ielu ēdiens.

Apskatām 41 - 80 no 415 vārdam 'ielu ēdiens'

Recepte: Elitas Patmalnieces Lieldienu katliņā top pavasarīgā skābeņu zupa

Jūs teiksiet – olas ir tipisks Lieldienu ēdiens? Modes māksliniece Elita Patmalniece atbildētu – jā, ja vien tās glīti gozējas skābeņu zupas šķīvī...

Dubaijas ēdiena kultūra - mantojums un spilgtākie restorāni

Gaidot pavasari, daudzi latvieši steidz ceļojumos uz siltiem galamērķiem, tostarp Dubaiju, uz kuru viegli var aizceļot ar nacionālo lidsabiedrību “airBaltic”...

Recepte: Emīls Balceris gatavo tortilju ar maltās gaļas iesmiņu

Kad pavasaris jau ar roku sasniedzams, bet pasaule turpina būt pelēcīga un drūma, grupas “Musiqq” mūziķis Emīls Balceris nepadodas...

Dubaija - ēdienu paradīze un vieta, kur satiekas pasaules gurmāni

Nav noslēpums, ka ceļošanas iemesli ir visdažādākie. Kāds alkst lutinošu “all inclusive” pieredzi, kāds aktivitātes dabā, kāds steidz iepirkt jaunākās zīmolu kolekcijas...

Kipra - atrodas Eiropas, Āzijas un Āfrikas krustcelēs, ir ideāls brīvdienu galamērķis

Ja pēc aukstākajām janvāra dienām jau domājat par siltākiem brīvdienu galamērķiem, tagad ir īstais laiks doties uz Kipru...

Valentīndienas svētku ceļvedis Gaujas Nacionālajā parkā

Gleznainajā un piedzīvojumiem bagātajā Gaujas Nacionālajā parkā Mīlestības svētkos izbaudīsiet laisku atpūtu, garšu ceļojumu un muzikālus piedzīvojumus...

Sagatavoties pārsteigumiem, izbaudīt sabiedrību un nepārēsties jeb 9 speciālistes ieteikumi pirms gadu mijas

Vai tiešam jāatsakās no bagātīgi klāta svētku galda un daudzveidīgas ēdienkartes? Visticamāk tās būtu īstas mokas. Tādēļ – baudiet...

Iedvesma svētku galdam: trīs gardas, tradicionālas zviedru receptes

Zviedri Ziemassvētkos klāj bagātīgu mielasta galdu, kam ir pat īpašs vārds – Julbord, kas no zviedru valodas nozīmē “Ziemassvētku galds”...

5 idejas, kā pagatavot garšīgas Ziemassvētku dāvanas

Virtuvē ir tik daudz izejvielu, lai pagatavotu ne tikai svētku ēdienu sev un tuvajiem, bet arī garšīgas dāvanas – pašu rokām radīta vai vismaz radoši iesaiņota...

Marija Naumova par restartu «Jaunķemeros»: Atjaunoties var ne tikai Indijā!

Kūrorta rehabilitācijas centrā “Jaunķemeri” dziedātāja Marija Naumova ir gan koncertējusi, gan piedalījusies labdarības projekta īstenošanā...

Pārtikas nozares nākotne: ēdienu inovācijas un hibrīdēdieni

Uzņēmēji un ēdinātāji visā pasaulē pēdējos gados ir sākuši pievērst uzmanību ēdienu inovācijām, kas ne tikai apmierina garšas kārpiņas, bet arī pozitīvi...

Ņjū Vasjuki? Nē, Batumi! Travelnews.lv redaktore iepazīst Gruziju

Ak, Gruzija – gardais ēdiens un viesmīlīgie cilvēki! Vīna upes un gardie augļi...

Kurus produktus visbiežāk ēdam par maz?

Uzturs – mūsu ikdienas enerģijas, vitamīnu un minerālvielu avots. Atzīmējot Pasaules uztura dienu (16. oktobris), ir noderīgi pārskatīt savu ēdienkarti un izvērtēt...

Travelnews.lv apciemo Tbilisi: Ķīniešu pūļi un lietoto apģērbu veikali

Katram atvaļinājumā ir savi mērķi. Mans, apciemojot Tbilisi, bija izgulēties, restartēt smadzenes un gardi paēst. Un, protams, izbaudīt arī izslavēto gruzīnu viesmīlību...

Travelnews.lv redaktore: Novērojumi, kas palīdzēs ietaupīt, dodoties uz Gruziju

Savu atvaļinājumu, kuru vienmēr izvēlos paņemt rudenī, kad pāri lielie karstuma viļņi, cenas nedaudz samazinājušās un pazuduši ceļotāju pūļi, šoreiz nolēmu pavadīt Gruzijā...

5 veidi, kā iegūt garšīgu ēdienu bez sāls – starp tiem tagad arī garšvielu maisījumi

Pieaugot iedzīvotāju interesei par veselīgāku maltīšu gatavošanu un uzturu kopumā, Santa Maria piecus populārākos garšvielu maisījumus izveidojusi bez sāls...

Cēsu novads: Vienkoču parkā notiks gadskārtējā Uguns nakts

2023.gada 7.oktobrī no plkst. 18:30 Vienkoču parkā notiks gadskārtējā Uguns Nakts. Gaismas un noskaņu vakars, lai vienu īso rudens dienu padarītu ilgāk gaišu un uzlādētu...

Kas no veselībai vēlamā atrodams kāpostos

Lai arī tieši šobrīd svaigo kāpostu lapas ir īsti kraukšķīgas un sulīgas, šim lieliskajam dārzenim tādas noteiktas sezonalitātes nemaz nav...

Nedēļas nogalē būs Rīgas Rudens Street Food Festivāls

No 2023.gada 15. līdz 17. septembrim Āgenskalna tirgus teritorijā norisināsies “Rīgas Rudens Street food festivāls“, kura laikā tiks noteikts šī gada labākais Latvijas ielu ēdināšanas kultūras uzņēmums...

Ēriks Lingebērziņš: Zaudējot Latvijas garšu, mūsu galamērķa tēls mainīsies

Pēdējo dienu un nedēļu tūrisma nozares viena no karstajām ziņām nav viss iepriecinoši tūrisma statistikas dati, bet gan situācija ar ēdināšanas nozares uzņēmumiem un slēgtajiem restorāniem...

Kā mazināt kāri pēc saldumiem? Iesaka speciālisti

Mūsdienās saldo našķu klāsts ir tik plašs, ka ir grūti stāties pretī tā vilinājumam. Turklāt arī ēdieni un našķi, ko neuztveram kā saldumus, var saturēt diezgan lielu cukura daudzumu...

Pieneņu spageti un nekūstošs saldējums – atklāj jaunus produktus izstādē «Riga Food 2023»

Pieneņu spageti, nekūstošs saldējums, nesviests, sienāžu batoniņi, vegānais kamambērs, rabarberu pulveris… – tie ir tikai daži no Baltijas valstu ražotāju jaunajiem...

Eksotiskie ceļojumi galamērķi - kā izvēlēties piemērotāko?

Latvijas ilgā ziema arvien vairāk latviešus vilina uz mirkli par to aizmirst, dodoties ceļā pretī eksotiskai vasarai. Tomēr, kā atrast sev piemērotāko tālzemju galamērķi...

Kā sagatavoties aktīvām brīvdienām, lai nepiedzīvotu nepatīkamus pārsteigumus?

Vienalga kāda ir tava brīvdienu aktīvās pavadīšanas izvēle – ģimenes izbrauciens ar velosipēdiem, pārgājiens, atpūta pie ūdeņiem vai ceļojums pāri robežām...

Aicina uz Sklandraušu festivālu Dundagā

2023. gada 22. jūlijā no 12.00 līdz pat trijiem rītā Dundagā ikvienu apmeklētāju gaidīs tradicionālajā  Sklandraušu festivālā “Pie galda, pie goda, pie labiem ļaudīm’...

Ēriks Lingebērziņš: Kas notiek ar Latvijas tūrismu? Nenotiek.

Pagājušajā piektdienā ļoti gaidītais pozitīvais pārsteigums izpalika – Centrālās Statistikas Pārvaldes publicētie dati liecina, ka tūristu skaits Latvijā šī gada maijā ir bijis 76%...

Andžejs Reiters: Citāda Jāņu sagaidīšana – pārgājiens saullēktā!

Baudīt dabu, atklāt jaunas vietas un svinēt vasaras Saulgriežus ar saullēkta pārgājienu ir viens no veidiem, kā šī gada Jāņus pavadīt neaizmirstamā gaisotnē...

Skaista Līgo nakts ikvienam – arī tiem, kuri izlemj svinēt pēdējā brīdī

Līgo svētki ir viens no gada skaistākajiem notikumiem, kam daudzi gatavojas jau laikus. Folkloriste Inese Roze, kura Valmiermuižas etnomūzikas festivālā vadīs...

Top 10 muļķīgākie «room service» pasūtījumi

Daudzas viesnīcas piedāvā viesiem “room service” jeb ēdiena piegādi istabā. Taču brīžiem cilvēku vēlmes, pasūtot maltīti, ir visai dīvainas...

Dodies Baltijas jūras garšu ceļojumā: iepazīsti Klaipēdas un Ķīles bagātīgo kulināro mantojumu

Kas gan būtu ceļojums bez vietējās virtuves iepazīšanas? Sātīgu un sildošu ēdienu cienītājiem piemērots galamērķis būs Lietuvas ostas pilsēta Klaipēda vai...

Veselīgi padomi grila sezonai. Iesaka speciālisti

Atnākot siltajam un saulainajam laikam, arvien vairāk vēlamies uzturēties svaigā gaisā, tai skaitā – grilējot gardus ēdienus. Kā saplānot grila maltīti...

Travelnews.lv sadarbībā ar tūroperatoru «Coral Travel» dodas uz Turciju: Kad tik ļoti, ļoti gribas siltumu

Vidusjūra, krāšņi ziedi, svaigi spiestas sulas, lielisks ēdiens, krāšņas viesnīcas, uzturēšanās svaigā gaisā... nekas nevar būt labāks par šo, lai atgūtos no pavasara saguruma...

Travelnews.lv unikālā izstādes atklāšanā Tallinā bauda «Michelin» novērtēta restorāna ēdienu

Satraucoši, pārsteidzoši, drosmīgi un koši – šādi var dažos vārdos raksturot amerikāņu mākslinieka Mailza Oldridža (Miles Aldridge) izstādes...

Piesakies dalībai Mājas kafejnīcu dienās Valmieras novadā

Tuvojas viens no lielākajiem, sirsnīgākajiem un gardākajiem vasaras notikumiem - Mājas kafejnīcu dienas 2023! Arī šogad 5. un 6. augustā...

Kā atšķirt saindēšanos ar pārtiku no vēdera vīrusa?

Sāpes vēderā, slikta dūša, caureja un vemšana – šie simptomi raksturīgi vairākām saslimšanām, tomēr visbiežāk pie vainas ir vēdera vīruss vai saindēšanās ar pārtiku...

Tenerife no A līdz Z: kas jāzina, pošoties ceļojumā uz šo salu

Spānijas sala Tenerife pēdējos gados latviešiem kļūst par arvien populārāku galamērķi, lai aizbēgtu no ziemas un pārlieku lēnu nākošā pavasara...

Februāris – Tropu mēnesis Rīgas Zoodārzā

Katru gadu Rīgas Nacionālajā zooloģiskajā dārzā februāris tiek pavadīts tropiskā gaisotnē. Šogad “Tropu mežs tavā virtuvē” aicinās apmeklētājus izzināt...

Aivars Mackevičs: kas jauns tūrismā 2023.gadā un kas bija 2022.gadā? (aktualizēts 14.01.2023)

Vēlos pateikt PALDIES par 2022.gadu Travelnews.lv milzīgajam lasītāju (1,4 miljoni) pulkam, visiem sadarbības partneriem un mūsu Lieldraugiem

Aptauja: vien 25% Latvijas iedzīvotāju nemēdz pārēsties

Īpaši svētku brīvdienu laikā, kad galdā tiek celti dažādi iemīļoti ēdieni un visa ģimene pulcējas, lai ieturētu svētku maltīti, ir svarīgi apzināties...

Kad gaisā virmo Ziemassvētku smarža un garša!

Ziemassvētku smaržu un garšu rada garšvielas no visas pasaules – tās papildina gan jau labi zināmas un pārbaudītas ģimenes receptes, gan piešķir citādas...

Atpakaļ Uz priekšu

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2025 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2025 1st-studio.com