gaļa.

Apskatām 1 - 40 no 1497 vārdam 'gaļa'

Via Vitalité,

16. jūnijs vēsturē: Atzīmē jūras bruņurupuču dienu

Katru gadu 16. jūnijā pasaulē tiek atzīmēta jūras bruņurupuču diena, lai vērstu uzmanību uz šo dzīvnieku nožēlojamo stāvokli piesārņojuma dēļ...

28. maijs vēsturē: Svin hamburgeru dienu

Tā nu tas ir iegājies, ka tieši 28. maijā ASV un vēl citviet svin hamburgeru dienu...

Kas jāēd, lai sirds kalpotu ilgāk? Uztura speciālistes padomi

Statistika ir skarba: Latvijā sirds un asinsvadu slimības ir galvenais nāves cēlonis. Saskaņā ar SPKC datiem , 2022. gadā tās bija atbildīgas par 52% no visiem nāves gadījumiem...

Gadatirgus Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā jau jūnija sākumā

Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā 7. un 8. jūnijā notiks tradicionālais lielais Tautas lietišķās mākslas darinājumu...

Barselona – ideāla izvēle atpūtai, kultūrai un garšu ceļojumam

Spānijas piekrastes pilsētas Barselona gadu no gada nemainīgi turpina ierindoties pasaules apmeklētāko pilsētu topā...

24. maijs vēsturē: Cēsu restorāns «Kest» svin dzimšanas dienu

Restorāns Kest ir izsmalcināts gastronomiskais galamērķis Cēsīs, kas piedāvā unikālu ēdienu pieredzi...

Gatavojiet, dalieties, izbaudiet: gardas 2025. gada Turcijas kulinārās nedēļas idejas

2025. gada Turcijas kulinārā nedēļa no 21. līdz 27. maijam visā pasaulē aicina doties garšu pilnā ceļojumā cauri Turcijas bagātīgajām kulinārijas tradīcijām...

Turcijas garšu pasaule Latvijas gardēžiem

Ja esat ceļotājs no Latvijas, kurš alkst pēc saules, bagātīgas kultūras un neaizmirstamiem ēdieniem, Stambula ir īstā vieta, ko apmeklēt. Papildus leģendārajai panorāmai, senajām mošejām un...

Noslēdzies recepšu konkurss «Latvijas 2025. gada ilgtspējīgas ēdienkartes receptes» – apbalvoti uzvarētāji

Vidzemes plānošanas reģions sadarbībā ar biedrību “Pavāru klubs” rīkoja konkursu “Latvijas 2025. gada ilgtspējīgas ēdienkartes receptes”, aicinot profesionāļus veidot ēdienkartes...

Grieķijas sala Krēta no A līdz Z: kas jāzina, pošoties ceļojumā uz šo salu

Grieķijas lielākā sala Krēta ir patiesi aizraujošs un unikāls ceļojumu galamērķis, ko ir vērts kaut reizi piedzīvot klātienē. Vidusjūras visaptverošais miers un vietējo iedzīvotāju sirsnīgums...

Šefpavāra ieteikumi stiprāko Lieldienu olu novārīšanai un pēc svētkiem pāri palikušo olu pagatavošanai

Lieldienas bez olām, visticamāk, nav iespējamas, bet, ja tās plānots vārīt lielā daudzumā, tad tikpat neiespējami būs visas šīs olas apēst. Protams, ja zaudēsi visās olu kaujās...

Nigērija. Par un pret. 10 atziņas pēc ceļojuma

Kas veido priekšstatu par Āfriku? Sliktas ziņas, dokumentālās filmas par maziem bērniem, kam no bada uzpūtušies vēderiņi, skolu trūkum un medicīnas neesamību. Ceļojums uz Lagosu lauza visus stereotipus...

Daudzpusīgā Turcija: kas sagaida ārpus tās kūrortiem

Pieredzējuši ceļotāji piekritīs, ka tie, kuriem Turcija asociējas tikai ar frāzi "viss iekļauts", ir atklājuši tikai nelielu daļu no šīs valsts. Šis populārais brīvdienu galamērķis patiešām...

Gavēņa laika recepte: dārzeņu un rīsu sacepums

Visbiežāk cilvēki gavēņa laikā atsakās no gaļas lietošanas, tāpēc gavēņa laikā Travelnews.lv lasītājiem piedāvājam pārbaudītu un garšīgu recepti bez gaļas.

Saule, kultūra un jūra: kāpēc Malaga ir ideāls atpūtas galamērķis

Spānija vienmēr ir vilinājusi ceļotājus ar savu maģisko šarmu - krāšņs kultūras mantojums, pasakaini garda virtuve un apburošs dabas skaistums. Viena no pilsētām...

10 ikoniski Ēģiptes ēdieni, ko noteikti jānogaršo

Laikā, kad Latvijā vēl gaidām vasaru, daudzi nepacietīgi dodas vasaras meklējumos uz latviešu sirsnīgi iemīļoto Ēģipti, kas prot lutināt ar patiesi izcilu atpūtu, brīnišķīgām apskates vietām un...

28. marts vēsturē: Atzīmē ēdiena uz kociņa dienu

Vai tas būtu saldējums uz kociņa, konfekte, saldā vate, gaļas iesmiņš – mūsdienās dažādi kārumi...

27. marts vēsturē: šodien svin Spānijas populārā ēdiena Paeljas dienu

Pat ja nekad neesi nogaršojis, noteikti esi dzirdējis par ēdienu ar nosaukumu paelja (paella). Paelja ir no rīsiem gatavots ēdiens, kas ir viens no...

Valmieras novada tūrisma uzņēmējdarbības pieredzes stāsts – «Stores Delikateses» saimniece Maija Zvirbule

Kādā spirgti saltā rītā viesojamies Brenguļu pagasta bioloģiskajā saimniecībā “Stores”, kur ar sirsnīgu smaidu un sprakšķošu ugunskuru mūs sagaida saimniece Maija Zvirbule...

Vēl ir iespēja izbaudīt: Marts – Latgales garšu mēnesis

Latgales garšas ir tikpat dažādas, cik daudzveidīgs ir viss Latgales reģions. Sagaidot pavasara tuvošanos, martā visā Latgalē 40 dažādi uzņēmēji gaidīs ciemos...

Nepalaid garām: Marts – Latgales garšu mēnesis

Latgales garšas ir tikpat dažādas, cik daudzveidīgs ir viss Latgales reģions. Sagaidot pavasara tuvošanos, martā visā Latgalē 40 dažādi uzņēmēji gaidīs ciemos ar īpaši sagatavotiem labumiem...

Trīs Vidusjūras virtuves aromātiskākās garšvielas – rozmarīns, timiāns un raudene

Vidusjūras virtuve Latvijā ir iecienīta un tādas garšvielas kā rozmarīns, timiāns un raudene padara izcilu gandrīz katru ēdienu, sniedzot iespēju katram virtuvē sajusties kā šefpavāram...

Cīņa par darbiniekiem kļūst sīvāka: LIDO investē darbinieku labbūtībā

Saskaņā ar darba sludinājumu portāla “CVMarket.lv” datiem, 2024. gadā darbinieku pieprasījums ēdināšanas un viesmīlības nozarē ir pieaudzis par 223%...

Kas ir gavēnis un kā to ievēro?

Katoļticīgajiem šodien ar Pelnu dienu sākas Lielais gavēnis, kas, pēc katoļu ticības mācības, ir...

Marts – Latgales garšu mēnesis. Daugavpils piedāvājums

Pavasaris tuvojas, un Daugavpils sāk mosties jaunām garšām! Ar katru dienu saule sildīs vairāk, ielas piepildīsies ar dzīvību, un arī mēs būsim gatavi jaunām emocijām...

Poļu imigrantu dēls, kurš ceļo kopā ar slavenībām viņu «mājas garšas» meklējumos

Doties ceļojumā, lai nogaršotu savu senču zemes autentiskos ēdienus, kas nereti meklējami pat otrā pasaules malā – tās īsts ir piedzīvojums, kas ļauj slavenībām...

Igaunijas sabiedriskās ēdināšanas iestādēm būs jānorāda gaļas izcelsmes valsts

Igaunijā izskatīšanai iesniegts likumprojekts, kas paredz, ka turpmāk Igaunijas sabiedriskās ēdināšanas iestādēm, tostarp skolu ēdnīcām un cietumiem...

Zināms, ko visvairāk ēd LIDO klienti. Un tie nav kartupeļu salmiņi!

Trīs mēnešu laikā par LIDO lojalitātes programmas dalībniekiem kļuvuši 35 000 klientu. Regulāri to izmanto teju 20 000 dalībnieku, kuri kopumā uzkrājuši 55 974 eiro....

Arī lieliem ceļotājiem reizēm vajag īstu restartu!

Pēc veselības uzlabošanas “Jaunķemeros” atgriezos mājās apņēmības pilna – nu gan pirkšu dažādu krāsu dārzeņus, burkānus un bietes, tvaicēšu, vārīšu un salātus turpmāk ēdīšu tikai ar olīveļļu...

Britu tūroperatori atzinīgi novērtē Latvijas un Igaunijas dabas tūrisma piedāvājumu ziemas sezonā

Janvāra beigās 7 britu tūroperatori un mediju pārstāvji viesojās Latvijā un Igaunijā, iepazīstot dabas tūrisma piedāvājumu tūrisma klusajā sezonā...

Travelnews.lv iepazīst Nigēriju: Pārtikas cenas lielveikalā, kas izraisa šoku

Normāls nigērietis parastais pārtiku iepērk vietējā piparbodītē jeb mūsu izpratnē būdiņā. Nu, apmēram kaut kas līdzīgs, kā agrāk bija Latvijas mazpilsētu tirgos...

Jau septīto reizi Siguldā norisinās gardēžu festivāls «Ziemas garšu svinēšana»

Sigulda aicina apmeklēt festivālu “Ziemas garšu svinēšana”, kas norisināsies jau šo sestdien, 25. janvārī, Livonijas ordeņa Siguldas pilī...

Ziemeļlatgalē jauna naktsmītne un atpūtas piedāvājums - viesu nams «Gariesili»

Vai esi noguris no pilsētas trokšņa un steigas? Mums ir tieši tas, ko meklē. ”Gariesili” ir tava oāze! Te atradīsi mieru un iespēju atgriezties pie dabas...

Bergamo - vārti uz Itālijas labākajiem slēpošanas kūrortiem un kultūru

Ziemeļitālijas pilsēta Bergamo ir lielisks ceļojumu galamērķis gan vasarā, gan ziemā, taču tieši ziema to pārvēršas par sniegotu pasaku valstību, kurā katra bruģakmens iela un kalnu panorāma...

Briežu dārzā «Dobelnieki» tagad pieejamas arī degustācijas iespējas

Zemnieku saimniecībā “Dobelnieki” jaunums – šī gada sākumā ir atklāta pašu audzētas brieža gaļas pārstrādes produkcijas līnijas un degustāciju zāles izveide...

13.janvāris vēsturē: Dažviet pasaulē šodien atzīmē Veco Jauno Gadu

Vecais Jaunais gads ir rets vēsturisks fenomens, "papildus" svētki, kuri izveidojās laika skaitīšanas...

No tuksneša līdz sērfošanai: 5 kontrastu piepildīti ceļojumu galamērķi ziemā

Atnākot rudenim, kaislīgākie vasaras mīļi sāk lūkoties pēc saulainiem un siltiem ceļojumu galamērķiem, kur kaut uz mirkli aizmirst...

Ziemassvētku brīnums Somijā: Zanes Grēviņas neaizmirstamais piedzīvojums

Satura veidotāja Zane Grēviņa (@naskoties_zane) kopā ar vīru Artūru devās neaizmirstamā ceļojumā uz Somiju, Rovaniemi pilsētu, ko organizēja zīmols “Coca-Cola”...

Travelnews.lv redaktore: Nepaskriet garām piemājas bodei

Agrs vakars pirms gaidāmajiem svētkiem, tā, ap plkst. 18. Viens no Rīgas lielveikaliem.  Drūzma un tukši plaukti...

Aivars Mackevičs: atziņas un fakti par ceļojumu uz Portugāles salu Madeira

Aivars Mackevičs: atziņas un fakti par ceļojumu uz Portugāles salu Madeira...

Uz priekšu

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2025 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2025 1st-studio.com