Vasarīgas ģimenes brīvdienas Zviedrijā: ko redzēt un ko darīt?

Vasarīgas ģimenes brīvdienas Zviedrijā: ko redzēt un ko darīt?

Kaut arī Eirovīzijas dziesmu konkurss šogad jau noslēdzies, Zviedriju ir vērts apmeklēt arī nesaistīti ar to. Zviedrijā novērojama īpaša mīlestība pret dabu un aktīvu atpūtu, kas atspoguļojas arī zviedru vasaras aktivitāšu piedāvājumā – no Karību jūras cienīgām pludmalēm un lidojumiem gaisā, līdz aktivitātēm pilsētas zaļajās oāzēs. Zemāk prāmju operatora DFDS ceļojumu eksperti apkopojuši piecas vietas Zviedrijā, kuras noteikti vērts iekļaut ģimenes ceļojuma plānā.

Karību jūras cienīgas pludmales un aizraujoši ūdens parki
Aktīva atpūta ūdenī ir neatņemama Zviedrijas kultūras sastāvdaļa, jo šī valsts ir ezeru, upju un piekrastes teritoriju ievīta. Izcila vieta, kur baudīt ainavisku pastaigu gar piekrasti vai atveldzēties ūdenī, ir Sandhammarenas pludmale. Tās zīdaini baltās smiltis ir līdzvērtīgas labākajām Karību jūras pludmalēm, un tā vairākkārt ir atzīta par labāko jūras piekrasti Zviedrijā.

Lost City” jeb Pazudušajā pilsētā uzburta jauna ūdens pasaule – mežonīgas krāces, drupas, džungļi un aizraujoši ūdens slidkalniņi. Tas ir plašs iekštelpu ūdens atrakciju parks netālu no Stokholmas ar viļņu baseiniem, kāpšanas sienu, relaksējošiem burbuļvannām un saunām. Savukārt bērniem draudzīgās zonas nodrošina patīkamu atpūtu ūdenī pat pašiem mazākajiem peldētājiem.

Iespēja pacelties augstāk Zviedrijas galvaspilsētā
Lai izjustu brīvības sajūtu, ko sniedz lidojums gaisā, iesakām apmeklēt “Bodyflight”, kas atrodas Stokholmas rietumu rajonā Brommā. Tā ir lieliska iespēja visai ģimenei doties neaizmirstamā piedzīvojumā, kas sniedz vēl nebijušas sajūtas gaisā.
“Bodyflight” ir aprīkots ar milzīgu vēja tuneli, kura spēcīgā gaisa plūsma ikvienam, īpaši bērniem, ļauj baudīt šķietami īstu lidojumu. Pieredzējis instruktors, rūpējoties par drošību, ļaus visiem ģimenes locekļiem iejusties lidotāja tēlā, saņemt adrenalīna devu un veidot neaizmirstamu ģimenes piedzīvojumu. “Bodyflight” centrs Brommā ir atvērts katru dienu, tomēr lidojumiem ir vecuma ierobežojums – no 3 gadu vecuma. Šāds lidojums vēja tunelī vienai personai izmaksās ap 60 eiro, savukārt piedzīvojums visai ģimenei maksā ap 215 eiro (4 personām).

Izziniet vēl nezināmo “Kreativum” zinātnes centrā
Ja ar ģimeni jau pabūts gan vietējos, gan kaimiņvalstu zinātnes centros, tad “Kreativum” zinātnes centrs būs aizraujošs apskates vērts objekts, kas patiks gan bērniem, gan pieaugušajiem. Centrs ir izveidots 2000 kvadrātmetru platībā un tajā ir simtiem dažādu ekspozīciju, kas ļaus pašiem pētīt, izmēģināt un izzināt zinātnes aizraujošo pasauli.
Vasarā “Kreativum” ver durvis arī āra kompleksam, kur atrodas vairāki izpētes vērti objekti, kā, piemēram, ūdens strūklakas, tuneļi, lidmašīnas modelis, Arhimēda skrūve un tilta būves makets. Centra apmeklējums noteikti būs interesants arī topošajiem skolēniem un palīdzēs skolā apgūto mācību vielu ieraudzīt “dzīvē”. Šis zinātnes centrs atrodas vien desmit minūšu brauciena attālumā no Karlshamnas ostas, un biļetes bērniem un pieaugušajiem maksā sākot no 15 – 18 eiro, bet DFDS klientiem ir arī lieliska iespēja saņemt atlaidi centra apmeklējumam.

Malme – bēdīgi slaveni ēdieni un ģimeniska atpūta dabā
Malmē ir viens no neparastākajiem muzejiem ne tikai Zviedrijā, bet arī pasaulē – “Pretīgo ēdienu muzejs”. Muzejā apskatāmi aptuveni 80 pārtikas produkti, kas tiek dēvēti par vispretīgākajiem, piemēram, raudzēta siļķe no Zviedrijas, nogatavināta haizivs no Islandes, siers ar tārpiem no Sardīnijas un citi ēdieni. Drosmīgie apmeklētāji novērtēs iespēju sajust un nogaršot kādu no šiem bēdīgi slavenajiem ēdieniem. Pieaugušajiem ieejas biļetes cena ir sākot no 220 SEK jeb aptuveni 19 EUR, taču bērniem – tikai 75 SEK jeb aptuveni 6.50 EUR.

Tāpat neaizmirstiet iepazīt Malmes jeb “parku pilsētas” zaļās oāzes, kas nodrošina patīkamu kontrastu pret pilsētas kvartāliem. Parki ir savstarpēji saistīti ar kanālu tīklu, pa kuru var pārvietoties ar laivu, kruīza kuģi vai ūdens velosipēdu. Turklāt Malme ir slavena ar savu ideālo infrastruktūru velosipēdistiem – tajā ir vairāk nekā 500 km veloceliņu, un tā pastāvīgi ierindojas starp velosipēdistiem draudzīgākajām pilsētām pasaulē.

Prāmis – ērtākais risinājums ceļojumam uz Zviedriju
Ja plānojat doties vasarīgā ģimenes piedzīvojumā uz Zviedriju, vislabākais veids, kā tur nokļūt, ir ar prāmi. DFDS prāmju pārvadātājs piedāvā regulārus maršrutus no Klaipēdas Lietuvā uz Karlshamnu Zviedrijā, kā arī no Paldiski Igaunijā uz Kapelskāru Zviedrijā, ļaujot kā mazajiem, tā arī lielajiem ceļotājiem baudīt prāmja izklaides, kā arī ceļot ar savu transportlīdzekli bez bagāžas ierobežojumiem, nodrošinot brīvību un komfortu ceļā uz galamērķi.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Aviobiļetes kūrotu galamērķos Estravel Latvia
Tivata, Korfu, Burgasa... labas cenas lidojumiem uz Eiropas kūrortiem. // Vietu skaits ierobežots, cenas mainās | Skatīt vairāk
no 99 EUR
Atpūties par labāko cenu! Latvia Tours
Tieši tagad ir tavs lieliskais laiks noķert neticamus ceļojumu piedāvājumus par cenām, kas liek smieties.Izbaudi neaizmirstamus piedzīvojumus bez liekas | Skatīt vairāk
no 245 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.05.2024 - 08.06.2024 Atpūties citādāk – izvēlies Albāniju! Latvia Tours
Nomaļotas pludmales, viesmīlīgi cilvēki un aizraujoša kultūra – viss Tevi gaida Albānijā! | Skatīt vairāk
no 389 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.05.2024 - 04.06.2024 LĪGO VIŠĶOS! TAKA
#līgo #višķi #līgovišķos #līgolatgalē #līgolatvijā #festivāls #līgo2024 #līgovišķos2024 #atpūta #koncerts | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.10868788sec.