Klajā laists Gardēžu ceļvedis

Jau pēc dažiem mēnešiem Rīgas-Gaujas reģions kļūs par Eiropas Gastronomijas reģionu, un jaunais izdevums tad vēl jo vairāk noderēs.

Šāda izdevuma iepriekš nav bijis, tāpat kā nebijis ir fakts, ka 2017. gadā Rīga kopā ar “Enter Gauja” pirmo reizi kļūs par Eiropas Gastronomijas reģionu, izpelnoties lielāku uzmanību gastronomijas un arī citu tūristu vidū.

Gardēžu ceļvedi (Food Lover’s Guide to the Riga-Gauja region) sagatavojuši Rīgas-Gaujas reģiona tūrisma speciālisti ar LIAA Tūrisma departamenta atbalstu.

Ceļvedī sniegts ieskats mūsdienu latviešu nacionālajā virtuvē, kur vairāk nekā jebkad likts akcents uz pārtikas produktu sezonalitāti un svaigumu. Četri gadalaiki – četri ēdienkartes “scenāriji”, kuros ietverti mūsu platuma grādos sastopamie gardumi. Piemēram, rabarberi un bērzu sula – pavasarī, sams un skābie ķirši – vasarā, cidonijas un baravikas – rudenī, bet pīlādži un rāceņi ziemā.

Ceļvedis iepazīstina ar vairāk nekā 30 vietām, kur var baudīt un mieloties (pilis, muižas, restorāni), iepazīt, uzzināt un nogaršot (muzeji un degustāciju vietas), atpūsties un reizē garšīgi iepirkties (izklaides parki).

Ar nosaukumu “Restorāni Rīgā, Siguldā, Valmierā un Cēsīs” sniegta informācija par izcilām sabiedriskās ēdināšanas iestādēm, kas iesaistījušās gana drosmīgajā iecerē kļūt par Eiropas Gastronomijas reģionu.

Tūristiem noderīga būs arī nelielā karte, kas vieš skaidrību par Rīgas-Gaujas reģionu un par to, kur pieminētās vietas atrodas.

Esam bagāti arī ar vairākām norisēm, kuras, atkārtodamās gadu no gada, gūst arvien lielāku popularitāti. Par līksmu latviešu gadskārtu svētku svinēšanu astoņas reizes gadā rūpēsies Valmiermuižas alusdarītava. Savukārt Cēsīs atdzims viduslaiku tradīcijas un to garā tiks galdā celts mielasts.

Ceļvedī sniegta informācija arī par Restorānu nedēļu pavasarī un rudenī, izstādi “Riga Food” u. c.

Par Rīgas-Gaujas - Eiropas gastronomijas reģiona vēstnesi izraudzīts Valmiermuižas pārstāvniecības Rīgā šefpavārs Dzintars Kristovskis. Būdams dabas produktu gardēdis un prasmīgs to izmantotājs maltīšu gatavošanā, šefpavārs atzīst: “Tas, ko cenšamies veidot, nav jauns modes virziens, bet gan atgriešanās pie saknēm. Caur šim reģionam raksturīgo, caur garšu, kas nāk no šīs zemes.”

Gardēžu ceļvedis izdots latviešu un angļu valodā, 5 tūkstoš eksemplāru lielā tirāžā katrā no tām.

Ceļvedis būs pieejams tūrisma informācijas centros un lielākajās tūristu pulcēšanās vietās.

Ceļvedis elektroniskā veidā atrodams gan latviešu gan angļu valodās.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ieelpo pavasari Preiļos Preiļu novada TIC
Preiļu muižas komplekss un parks– lielākais pilsētvides ainavu parks Latvijā, kurš apbur ne vien ar savu romantisko veidolu, bet arī arhitektūras | Skatīt vairāk
Latvija
Pavasaris Salmeja ezera skatu tornī Preiļu novada TIC
Salmeja ezera skatu tornis pavasarī vilina apmeklētājus ar elpu aizraujošu ainavu un dabas plaukstošo skaistumu. | Skatīt vairāk
Imants Lancmanis. GLEZNAS. Bauskas TIC
Rundāles pils muzeja direktora un gleznotāja Imanta Lancmaņa līdz šim vērienīgākā personālizstāde “Imants Lancmanis. GLEZNAS”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 06.06.2025 - 20.06.2025 Rundāles pils dārza svētki "Deja dārzā" Bauskas TIC
Visas dienas garumā svētku programmas centrā būs deja – no viduslaikiem līdz mūsdienām, īpaši izceļot dejas, kas bija populāras 18. gadsimtā. | Skatīt vairāk
Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2025 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2025 1st-studio.com