Autors: Ilze Salna
Avots: BalticTravelnews.com/Bild.de
25. novembrī
sāks strādāt Nirnbergas Kristus bērniņa gadatirgus – Vācijas slavenākais
Ziemassvētku tirdziņš, kurš būs atvērts līdz pat Ziemassvētku vakaram. Ja
dodaties uz to vai kādu citu no neskaitāmajiem tirgiem, kas līdz ar pirmo
Adventi ver durvis vai katrā Vācijas pilsētā, iesakām nogaršot vairākas
raksturīgas delikateses!
Reklāma

Nirnberga
noteikti ir piparkūku galvaspilsēta! Smaržīgie cepumi ir neatņemama tirdziņu
sastāvdaļa. Atcerieties, ka piparkūku vēsture mērāma vismaz sešu gadsimtu
garumā. Medus, mandeles, pipari, ingvers, kanēlis un citas garšvielas veido
neatkārtojamu garšas un smaržas buķeti. Ik gadu Nirnbergā vien tiek izcepti 70
miljoni piparkūku.
Tradicionāls
Ziemassvētku tirgus ciemakukulis ir žāvēto augļu maize jeb Hutzelbrot, kas bagātīgi pildīta ar žāvētām plūmēm, bumbieriem,
rozīnēm, mandelēm un lazdu riekstiem.
Atcerieties
par Nirnbergas cepamdesām! Kaut kad apnīk pat visizmeklētākie našķi, un tad ir
pienācis laiks kārtīgai cūkgaļas desiņai ar majorānu. Starp citu, tās recepte
pirmo reizi aprakstīta jau 1497. gadā.
Ja
piezadzies ziemas aukstums un no staigāšanas gar tirgus būdām nosalušas kājas,
sasildīties palīdzēs karstvīna krūze. Nirnbergā to nereti gatavo, vīnam
pievienojot melleņu sulu un garšvielas, bet bērniem varat piedāvāt
bezalkoholisko variantu. Katru gadu karstvīns tiek tirgots atšķirīgās krūzītēs.
Pircējs, maksājot par dzērienu, samaksā arī drošības naudu, ko iespējams atgūt,
atdodot izdzerto krūzīti. Kā ziņo Ziemassvētku tirdziņu organizētāji, apmēram
80 procenti krūzīšu kļūst par suvenīriem.
Par rakstu pārpublicēšanas noteikumiem lūdzam kontaktēties ar Travelnews.lv redakciju.