGA šefpavāres Gunitas Rolovas gastranomiskos eksperimentos tiek izmantota zoss krūtiņa un, protams, sezonas dārzeņi kā piedevas svētku vakariņām.

Zoss krūtiņa ar štovētiem kāpostiem un rudens dārzeņiem medus glazūrā

Sastāvs:

Zoss krūtiņa ar ādu – 750 grami

Ķirbis – 70 grami

Kālis – 70 grami

Selerijas sakne – 70 grami

Burkāns – 70 grami + 50 grami

Liepziedu medus – 75 grami

Skābi kāposti – 100 grami

Sīpols – 1 gabals (50 grami)

Eļļa – 120 grami

Sāls

Pipari

Zoss krūtiņai:

Zoss krūtiņu sagatavo pirmapstrādei,  kārtīgi ierīvē ar sāli un pipariem un apsmērē ar 70 gramiem olīveļļas. Liek vēsā vietā uz 12 stundām iemarinēties. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 130 grādu temperatūrai un liek iemarinēto gaļu cepties apmēram 2 stundas.

Glazētiem rudens dārzeņiem:

Visus dārzeņus notīra, noskalo un veido formiņas vai vienkārši sagriež šķēlītēs. Karstā sālsūdenī liek blanšēties 15 minūtes. Pēc tam uzkarsētā pannā, nelielā eļļas daudzumā cep, beigās pievieno medu un vēl mazliet pacep, zeltaini brūnus.

Štovētiem kāpostiem:

Ņem 100 gramus skābētus kāpostus, tos sagatavo sautēšanai. Uz pannas nelielā eļļas daudzumā apcep smalki sagrieztus sīpolus un notīrītus, sarīvētus burkānus (50 gramus). Apceptos dārzeņus pievieno skābētiem kāpostiem. Liek katliņā un uz uguns sautē tos, līdz kāposti un kļuvuši brūni un mīksti (apmēram 3 stundas)

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
 "Skolas somas" piedāvājums Preiļu novadā  Preiļu novada TIC
Šogad Latvijas skolas somas programmas ietvaros Preiļu novadā pieejami 19 dažādi izzinoši un aizraujoši piedāvājumi! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.06.2025 - 08.06.2025 Trīs Garšas – Dienas Sākums ar Garšu! Rēzeknes pilsētas TIC
Brokastis no 7:00, pusdienas katru dienu. Ģimenēm, steidzīgajiem un gardēžiem. Ēd. Baudi. Atkārto. | Skatīt vairāk
Saulgriežu ielīgošana “π-Dzīdam” Upītē Balvu TIC
21.jūnijā 21:00 Saulgriežu ielīgošana tradicionālajā pasākumā “π-dzīdam” Upītē, Balvu novadā. | Skatīt vairāk
Ieelpo pavasari Pastaru vējdzirnavās Preiļu novada TIC
Pastaru vējdzirnavas ir vienīgās Latvijā rekonstruētās holandiešu tipa dzirnavas ar grozāmo vējtveres mehānismu. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2025 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2025 1st-studio.com