Autors: Laura Grīnvalde
Avots: Baltictravelnews.com
Lai bagātinātu svētku galdu ar latviskajiem ēdieniem, izmēģini vienu no restorāna "Taverna" receptēm. Latviešu tradicionālo ēdienu restorāna "Taverna" pavārs Kārlis Miglāns piedāvā recepti veselībai un mundrumam.
Kārļa vitamīnu līdaka Ziemassvētku galdam
Reklāma

Sastāvdaļas:
Līdakas fileja bez ādas – 200g
Eļļa – 20ml
Sāls, pipari, timiāns
Pagatavošana:
Līdaku apkaisa ar sāli un pipariem, iesmērē ar eļļu un no abām pusēm liek timiāna zariņu. Ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī marinēties.
Cep cepeškrāsnī 190 grādos 15 min.
Sastāvdaļas biezenim:
Burkāni – 300g
Ķiploki – 2 daiviņas
Kālis - 120g
Saldais krējums - 20ml
Sāls, pipari
Pagatavošana:
Burkānus, kāli, ķiploku nomizo, sagriež gabaliņos. Burkānus apcep, pievieno ķiploku, pievieno ūdeni, pavāra, pievieno kāļus, sāli un piparus. Kad dārzeņi mīksti, nokāš, pievieno saldo krējumu un sablenderē.
Sastāvdaļas mērcei:
Skābi āboli – 1gb
Puravi – 100g
Eļļa – 20ml
Citronu suļa
Pagatavošana:
Puravus sagriež ripiņās, apcep. Pievieno ābolus, vāra līdzi tie mīksti. Nokāš, sablenderē un pievieno citronu sulu.
Par rakstu pārpublicēšanas noteikumiem lūdzam kontaktēties ar Travelnews.lv redakciju.