pasaules ēdiena diena.

Apskatām 1 - 40 no 311 vārdam 'pasaules ēdiena diena'

15. maijs vēsturē: ASV atver pirmo McDonalds restorānu

Mūsdienu ātrās ēdināšanas ķēdes "McDonalds" pirmais restorāns savas durvis vēra jau...

Ceļotāju biežāk pieļautās kļūdas - kā no tām izvairīties

Ceļošana ir aizraujošs piedzīvojums, tomēr arī pieredzējuši ceļotāji mēdz pieļaut kļūdas, kas var radīt nevajadzīgus sarežģījumus...

Pavasaris Viļņā: 13 piedzīvojumi, kurus nevajadzētu palaist garām

Unikāla kultūras pieredze, gardi ēdieni, aizraujošas sacensības, festivāli un dabas takas, un tas viss tikai dažu stundu braucienā no Rīgas ar automašīnu, vilcienu vai autobusu...

Daudzpusīgā Turcija: kas sagaida ārpus tās kūrortiem

Pieredzējuši ceļotāji piekritīs, ka tie, kuriem Turcija asociējas tikai ar frāzi "viss iekļauts", ir atklājuši tikai nelielu daļu no šīs valsts. Šis populārais brīvdienu galamērķis patiešām...

7. aprīlis vēsturē: Atzīmē Pasaules veselības dienu

Kopš 1948. gada 7. aprīļa, kad dibināja Pasaules Veselības organizāciju, svin arī Pasaules veselības dienu. Šogad tās galvenā tēma ir “Mūsu planēta, mūsu veselība”, lai...

Poļu imigrantu dēls, kurš ceļo kopā ar slavenībām viņu «mājas garšas» meklējumos

Doties ceļojumā, lai nogaršotu savu senču zemes autentiskos ēdienus, kas nereti meklējami pat otrā pasaules malā – tās īsts ir piedzīvojums, kas ļauj slavenībām...

Baltijas lielākie šampanieša svētki jau martā pārsteigs ar jauniem notikumiem un Šampaņas vadošo vīndaru vizītēm

Straujiem soļiem tuvojas šampaniešmīļu un gardēžu iecienītie šampaniešu svētki četru dienu garumā ar kulmināciju 29. martā Baltijas grandiozākajā “Burbuļu parādē” Hanzas peronā...

Latvijas pavāru komanda prestižajā «Bocuse d’Or» konkursā ierindojas 14. vietā

Francijas pilsētā Lionā 2025. gada 27. janvārī noslēdzās prestižais pavāru konkursa “Bocuse d’Or” lielais fināls. Latvijas pavāru komandai šis bija pirmais fināls...

Latvijas pavāru komanda jau devusies uz Lionu

Latvijas pavāru komanda ir devusies uz Francijas pilsētu Lionu, lai jau 2025. gada 27. janvārī pārstāvētu mūsu valsti pasaules prestižākā pavāru konkursa Bocuse d’Or finālā...

Dubaija izziņo 2025. gada notikumu kalendāru

Mirdzošā brīnumpilsēta Dubaija izziņo 2025. gada nozīmīgāko notikumu kalendāru. Notikumu grafiku piepilda vērienīgas izpārdošanas, dažādi festivāli un starptautiskas sacensības...

Jau pavisam drīz - «Bocuse d’Or» ar Latvijas pavāru dalību

Pavisam drīz – 2025. gada 26. janvārī Francijas pilsētā Lionā sāksies prestižā pavāru konkura “Bocuse d’Or” lielais fināls. Latvijai tas ir īpaši nozīmīgs, jo pirmo reizi...

Pētījums: šogad cilvēki uz Ziemassvētkiem mēģinās taupīt

Jaunākais EY patērētāju svētku sezonas uzvedības tendenču pētījums atklāj, ka 69% cilvēku šogad plāno iepirkties izpārdošanās, piemēram tā saucamajās...

16. oktobris vēsturē: Atzīmē pasaules ēdiena dienu

1945. gadā Apvienoto Nāciju organizācija pasludināja, ka ēdiens nav privilēģija, bet gan katram cilvēkam uz to ir tiesības...

Nils Ģēvele – pirmais Latvijas šefpavārs, kurš iekļūst pasaules prestižākā pavāru konkursa Bocuse dOr finālā

Restorāna “Ferma” šefpavārs Nils Ģēvele ir pirmais Latvijā, kurš iekļuvis pasaulē prestižākā kulinārijas konkursa Bocuse d’Or finālā, izvirzot mūsu valsti starptautiskās kulinārijas elites priekšgalā...

Bangkoka un Puketa: populārākie ceļojumu galamērķi Taizemē. Kā izvēlieties savu

Plānojot pirmo ceļojumu uz Taizemi, populārāko galamērķu topā ierindojas Bangkoka un Puketa. Abi piedāvā unikālu pieredzi, ko caurvij...

No Latvijas līdz pat Spānijas garšai – mērču saderība ar uzkodām un ēdieniem

Uzkodas ir neatņemama sastāvdaļa, baudot siltas vasaras dienas ģimenes un draugu lokā mājās, zaļumos vai dodoties pārgājienā...

«Santa Maria»: Svaigi maltas universālās garšvielas sader ar jebkuru ēdienu

Svaigi maltas garšvielas piešķir ēdienam izcilu garšu, reizē sniedzot katram virtuvē sajusties kā šefpavāram, Santa Maria veiktās aptaujas...

Atklāj dažādu valstu garšas izstādē «Riga Food» Ķīpsalā

2024. gada 5.–7. septembrī aizraujošā garšu ceļojumā sauc Baltijas lielākā pārtikas industrijas izstāde “Riga Food 2024”, kas iepazīstinās...

Slavenais Spānijas galamērķu trio - Barselona, Malaga, Palma - kuru izvēlēties

Spānija ir valdzinoša valsts, kas vilina ceļotājus ar pasakainām pludmalēm, krāšņu vēstures mantojumu, dinamiskām pilsētām...

Tūrisma uzņēmēji priecēs ar pārsteigumiem Valmieras dzimšanas dienā

Izcilajam soļotājam, valmierietim Jānim Daliņam veltīts jauns picas piedāvājums un spēka brokastis, īpašie Valmieras dzimšanas dienas gardumi un...

Mājas kafejnīcu dienas Salaspils un Ropažu novados 2024

Turpinot jau pirms 3 gadiem uzsākto ieceri būt par daļu no gada garšīgākās vietējā tūrisma veicināšanas iniciatīvas, arī šogad vasaras izskaņā...

Tartu 2024 Latviešu dienās piedzīvosim kaimiņu draudzēšanās mākslu

Tartu pilsēta un Dienvidigaunijas reģions šogad ir Eiropas kultūras galvaspilsēta (Tartu 2024), aicinot apmeklēt vairāk nekā 1000 norišu...

25. jūnijs vēsturē: Madagaskara svin savu neatkarības dienu

26. jūnijā, neatkarības gadadienu atzīmē valsts ar ievērojamu dzīvnieku pasauli un tādu  tradīciju dažādību, kas...

Bioloģiskā daudzveidība uz mūsu šķīvjiem: vai atradīsies vieta arī kukaiņiem?

Ielūkoties nākotnē ir aizraujoši, un pārtika ir viens no veidiem, kas jau šodien ļauj nojaust, kā dzīvosim rīt: arvien lielāku nozīmi pievēršam bio un eko...

Neaizmirstama atpūta Turcijā, TOP 3 viesnīcas atpūtai ar bērniem

Ceļojums uz ārvalstīm ir pieredze, ko mēs vēlamies baudīt patiesi pilnvērtīgi. Tomēr ģimenes, kurās aug gados jauni bērni, no pieredzes zina...

«FlixBus» nosauc Latvijas iedzīvotāju populārākos pavasara galamērķus

Saskaņā ar tālsatiksmes autobusu operatora “FlixBus” apkopoto informāciju, šajā pavasarī vieni no populārākajiem galamērķiem ārpus Baltijas valstīm...

Gurmānu svētki Dubaijā: notikums, kurā satiekas visas pasaules garšas

19. aprīlī Dubaijā tika atklāts 11. Dubaijas ēdiena festivālal “Dubai Food Festival”, kas ilgs līdz 12. maijam. Šis pasākums ir labākais veids...

Dubaija - ēdienu paradīze un vieta, kur satiekas pasaules gurmāni

Nav noslēpums, ka ceļošanas iemesli ir visdažādākie. Kāds alkst lutinošu “all inclusive” pieredzi, kāds aktivitātes dabā, kāds steidz iepirkt jaunākās zīmolu kolekcijas...

Padomi kiberpavāriem jeb kā izmantot mākslīgo intelektu ēdienreižu plānošanā

Trīs līdz piecas reizes dienā ir jāēd garšīgi un veselīgi, taču katru dienu pagatavot kaut ko jaunu un iedvesmojošu nebūt nav viegli. Tagad šādas ikdienas rūpes daļēji...

Salīdzināti Baltijas autobraucēju ēšanas paradumi – Latvija kļuvusi par Baltijas hotdogu lielvalsti

Degvielas uzpildes stacijas, kas pielāgojušās mainīgajam tirgum un patērētāju vajadzībām, kļuvušas par vietu, kur ne tikai uzpildīt degvielu, bet arī ātri un garšīgi paēst...

Havaju salu pokijam labi arī Latvijas virtuvēs

Paplašinoties Latvijā pieejamo produktu klāstam, pokijs ir atrodams ne tikai dažādu sabiedrisko ēdināšanas iestāžu ēdienkartēs, bet arī viegli pagatavojams mājās...

Seišelu salas - vairāk par baltu smilšu pludmalēm

Indijas okeāna Seišelu salas nereti tiek dēvētas par paradīzi. Mājīgas viesnīcas, izcilas pludmales, šalkojošas palmu audzes, granīta klintis...

Izbaudiet pasakainu decembri Daugavpilī

Līdz ar decembra iestāšanos sākas atskaites laiks līdz Jaunā gada sagaidīšanai.  Šogad pilsētas dekoratīvais un gaismas noformējums ienesīs jaunas vēsmas...

Pārtikas nozares nākotne: ēdienu inovācijas un hibrīdēdieni

Uzņēmēji un ēdinātāji visā pasaulē pēdējos gados ir sākuši pievērst uzmanību ēdienu inovācijām, kas ne tikai apmierina garšas kārpiņas, bet arī pozitīvi...

Izdzīvotājs ar stāžu un bijušais skolotājs dodas bīstamos piedzīvojumos Austrumāfrikā

Austrumāfrikas lūzumzonā jeb Lielā Rifta ielejā zinātniskajos pētījums jau ir atklāts daudz par cilvēces izcelsmi, taču šī vieta joprojām vilina...

Kurus produktus visbiežāk ēdam par maz?

Uzturs – mūsu ikdienas enerģijas, vitamīnu un minerālvielu avots. Atzīmējot Pasaules uztura dienu (16. oktobris), ir noderīgi pārskatīt savu ēdienkarti un izvērtēt...

Ilze Briņķe: Katrs bērns ir daļiņa no skolotāja dzīves

Darbs pirmsskolā sniedz ārkārtīgi lielu gandarījumu, bet vienlaikus tā ir arī ļoti liela atbildība, jo pirmsskola ir mazā cilvēka pirmā saskarsme ar mācībām...

Astoņi vērtīgi ieteikumi vielmaiņas veicināšanai

Par vielmaiņu bieži mēdz domāt pārāk vienkāršoti, raksturojot to kā ātru vai lēnu, tādā gadījumā iesakot dažādus paņēmienus, kā to paātrināt...

7 ieteikumi, kā mudināt bērnu ēst veselīgāk

Teju visi vecāki vēlas, lai viņu bērni ēstu veselīgāk, lai ikdienā neveselīgos un cukurotos našķus aizstātu augļi, dārzeņi vai citas veselīgas uzkodas...

No kūku konkursa līdz bārmeņu Reizenbergu stendapam – izstādē «Riga Food 2023»

2023. gadā izstāde “Riga Food” no 7. līdz 9. septembrim piedāvā daudzveidīgu pasākumu programmu ikvienam gardēdim...

Uz priekšu

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2025 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2025 1st-studio.com