Viegli pagatavojama piparkūku mīkla ar fantastiskiem garšas elementiem

Tieši tikko pagatavotu piparkūku smarža ir tā, kas ievieš mājās Ziemassvētku sajūtu. Dažādu smaržu un garšu salikumi, no kuriem sastāv mīkla, ir apbrīnojami. Lieliska un viegli pagatavojama piparkūku mīklas recepte, kas piemērota kā mazākajiem, tā lielākajiem ģimenes pārstāvjiem Mīklas pagatavošana var izvērsties par mīļu, radošu un vienkārši lielisku pasākumu, tāpēc piedāvājam ielūkoties burvīgas piparkūku mīklas un glazūru receptēs, ar kurām ir padalījusies profesionāle, Lage Ko galvenā konditore, Nadežda Lukjančuka.

Lai pagatavotu 2,4 kg piparkūku mīklas, nepieciešams:

Sviests 240 g;

Iesala ekstrakts 60 g;

Eļļa (ieteicams olīveļļa) 100 g;

Piparkūku garšviela 40 g;

Soda 10 g;

Cukurs 520 g;

Ūdens 340 g;

Milti 1,2 kg

Piparkūku mīklas pagatavošana:

1. Traukā ieber cukuru. Tam pievieno piparkūku garšvielu, tad iesalu. Visu samaisa.

2. Pievieno siltu ūdeni, lai cukurs izkūst. Samaisa.

3. Pievieno sviestu (vēlams atlaidinātu vai izkausētu uz lēnas uguns ūdens peldē). Visu samaisa, kamēr izveidojusies vienmērīga masa.

4. Citā traukā ieber miltus un tiem pievieno sodu. Ar sodu sajauktos miltus pa daļām  pievieno iepriekš sagatavotajai masai, tā lai neveidojas kunkuļi.  Maisot iegūto masu, vienmērīgi pievieno eļļu, līdz izveidojas piparkūku mīkla.

5. Iegūto mīklu liek ledusskapī un, pirms cepšanas ieteicams noturēt to diennakti. To var  turēt pat  līdz nedēļai. Jo ilgāk, jo labāk- tad mīkla iegūs vislabāko garšu un konsistenci.

1. Uz darba virsmas izber miltus. Piparkūku mīklu izliek uz galda un izrullē. Piparkūku biezums atkarīgs no jūsu pašu vēlmes – cik biezas vai plānas tās vēlaties. Jo plānākas piparkūkas, jo tās būs kraukšķīgākas.

2. Ar formiņām izveido piparkūkas un liek tās cepeškrāsnī.

3. Ieteicamā cepšanas temperatūra ir 200 grādi un piparkūkas būs gatavas pēc 10-12 minūtēm.

4. Piparkūkas izņem no cepeškrāsns un ļauj tām nedaudz atdzist, pārklāj ar sakultu olu un izdekorē ar glazūru, balto šokolādi, kas izkausēta ūdens peldē, rozīnēm, augļu sukādēm, riekstiem, krāsainajiem cukura graudiņiem.

Glazūras pagatavošana:

1. Tiek saputots olas baltums (50 g).

2. Pakāpeniski pievieno pūdercukuru (120 g), līdz iegūst vienmērīgu, stingru masu/putas, kas nemaina savu formu.

3. Ja vēlaties krāsainu glazūru, tad var pievienot pilīti krāsvielas.

4. Tad ļaujam vaļu fantāzijai un radošajai izdomai un rotājam piparkūkas, kā vien sirds vēlās.

Lai gardas un neaizmirstamas piparkūkas un pats gatavošanas process.

Atceries, ka pats galvenais nosacījums ir - gatavot ar mīlestību!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Preiļu muižas komplekss un parks pavasarī Preiļu novada TIC
Izbaudi siltās dienas pastaigājoties Preiļu muižas kompleksa un parka plašajā teritorijā. Viss zied un zaļo! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 30.05.2025 - 14.06.2025 TOP 10 skaistākās pieturvietas Zemgalē Zemgales Tūrisma asociācija
Plāno laulību ceremoniju, meklē oriģinālas aktivitātes viesiem vai ideālu vietu kāzu fotosesijai - ieskaties! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 30.05.2025 - 13.06.2025 Iedvesmojies laivošanas maršrutiem Bauskas TIC
Popularitāti gūst laivošana pa Bauskas novada upēm kā Mēmele, Mūsa un Lielupe, arī atsevišķi Iecavas, Īslīces un Misas upes posmi | Skatīt vairāk
Ieelpo pavasari Pelēču ezera purva takā Preiļu novada TIC
Pelēču ezera purva dabas izziņas taka pavasarī aicina apmeklētājus iepazīt unikālu purva ainavu un daudzveidīgu augu un dzīvnieku pasauli. | Skatīt vairāk
Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2025 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2025 1st-studio.com