Autors: Jānis Pēteris Bērziņš
Avots: BalticTravelnews.com/Delfi.lv
1805. gada 13. novembrī miesnieks Johans Georgs Lāners izgudroja cīsiņus – desiņas, kas satur liellopu un cūkgaļas maisījumu. Mūsdienās cīsiņi ieņem diezgan nozīmīgu lomu daudzu ģimeņu ēdienkartē.
Vācu miesnieks Lāners bija pārcēlies no Frankfurtes uz dzīvi Vīnē, un savu izgudrojumu viņš nosauca par “Frankfurtes desiņām”.
Reklāma

Tieši tādēļ šīs abas pilsētas – Frankfurte un Vīne – strīdas, kurai tad pienākas gods tikt dēvētai par cīsiņa dzimteni. Tādēļ šos gaļas izstrādājumus mēdz dēvēt pat mūsdienās gan par Frankfurtes, gan par Vīnes desiņām.
Starp citu, cīsiņi ļoti ātri ieguva popularitāti – šos ēdienus nesmādēja ne tikai parastie mirstīgie, bet labprāt baudīja arī augstmaņi. Bet cīsiņus par savu mīļāko ēdienu nodēvēja komponisti Johans Štrauss un Francs Šūberts.
Par rakstu pārpublicēšanas noteikumiem lūdzam kontaktēties ar Travelnews.lv redakciju.