Rīgas kulināro mantojumu prezentē pasaules lielākajā gastronomijas un viesmīlības nozares festivālā

Pasaules lielākajā gastronomijas un viesmīlības nozares festivālā SIRHA, kas šajās dienās notiek Francijas pilsētā Lionā, apmeklētāji un nozares profesionāļi tika iepazīstināti ar Rīgas kulināro mantojumu.


Rīgas ziemai raksturīgo ēdienu – brieža gaļas medaljonus aroniju glazūrā – pēc populārā šefpavāra Mārtiņa Rītiņa receptes un virsuzraudzībā franču gaumē gatavoja šefpavārs Aurélien Delekta  no Lionas. Brieža gaļa – tas ir aristokrātisks ēdiens un kombinācijā ar aronijām, kas tik labi sader ar medījumu un simbolizē dabiskās Latvijas garšas.


M.Rītiņa piedāvātais medījums izpelnījās plašu publikas atzinību un to nobaudīja gan Lionas pilsētas Pirmais vicemērs Žoržs Kepenekjans (Georges Képénékian), gan Latvijas goda konsuls Alēns Palfrēns (Alain Palfraine), gan daudzi citi interesenti.

 

Rīgas kulinārā mantojuma prezentācija tika  īstenota pasaules gastronomijas pilsētu asociācijas “Délice” projekta “Jūsu superzvaigznes ēdiens vietējā pavāra interpretācijā” gaitā.


Rīga ir pasaules gastronomijas pilsētu apvienības „Délice” biedrs, kas paver iespējas realizēt sadarbības projektus, lai popularizētu pilsētu, tās augstvērtīgo kulināro mantojumu un veselīgu uzturu. Šobrīd asociācijas biedri ir 27 pilsētas četros kontinentos.

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Agrās rezervācijas uz saulaino Ēģipti! Coral Travel Latvia
Atgādinām, ka turpinās agrās rezervācijas uz saulaino Ēģipti 🌴 Piedāvājam Jums Hurgadas kūrortu - vietu, kur tirkīzzilie ūdeņi satiekas ar | Skatīt vairāk
Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2025 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2025 1st-studio.com