Viedoklis: kādi latviešu virtuves ēdieni ārzemniekiem garšo vislabāk un kādi nē? [1]

Arvien vairāk ārzemju tūristi dodas uz Latviju, lai izbaudītu šeit piedāvātās garšas. Bet kuri no latviešu ēdieniem ir visiemīļotākie tūristu vidū?

Astrīda Arklone
restorāns "Taverna" īpašniece

Tūristi kā jau cilvēki ir pilnīgi dažādi, līdz ar to tāda ir arī ēdienu izvēle. Mūsu restorānā nav novērots, ka kāds ēdiens būtu biežāk izvēlēts. Tūristi ir atvērti jaunām garšām. Tomēr, bieži viņu izvēle var būt atkarīga no nacionalitātes, piemēram, krievu tautības tūristi biežāk izvēlas pagaršot šmakovku un siļķi pergamentā. Pārējie ir atvērti eksperimentiem, pat asins desai, kas garšo ne visiem latviešiem. Ja ārzemju viesis ienācis ar misiju nogaršot īstu latviešu virtuves ēdienu, tad viņš palūdz ieteikt. Mūsu restorāns nevēlas uzspiest ārzemniekiem noteiktu ēdienu, mēs dodam viņiem brīvu izvēli, jo visi ēdieni ir garšīgi. Nemēģinām arī gatavot sezonas ēdienus, jo tādi tiek piedāvāti daudzos restorānos un garšas ziņā ir līdzīgi, jo satur sezonai raksturīgākos produktus. Restorāns "Taverna"tomēr vēlas būt unikāls.

Inese Vicupa
restorāns "Burkāns" vadītāja

Nevaru apgalvot, ka kāds ēdiens tiek pasūtīts biežāk. Mēs piedāvājam plašu latviešu ēdienu izvēli un tā tiek novērtēta, jo ārzemnieki ir gatavi pagaršot gan biešu karpačo, gan ķiploku biezeni, gan cūkas pavēderi. Viņiem liekas interesantas dažādu garšu kombinācijas un viņi nebaidās tās nobaudīt. Protams, lielākā daļa nāk ar mērķi uzzināt tipiskāko latviešu ēdienu garšu un, lai nekļūdītos arī nebaidās vaicāt pēc padoma. Svarīga loma šeit ir oficiantiem, kas spēj pastāstīt par katru ēdienu - tā garšu, veselīgumu un "latviskumu". Mums ir svarīgi parādīt mūsdienīgu latviešu virtuvi, kurā pēc iespējas maksimāli tiek saglabāti vitamīni.

Inese Dzelme
restorāns "Bibliotēka Nr.1" vadītāja restorāns

Grūti teikt, kas ārzemju viesiem negaršo, bet visbiežāk mūsu restorānā viņi izvēlas šefpavāra Māra Jansona izveidoto 9 kārtu ēdienkarti, kurā ietilpst sezonai raksturīgākie un iecienītākie ēdieni. Piemēram, Latvijā audzēta store, strausa tartars,  sautēta truša kāja, pērļu grūbu risoto, 4 Latvijas sieri, iecienītākais deserts "Dravnieka prieks".  Šie daudzie ēdieni arī ir tie, kas raksturo latviešu virtuvi. Mēs to saucam par latviešu garšu bibliotēku, un pamatā iesakām to tūristiem, jo 9 kārtu ēdienkarte ļauj nogaršot visas latviešu virtuves garšas vienā reizē. Ja viesis vēlas kaut ko citu, tad ēdienu lakoniskie nosaukumi skaidri ļauj noprast kādas garšas tiks piedāvātas. 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Ieva 09/07/2015 12:09 Prieks dzirdēt par tādiem latviešu ēdiniem kā strausa tartars, risoto un karpačo

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
"Peoniju ziedu parāde 2025" Kalsnavā Madonas TIC
Šogad “Peoniju ziedu parāde” būs īsti svētki!Atzīmējot 50 gadu jubileju, arborētums katru JŪNIJA sestdienu un svētdienu viesus iepriecinās ar | Skatīt vairāk
Latvija
 "Skolas somas" piedāvājums Preiļu novadā  Preiļu novada TIC
Šogad Latvijas skolas somas programmas ietvaros Preiļu novadā pieejami 19 dažādi izzinoši un aizraujoši piedāvājumi! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.05.2025 - 01.06.2025 “Leonardo da Vinči mašīnas” noslēgums Motormuzejs
Izstādes pēdējā dienā – svētdien, 1. jūnijā – aicinām uz īpašu pasākumu programmu, kas paredzēta gan lieliem, gan maziem apmeklētājiem | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.05.2025 - 06.06.2025  Vilkaču maratons 2025 Tukuma TIC
42 km, 2000+ augstuma metri, 13 apļi, 7 stundas. Krēsla. Āžu kalns, Tukums. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2025 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2025 1st-studio.com