Itālijas saule ienāk restorānā Niklāvs

Miera un plašuma sajūtu restorāns "Niklāvs" atrodas pašā Vecrīgas sirdī, un šajā nedēļā nolēma uzburt nedaudz saules, ienesot Itāļu virtuves garšas.

Itālijas virtuve ir vienkārša, bet ēdienu pagatavošanai nepieciešamas kvalitatīvas izejvielas. Itāļu ēdieniem raksturīgākie produkti ir olīvas, tomāti, spageti, siers, Prošuto šķiņķis, bet kārtīgas saimnieces garšvielu skapītis neiztiks bez bazilika, timiāna, safrāna un olīveļļas.

Restorāna ''Niklāvs'' šefpavāre Sarmīte Travelnews.lv lasītājiem piedāvā iepazīties ar pašas recepti saldā ēdiena panna cotta gatavošanai.

Nepieciešamie produkti:

•    500 ml saldais krējums

•    80 g cukura

•    10 g želatīns vai želatīna plāksnes

•    1 vaniļas pāksts

•    Pēc izvēles dažādas ogas, augļi, šokolāde

Lai gan panna cotta nozīmē ''cepts saldais krējums'', nekas nav jācep!

Pagatavošana:

Saldo krējumu uzkarsē kopā ar cukuru, pievieno vaniļas pāksti, kurai visā garumā iegriezts ar nazi. Kad šķīdums uzkarsēts, no pāksts atstāj tikai sēkliņas, kas bija iekšā pākstī. Želatīnu izmērcē un iemaisa saldajā masā. Pēc garšas uzreiz var pievienot šokolādi vai augļus un ogas. Tālāk masu lej formiņās un atstāj atdzesēties ledusskapī uz apmēram 2 stundām.

Dekorēt var ar augļiem un piparmētru lapiņu vai pasniegt ar parastu zapti. Šefpavāre Sarmīte iesaka arī zemeņu mērci – saldētas zemenes atkausē, blenderē kopā ar cukuru un mērce gatava!

Arī restorāna ''Niklāvs'' pavāru komanda eksperimentēs ar Itālijas gardumiem, un saviem viesiem piedāvās pastas, picas, gnoči, siera un tomātu zupas, bet saldajā  pagatavos tiramisu, sabajonu un krepes ar saldējumu

Sekojiet līdzi dienas piedāvājumiem restorāna "Niklāvs" mājas lapā www.hotelradiundraugi.lv/lv/restorans/

Restorāns gaida ciemos Mārstaļu ielā 1, Vecrīgā.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ieelpo pavasari Galēnu muižas parkā Preiļu novada TIC
Galēnu muižas parks pavasarī aicina apmeklētājus iegrimt mierpilnā dabas un mākslas saspēlē. | Skatīt vairāk
Latvija
Apceļo Latvijas pilis un muižas Preiļu novada TIC
Apceļo Latvijas pilis un muižas 2025! Jau 25 gadus Latvijas Piļu un muižu asociācija gādā par kultūrvēsturisko muižu iekļaušanos tūrisma | Skatīt vairāk
Imants Lancmanis. GLEZNAS. Bauskas TIC
Rundāles pils muzeja direktora un gleznotāja Imanta Lancmaņa līdz šim vērienīgākā personālizstāde “Imants Lancmanis. GLEZNAS”. | Skatīt vairāk
Ieelpo pavasari Pastaru vējdzirnavās Preiļu novada TIC
Pastaru vējdzirnavas ir vienīgās Latvijā rekonstruētās holandiešu tipa dzirnavas ar grozāmo vējtveres mehānismu. | Skatīt vairāk
Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2025 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2025 1st-studio.com