Autors: Daira Šteinberga
Avots: BalticTravelnews.com
Jau pēc nedēļas sētas rotāsies meijās, pļavās tiks degti ugunskuri un it visi Latvijas nostūri tiks pieskandināti ar Līgo dziesmām.
Viena no Līgo un Jāņu būtiskākajām sastāvdaļām, lai svētki būtu izdevušies, ir gards ēdiens. Lai Jāņu rīts tiktu sagaidīts priecīgi un Jāņu bērni apmierināti, piedāvājam latviešu restorāna Taverna (Torņa iela 4-2c, Jēkaba Kazarmas) šefpavāres Liānas Eglītes Jāņu rīta karsto salātu recepti, kura labi garšos pēc apēstajiem šašliku kalniem.
Reklāma

Lai siera ritulis ripo,
Lai puto alutiņš salds,
Lai uzzied papardes zieds,
Un ataust Jāņu rīts balts.
Jāņu rīta karstie salāti
Sastāvdaļas:
- Sezonālie dārzeņi (burkāni, kāļi, sīpoli, pupiņas un citi)
- Ķimeņu siers (vēlams pašgatavots)
Marinādei:
Pagatavošana
Bietes nomazgā, pārlej ar visām marinādes sastāvdaļām un ļauj ievilkties.
Pārējos dārzeņus sagriež palielos gabalos un grilē.
Kārto uz šķīvja grilētos dārzeņus, marinētās bietes un virsū „plucina” sieru.
Ķimeņu siera vietā var izmantot arī kazas sieru.
Labu apetīti!
Par rakstu pārpublicēšanas noteikumiem lūdzam kontaktēties ar Travelnews.lv redakciju.