1.
Ko vasaras saulgriežos galdā liek Jāņi un Līgas? Populārākie produkti gaviļnieku pirkumu grozā
(13/06/2025 06:01)
[lv]
Skatīt vairāk
Varētu šķist, ka Jāņi un Līgas, gatavojoties savai vārda dienai un gada īsākās nakts svinībām, iepirkumu grozā liek galvenokārt tādus produktus kā ķimeņu siers un šašliks...
2.
Bauskas novada Mājas Kafejnīcu dienas 2025
(11/06/2025 06:02)
[lv]
Skatīt vairāk
2025. gada 26.-27. jūlijā norisināsies vasaras baudpilnais pasākums - Bauskas novada Mājas Kafejnīcu dienas 2025...
3.
Latvijas labumi - īstais ābolu sidrs un steiks - ielūdz uz garšu ballīti Āgenskalna tirgū.
(10/06/2025 06:05)
[lv]
Skatīt vairāk
Ceturtdien, 2025. gada 12. jūnijā no plkst. 14.00 līdz 19.00, Āgenskalna tirgū satiekas izcili gardumi – īsts ābolu sidrs un steiki no Latvijas sidra darītavām un lauku saimniecībām...
4.
Trīs valstis, kur ceļojums kļūst par piedzīvojumu dvēselei
(09/06/2025 06:02)
[lv]
Skatīt vairāk
Ceļošana ir viena no vērtīgākajām un burvīgākajām dzīves pieredzēm - tā dāvā ilgi kāroto atpūtu no ierastā, ļauj iepazīt pasaules daudzveidību un krāšņumu...
5.
Kas jāēd, lai sirds kalpotu ilgāk? Uztura speciālistes padomi
(27/05/2025 06:01)
[lv]
Skatīt vairāk
Statistika ir skarba: Latvijā sirds un asinsvadu slimības ir galvenais nāves cēlonis. Saskaņā ar SPKC datiem , 2022. gadā tās bija atbildīgas par 52% no visiem nāves gadījumiem...
6.
Gatavojiet, dalieties, izbaudiet: gardas 2025. gada Turcijas kulinārās nedēļas idejas
(22/05/2025 06:02)
[lv]
Skatīt vairāk
2025. gada Turcijas kulinārā nedēļa no 21. līdz 27. maijam visā pasaulē aicina doties garšu pilnā ceļojumā cauri Turcijas bagātīgajām kulinārijas tradīcijām...
7.
Grupa “Sudden Lights” radījusi jaunu alu - “Mežpils Āgenskalnietis”
(16/05/2025 06:00)
[lv]
Skatīt vairāk
Grupa “Sudden Lights” priecē savus atbalstītājus ne tikai ar jauno albumu, bet arī īpašu alu – “Mežpils Āgenskalnietis”, kas radīts sadarbībā ar zīmolu “Mežpils alus”...
8.
10. maijs vēsturē: ASV atzīmē garneļu dienu
(10/05/2025 05:52)
[lv]
Skatīt vairāk
ASV, kur mīl katru dienu atzīmēt kādus īpašus svētkus, 10. maijs ir pasludināts kā garneļu diena...
9.
Turcijas garšu pasaule Latvijas gardēžiem
(27/04/2025 06:02)
[lv]
Skatīt vairāk
Ja esat ceļotājs no Latvijas, kurš alkst pēc saules, bagātīgas kultūras un neaizmirstamiem ēdieniem, Stambula ir īstā vieta, ko apmeklēt. Papildus leģendārajai panorāmai, senajām mošejām un...
10.
Šefpavāra ieteikumi stiprāko Lieldienu olu novārīšanai un pēc svētkiem pāri palikušo olu pagatavošanai
(17/04/2025 06:01)
[lv]
Skatīt vairāk
Lieldienas bez olām, visticamāk, nav iespējamas, bet, ja tās plānots vārīt lielā daudzumā, tad tikpat neiespējami būs visas šīs olas apēst. Protams, ja zaudēsi visās olu kaujās...
11.
Daudzpusīgā Turcija: kas sagaida ārpus tās kūrortiem
(13/04/2025 06:02)
[lv]
Skatīt vairāk
Pieredzējuši ceļotāji piekritīs, ka tie, kuriem Turcija asociējas tikai ar frāzi "viss iekļauts", ir atklājuši tikai nelielu daļu no šīs valsts. Šis populārais brīvdienu galamērķis patiešām...
12.
Gavēņa laika recepte: Vidusjūras pastas salāti gavēņa laikam
(13/04/2025 06:01)
[lv]
Skatīt vairāk
Turpinoties gavēņa laikam,
piedāvājam idejas jūsu maltīšu dažādošanai. Šoreiz – Vidusjūras pastas salāti...
13.
10 ikoniski Ēģiptes ēdieni, ko noteikti jānogaršo
(29/03/2025 06:02)
[lv]
Skatīt vairāk
Laikā, kad Latvijā vēl gaidām vasaru, daudzi nepacietīgi dodas vasaras meklējumos uz latviešu sirsnīgi iemīļoto Ēģipti, kas prot lutināt ar patiesi izcilu atpūtu, brīnišķīgām apskates vietām un...
14.
Siguldas novads aicina doties «Pavasara garšu ceļojumā 2025»
(21/03/2025 06:05)
[lv]
Skatīt vairāk
Siguldas novads no 2025. gada 20. līdz 30. martam jau otro gadu aicina piedzīvot “Siguldas novada garšu ceļojumu 2025” – kulināro notikumu, kas izceļ vietējos produktu...
15.
Vēl ir iespēja izbaudīt: Marts – Latgales garšu mēnesis
(18/03/2025 06:05)
[lv]
Skatīt vairāk
Latgales garšas ir tikpat dažādas, cik daudzveidīgs ir viss Latgales reģions. Sagaidot pavasara tuvošanos, martā visā Latgalē 40 dažādi uzņēmēji gaidīs ciemos...
16.
Nepalaid garām: Marts – Latgales garšu mēnesis
(15/03/2025 06:05)
[lv]
Skatīt vairāk
Latgales garšas ir tikpat dažādas, cik daudzveidīgs ir viss Latgales reģions. Sagaidot pavasara tuvošanos, martā visā Latgalē 40 dažādi uzņēmēji gaidīs ciemos ar īpaši sagatavotiem labumiem...
17.
Trīs Vidusjūras virtuves aromātiskākās garšvielas – rozmarīns, timiāns un raudene
(13/03/2025 06:01)
[lv]
Skatīt vairāk
Vidusjūras virtuve Latvijā ir iecienīta un tādas garšvielas kā rozmarīns, timiāns un raudene padara izcilu gandrīz katru ēdienu, sniedzot iespēju katram virtuvē sajusties kā šefpavāram...
18.
Marts – Latgales garšu mēnesis. Daugavpils piedāvājums
(01/03/2025 06:03)
[lv]
Skatīt vairāk
Pavasaris tuvojas, un Daugavpils sāk mosties jaunām garšām! Ar katru dienu saule sildīs vairāk, ielas piepildīsies ar dzīvību, un arī mēs būsim gatavi jaunām emocijām...
19.
Zināms, ko visvairāk ēd LIDO klienti. Un tie nav kartupeļu salmiņi!
(18/02/2025 06:01)
[lv]
Skatīt vairāk
Trīs mēnešu laikā par LIDO lojalitātes programmas dalībniekiem kļuvuši 35 000 klientu. Regulāri to izmanto teju 20 000 dalībnieku, kuri kopumā uzkrājuši 55 974 eiro....
20.
Travelnews.lv iepazīst Nigēriju: Pārtikas cenas lielveikalā, kas izraisa šoku
(02/02/2025 06:02)
[lv]
Skatīt vairāk
Normāls nigērietis parastais pārtiku iepērk vietējā piparbodītē jeb mūsu izpratnē būdiņā. Nu, apmēram kaut kas līdzīgs, kā agrāk bija Latvijas mazpilsētu tirgos...
21.
Aptauja. Cik esam gatavi tērēt par pusdienu piedāvājumu sabiedriskajā ēdināšanā?
(28/01/2025 06:01)
[lv]
Skatīt vairāk
Tikai 21 % Latvijas iedzīvotāju par pusdienu piedāvājumu sabiedriskajā ēdināšanā būtu gatavi tērēt vairāk par 5 EUR, secināts LIDO pasūtītajā aptaujā...
22.
Latvia Tours: 10 iemesli, kāpēc izvēlēties Vidusjūras kruīzu Jūsu nākamajam atvaļinājumam
(27/01/2025 06:05)
[lv]
Skatīt vairāk
Vidusjūra vienmēr vilinājusi ceļotājus ar savu seno vēsturi, gleznainajiem ainavām un kultūras daudzveidību. Tiem, kas meklē unikālu veidu, kā iepazīt vairākas valstis un kultūras vienā ceļojumā...
23.
Travelnews iepazīst Nigēriju: Dzīve bez elektrības un augstās cenas
(26/01/2025 06:02)
[lv]
Skatīt vairāk
Iepazīt valsti, novērtēt tās tūrisma potenciālu un saprast, kuriem Latvijas ceļotājiem šis ir piemērots galamērķis...
24.
Uzzini, kādus Ziemassvētku ēdienus galdā ceļ citās valstīs
(24/12/2024 06:02)
[lv]
Skatīt vairāk
Šajos svētkos visai ģimenei pieņemts sēsties pie bagātīga svētku galda, līdz ar to daudziem rodas jautājums – ko gan celt galdā, ja...
25.
Ziemassvētku mielasts un ciemiņi ar produktu nepanesībām – ko iesākt un kā sagatavoties?
(12/12/2024 06:01)
[lv]
Skatīt vairāk
Bagātīgs Ziemassvētku mielasts ir neatņemama svinību sastāvdaļa, un nereti pie kopīga svētku galda pulcējas raibu raibais viesu loks...
26.
Recepte: olimpiete Līna Mūze-Sirmā gatavo zupu no Latvijas lielākās ogas
(17/10/2024 06:01)
[lv]
Skatīt vairāk
Rudens ir īstais laiks, kad galdā celt Latvijas dabas veltes – gardas, smaržīgas, pilnas zemes spēka. Un kam gan tas vēl vairāk vajadzīgs nekā mūsu sportistiem...
27.
Milzu oga varenam mielastam – gardais un daudzveidīgais ķirbis
(11/10/2024 06:01)
[lv]
Skatīt vairāk
Ķirbis ar riekstu garšu, ķirbis cepšanai, spageti ķirbis, muskata ķirbis, dekoratīvais ķirbis – šie un citi ķirbju šķirņu nosaukumi jau saka priekšā, cik...
28.
Gardēžu svētki Jelgavā
(31/08/2024 06:01)
[lv]
Skatīt vairāk
2024. gada 31. augustā no pulksten 9 līdz 15 Jelgavā notiks 24. Piena, maizes un medus svētki un 22. Latvijas novadu Siera diena, pulcējot vairāk nekā...
29.
Zaubes savvaļas kulinārais festivāls aicina uz meistarklasēm
(28/08/2024 06:01)
[lv]
Skatīt vairāk
2024. gada 7. septembrī Zaubē norisināsies astotais Zaubes savvaļas kulinārais festivāls, kura tēma šogad ir "Sēņu laiks"...
30.
No Latvijas līdz pat Spānijas garšai – mērču saderība ar uzkodām un ēdieniem
(26/08/2024 06:01)
[lv]
Skatīt vairāk
Uzkodas ir neatņemama sastāvdaļa, baudot siltas vasaras dienas ģimenes un draugu lokā mājās, zaļumos vai dodoties pārgājienā...
31.
«Santa Maria»: Svaigi maltas universālās garšvielas sader ar jebkuru ēdienu
(23/08/2024 06:01)
[lv]
Skatīt vairāk
Svaigi maltas garšvielas piešķir ēdienam izcilu garšu, reizē sniedzot katram virtuvē sajusties kā šefpavāram, Santa Maria veiktās aptaujas...
32.
Ceļvedis sēņotājiem: noderīgi ieteikumi meža velšu apstrādei
(10/08/2024 06:01)
[lv]
Skatīt vairāk
Sēņošana kļūst arvien populārāka, aicinot dabas mīļotājus un gardēžus baudīt šī veselīgā un aizraujošā hobija priekšrocības. Jau vasarā mežos aug...
33.
Ar uzkodu pret izsalkumu: kā remdēt apetīti veselīgi?
(15/07/2024 06:01)
[lv]
Skatīt vairāk
Vasaras periodā, kad populāra kļūst aktīvā atpūta, ir īpaši svarīgi sabalansēt uzturu un uzņemt ne tikai svaigos zaļumus un dārza veltes...
34.
Kas ir hroniskā noguruma sindroms?
(09/07/2024 06:01)
[lv]
Skatīt vairāk
Arvien biežāk tiek runāts par hroniskā noguruma sindromu un tā iespējamajiem iemesliem. Par to, kas ir hronisks nogurums un kas – hroniskā noguruma sindroms...
35.
Cīņa ar liekajiem kilogramiem: 5 bieži sastopamas kļūdas, kāpēc diēta nenes gaidīto rezultātu
(08/07/2024 06:01)
[lv]
Skatīt vairāk
Vasara un pludmales sezona jau pilnbriedā, un ne vienam vien rodas vilinājums izmēģināt kādu no diētām, kas īsā laikā sola panākt brīnumainu efektu...
36.
4. jūlijs vēsturē: Atzīmē Cēzara salātu dienu
(04/07/2024 05:54)
[lv]
Skatīt vairāk
Cēzara salāti ir izpelnījušies popularitāti ne tikai ASV, kur 4. jūlijs ir atzīmējama diena tieši šiem salātiem, bet arī citur pasaulē...
37.
«Pica Lulū» šogad atzīmē lielu jubileju: 30 fakti par Latvijas picēriju, kas būtu jāzina picu cienītājiem!
(30/06/2024 06:00)
[lv]
Skatīt vairāk
1994. gada jūnijā tika atvērta pirmā Pica Lulū picērija Rīgā, kas tolaik bija arī pirmā šāda veida picērija Latvijā...
38.
Līgo svētki kopā ar kaimiņiem: kā svinēt, lai uzlabotu attiecības?
(23/06/2024 06:01)
[lv]
Skatīt vairāk
Līgo svētki jau izsenis tikuši svinēti plašā pulkā, arī kopā ar kaimiņiem. Viens no saulgriežu svinību ticējumiem pat vēsta – Līgo vakarā jārunā ar kaimiņiem...
39.
Špikeris slinkiem līgotājiem: ko celt galdā svētkos, ja negribas gatavot, bet ar sieru vien ir par maz?
(22/06/2024 06:01)
[lv]
Skatīt vairāk
Līgo svētki lielākajai daļai Latvijas iedzīvotāju ieņem īpašu vietu gan sirdī, gan kalendārā. Pošoties svētkiem, īpaši tiek domāts par to, ko celt galdā...
40.
Recepte: Rihards Lepers grilē Jāņu vistu
(21/06/2024 06:01)
[lv]
Skatīt vairāk
Jāņu mielastā esot galdā jāceļ apaļas – saules – formas ēdieni, lai svinētu gaismas uzvaru. Aktieris Rihards Lepers ņem apaļu kāpostu...