LATTUR

22. augustā 30. gadu jubileju atzīmē viena no pieredzes bagātākajām tūrisma aģentūrām Latvijā – Lattur.

Ikvienam uzņēmumam tas ir ievērības cienīgs darbības laiks, taču tūrisma nozarē jo īpaši, jo Lattur darbojas tikpat ilgi, cik pastāv Latvijas tūrisms kopumā. Runājot par Lattur, var droši vilkt paralēles ar cilvēka mūžu, jo 30. gadi ir brīdis, kad ir iegūta vērtīga pieredze, uzkrāta spēcīga zināšanu bāze, izveidota reputācija un ir daudz enerģijas un jaunu ideju turpmākajiem panākumiem!

Lattur veiksmīgi apvieno pieredzi, stabilitāti un inovatīvas idejas, nebeidzot pārsteigt ceļotājus un saglabājot mieru un vēsu prātu arī šajos neierastajos apstākļos.

welcome
LATTUR

30 interesanti fakti par Lattur

  1. Kompānija dibināta 1991. gadā.
  2. Ikvienu ceļojumu pie Lattur iespējams iegādāties, neizejot no mājas.
  3. Tūrisma aģentūra Lattur piedāvā iespēju ceļot uz neskaitāmiem galamērķiem, bet paši 30 gadus nemainīgi atrodas vienā un tajā pašā adresē – Bruņinieku ielā 29/31.
  4. Otrs aģentūras birojs atrodas Latvijas vējainākajā pilsētā – Liepājā (Rīgas ielā 31).
  5. Sociālajā vietnē Facebook aģentūra Lattur saņēmusi klientu maksimālo novērtējumu – 5 zvaigznes.
  6. Katru gadu kompānija apkalpo aptuveni 10 000 ceļotājus.
  7. Ceļojumu aģentūra ir Latvijas tūrisma aģentūru un tūroperatoru asociācijas (ALTA) ilggadīgs biedrs, rūpējoties par nozares attīstību kopumā.
  8. Lattur ir ģimenes uzņēmums jau vairākās paaudzēs (uzņēmumu dibināja Konstantīns Čemis un tagad to veiksmīgi vada Vadims Čemis).
  9. Uzņēmums dibināts tajā pašā dienā, kad Latvijas valsts neatkarīgas atgūšanu atzina pirmā valsts - Īslande.
  10. Aģentūras galvenais mērķis ir palīdzēt cilvēkiem realizēt savus sapņus, tiecoties pēc ceļojumiem.
  11. Sadarbība ar Lattur izraisa pozitīvu atkarību un vēlmi ceļot biežāk un vairāk.
  12. Lattur rūp klientu viedoklis – aģentūra regulāri organizē aptaujas, lai uzzinātu, kādus galamērķus ceļotāji vēlas sasniegt.
  13. Lattur piedāvāto galamērķu klāsts ir ārkārtīgi plašs – no sniegotās Lapzemes līdz karstajai Tanzānijai.
  14. Lattur ir viena no pieredzes bagātākajām ceļojumu aģentūrām Latvijā.
  15. Nosaukums Lattur veidojies no diviem vārdiem – Latvija un tūre, bet to iespējams atšifrēt arī sekojoši:

    L - lidojums

    A - atpūta

    T - tālums

    T – teicams

    U – uzdrošināties

    R - radošums

  16. Lattur aktīvi sadarbojas ar tūroperatoriem TEZTOUR un NOVATOURS.
  17. Aģentūrā strādā pieredzējuši profesionāli darbinieki, kuri var piedāvāt gan individuālu programmu ceļojumam uz jebkuru pasaules valsti, gan arī grupu braucienus uz labi pazīstamām un iecienītā vietām.
  18. Lattur logo simbolizē aģentūras plašo piedāvājumu – iespēju aizceļot uz jebkuru vietu pasaulē.
  19. Tūrisma aģentūra bieži lutina klientus ar izdevīgiem “last minute” piedāvājumiem.
  20. Pirmais kompānijas organizētais čārterreiss bija Ziemassvētku ceļojums uz Parīzi, 1992. gada decembrī.
  21. Aģentūras klientiem tiek piedāvāta elsatīga atlaižu sistēma.
  22. Ceļojumi ar Lattur ir droši – kompānija ne tikai rūpējas par ceļotāju drošību, bet arī rūpīgi ievēro normatīvo regulējumu, izsniedz visus čekus un maksā visus nodokļus.
  23. Lattur ir pārliecināti, ka rati jākaļ ziemā, bet ragavas vasarā, tāpēc eksotiskākās tropu valstis iesaka apmeklēt tad, kad Latvijā iestājas ziema.
  24. 2018. gadā Lattur saņēma prestižākās Turcijas viesnīcas “Maxx Royal Resort” sertifikātu “TOP Seller Agency”. Un tas ir tikai viens no daudziem aģentūras sasniegumiem.
  25. Aģentūras birojā vienmēr ir iespējams pie kafijas tases pakonsultēties ar tūrisma nozares profesionāļiem. Par piedāvāto kafiju garšīgākas ir tikai ceļazīmju cenas.
  26. Par Lattur ceļotāju ģimenes locekļiem kļūst gan jaundzimušie, gan cilvēki jau cienījamā vecumā.
  27. Tūristiem ir iespēja iegādāties jebkuru ceļazīmi kredītā.
  28. Ikviens Lattur komandā ir pārliecināts, ka ceļošanai nav nepiemērotas sezonas. Tāpat domā arī Lattur klienti.
  29. Sadarbībā ar Lattur var lieliski izplānot brīvdienas vai arī darba dienas padarīt par lieliskām brīvdienām.
  30. Lattur ir viens no senākajiem un uzticamākajiem Travelnews.lv partneriem!
LATTUR

Ekspresintervija ar Lattur direktoru
Vadimu Čemi

Kas Jums šķiet svarīgākais biznesā?

Jau kopš aģentūras dibināšanas pieturamies pie skaidri definēta mērķa - palīdzēt cilvēkiem realizēt savus sapņus, tiecoties pēc ceļojumiem. Līdz pandēmijai ik gadu palīdzējām piepildīt savus ceļojumu sapņus aptuveni 10 000 ceļotāju un ticam, ka arī nākotnē spēsim atgūt pirmskrīzes līmeni. Kompānijas reputācija iet mums pa priekšu un ikviens, kurš sadarbojies ar Lattur, zina, ka mūsu prioritāte ir klientu drošība, tāpēc, iesakot galamērķus, ļoti lielu uzmanību pievēršam arī šim aspektam. Mēs vēlamies, lai klients no ceļojuma atgriežas uzlādēts tikai ar pozitīvām emocijām.

Tūrisma aģentūras Lattur darbības pirmsākumi - 90. gados

Vai Lattur darbojas tikai klātienē, tiešsaistē vai abējādi?

Lattur ir mūsdienīgs uzņēmums – pielāgojoties valstī noteiktajiem ierobežojumiem vienu laika sprīdi darbojāmies tikai tiešsaistē, tomēr, zinot, cik svarīga ir tiešā komunikācija un cik ļoti vērtīgas ir sarunas ar klientu pie kafijas tases, šobrīd darbojamies abos režīmos – steidzīgie un aizņemtie var izplānot ceļojumu kopā ar mums, neizejot no mājas, bet ikviens, kurš vēlas aprunāties ar mūsu konsultantiem klātienē, tiek gaidīts mūsu birojā. Starp citu – tas jau 30 gadus nemainīgi atrodas Bruņinieku ielā 29/31.

Kompānijas komanda laika griežos

pandēmija ietekmēja Lattur darbību?

2020. gada martu, protams, nav iespējams aizmirst. Pasaule uz laiku apstājās – kaut kas tāds nebija pieredzēts. Bet mūsu komandā strādā profesionāļi – 30 gadu darbības laikā esam pieredzējuši plūdus dažādās valstīs, vulkānu izvirdumus, kas paralizēja pusi Eiropas, streikus un dažādus notikumus, kas tieši vai netieši ietekmē arī ceļošanu, tāpēc arī pandēmija bija kārtējā iespēja pārliecināties, ka profesionāla komanda un uzticami partneri ir būtiskākais priekšnoteikums, lai tiktu galā arī ar nepārvaramas varas apstākļiem. Īsāk sakot, tas palīdzēja saprast, ka arī nepārvaramu notikumu pārvarēšana ir tikai laika un profesionalitātes jautājums.

Kādas jaunas tendences jūtamas klientu izvēlē?

Neviens nebūs pārsteigts, ja teikšu, ka liela daļa cilvēku tagad nevēlas riskēt un patstāvīgi organizēt atvaļinājumu. Ir tik daudz gadījumu, kad kāda dokumenta trūkuma dēļ cilvēki nevar izlidot, un atpūtas vietā cieš materiālus un morālus zaudējumus. Tāpēc ir palielinājies to cilvēku skaits, kuri plāno atvaļinājumu ar profesionāļu palīdzību. Tajā pašā laikā ir pieaudzis tūristu skaits, kuri rezervē ceļojumus pēdējā brīdī - daudzi nogaida, vēro situāciju un pieņem lēmumus daudz vēlāk, nekā parasti, kas bieži vien ir dārgāk. Bet šajā laikā šādi lēmumi ir saprotami un galvenokārt saistīti ar mainīgajiem apstākļiem. Mēs pielāgojamies katra klienta vēlmēm un apstākļiem, kā arī nepārtraukti pētām jaunas iespējas mainīgajā pasaulē. 30. gadi liecina par pieredzi un stabilitāti, taču tajā pašā laikā mēs vienlaikus esam jauni, mūsdienīgi, aktīvi un gatavi jauniem panākumiem!

LATTUR

Ko par Lattur saka klienti?

  • Klim Mickus

    Personiska pieeja. Pacietība. Atbildība.

    Klim Mickus
  • Alvis

    Laba firma un serviss! Man patīk!

    Alvis
  • Tatjana

    Vēlos pateikt lielu paldies Lattur kolektīvam par lielisko darbu! Vēlreiz paldies par lielisko atpūtu. Laiks skrien ātri, gaidiet ciemos nākamajā gadā!

    Tatjana
  • Ņina

    Atsaucīgi, pretimnākoši. Ātri un izsmeļoši paskaidro. Labprāt iesaka ērtākos un izdevīgākos variantus ceļojumam, ievērojot klienta prasības, vēlmes. Man patīk tieši apkalpošanas kultūra, ieteikumi. Veiksmi kolektīvam, lai darbi sokas un ir daudz ceļot gribētāju!

    Ņina
  • Aleksandra

    Paldies Lattur kolektīvam par operatīvo darbu un radošumu. Pateicoties Lattur mūsu ceļojums uz Taizemi bija neaizmirstams!

    Aleksandra
  • Irina

    Lattur komanda ir atsaucīga, ar labu noskaņojumu un vērtīgiem padomiem! Atpūta izdevās uz visiem 100% no sākuma līdz beigām! Rekomendēšu visiem saviem paziņām!

    Irina

LATTUR

dalies ar #lattur30 & #lattur