Autors: Jānis Pēteris Bērziņš
Avots: BalticTravelnews.com/Nationaldaycalendar.com/
24. novembris ir īpaša diena
mazajām sudraba zivtiņām – Nacionālā sardīņu dienu. Taču, ja daudzās valstīs, kā,
piemēram, Portugālē, Spānijā un pat Latvijā, spējam novērtēt šo zivtiņu pievienoto
vērtību, tad daudzviet vēl cilvēki rauc degunus.
Mūsu platuma grādos (vai mūs ledusskapjos) sardīnes visbiežāk
redzam konservu bundžās, taču tās var arī marinēt, cept, grilēt, kā arī
konservēt dažādās eļļās, vai arī tomātu, čilī vai sinepju mērcēs.
Reklāma

Starp citu, vārds sardīnes vēsturiski
angļu valodā pieminēts 15. gadsimtā, un pastāv teorija, kas tas cēlies no
Itālijas salas Sardīnijas, kur esot daudz sardīņu.
Bet, ja atgriežamies pie pašām
zivtiņām, tad tās ir lielisks vitamīnu un minerālvielu avots, kas palīdz
uzturēt labā formā ne tikai ķermeni, bet arī nervu sistēmu.
Par rakstu pārpublicēšanas noteikumiem lūdzam kontaktēties ar Travelnews.lv redakciju.