Ceļojums lidmašīnā kopā ar Jūsu četrkājaino draugu

Vai esat aizrautīgs ceļotājs, kas labprāt lido? Ja jā, tad uzmanieties, lai Jūsu četrkājainajam draugam - sunim ceļojums lidmašīnā neizvērstos par murgu.

Lidojums ar lidmašīnu Jūsu sunītim katrā ziņā nebūs patīkams. Ja nedodaties ceļojumā vismaz uz četrām nedēļām, tad sunim par labu vajadzētu no lidojuma atsacīties. Bet ja tomēr esat izlēmis lidot, tad ieteicams jau savlaicīgi vākt informāciju par lidsabiedrības noteikumiem un pieteikt suni kā līdzbraucēju. Kaķus un mazākos (līdz 5 kg smagus) suņus parasti uzskata par rokas bagāžu un vairums lidsabiedrību tos drīkst ņemt līdzi uz lidmašīnas klāja, tad lielākos suņus parasti pārvadā speciālā somā bagāžas nodaļā. Tā kā suņu pārvadāšanas somu jāsagādā saimniekiem pašiem, tad jau savlaicīgi jāuzzina par attiecīgās lidsabiedrības noteikumiem. Neskatoties uz to, ka bagāžas telpās ir gaisa kondicionieri, jūsu mīlulis šādos apstākļos jutīsies drausmīgi un uzskatīs to kā sodu. Dažās lidsabiedrībās ir nosacījums, ka mazākos sunīšus uz lidmašīnas klāja drīkst ņemt līdzi tikai tad, ja tur jau neatrodas vairāk par četriem dzīvniekiem.

Pārvadāšanas soma mazajiem suņiem – tā nedrīkst būt lielāka par pieņemtajiem rokas bagāžas izmēriem (aptuveni 45x23x29cm), pie tam visu lidojuma laiku sunim jāpavada zem sēdekļa. Dažreiz, ja paveicas, tad stjuarte izņēmuma kārtā atkāpjas no šiem stingrajiem noteikumiem. 

Pārvadāšanas soma lielajiem suņiem – tai jābūt stabilai, ūdensizturīgai, kā arī tik lielai, lai suns tajā var ērti nostāties, apgriezties un apgulties. Somai jābūt gaisa atverēm no abām pusēm. Ja lidojums ir ļoti ilgs, tad somā jābūt pieejamam ūdenim un ēdienam. Ir atļauts ieklāt spilvenus, dvieļus, kokvilnu, skaidas, taču aizliegts ir siens vai salmi. Pārvadāšanas somas ir pieejamas zooveikalos, kā arī tās var iegādāties pie lidsabiedrībām.

Transportizdevumi – lidsabiedrības piedāvā dažādus “dzīvnieku tarifus”, kas atšķiras dažādos lidojumu attālumos. Cena pārsvarā ir atkarīga no svara. Ja dzīvnieks drīkst lidot kā “rokas bagāža”, tad parasti tas neko nemaksā. Turpretī lielāka suņa transportēšana bagāžas nodaļā maksā aptuveni 250 eiro. Ir izņēmumi, ja suns ir akls vai kurls, tad tas bezmaksas drīkst lidot pat uz lidmašīnas pasažieru klāja.

Ieteikumi lidojumam – ja iespējams izvēlieties lidojumus bez pārsēšanās, lai pasaudzētu savu mīluli no lieka stresa vai arī no iespējas tikt ielādētam neīstajā lidmašīnā. Lai suns pierastu pie pārvadāšanas somas, vismaz piecas dienas pirms lidojuma ieteicams likt viņam tajā gulēt. Tikai tā viņš aprastu ar sajūtu, ka ir ieslodzīts. Uz somas katrā ziņā atstājiet ne tikai savu adresi, bet arī suņa vārdu un barošanas pamācības, lai apkalpojošais personāls būtu lietas kursā.

Pirms dodaties ceļojumā uz ārzemēs uzziniet par ieceļošanas noteikumiem, piemēram, no attiecīgās valsts vēstniecības. Var gadīties, ka sunim jābūt veselību apliecinošs sertifikāts vai arī, ka tas valstī nedrīkst iebraukt vispār. Piemēram, Dānijā valstī ir aizliegts ievest cīņas suņus. Zviedrijā, Norvēģijā pieprasa uzrādīt suņa apliecinošus dokumentus par potēšanu pret trakumsērgu u.tml.

Ir jārēķinās ar aptuveni sešiem mēnešiem, lai sagatavotu Jūsu četrkājaino draugu ceļojumam ar lidmašīnu!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
SINAGOGAS STĀSTI. ZUDUSĪ EBREJU KOPIENA VA Talsu novada TIC
Maija mēnesī Valdemārpils Tūrisma informācijas centrs turpina sarunu ciklu ČALOT 25.maijā aicinot ciemos Žaņa Lipkes memoriāla direktori Lolita | Skatīt vairāk
Rūjienas saldējuma svētki Valmieras novada Tūrisma pārvalde
25.maijā Rūjienā norisināsies, iespējams, gardākie svētki šajā pusē - Rūjienas saldējuma svētki! | Skatīt vairāk
Luksus klases piedāvājumi - Taizeme Estravel Latvia
Esat pelnījuši - izbaudīt unikālu pieredzi, augstākās klases apkalpošanu un ņemt no dzīves vairāk! Dažādi Luksus piedāvājumi atpūtai Taizemē. | Skatīt vairāk
no 610 EUR
Larnaka, Kipra. Aviobiļetes Estravel Latvia
Lidojums Rīga - Larnaka - Rīga // 1 x nedēļā // 7 naktis Kiprā // Pēdējā brīža cenas meklējiet ŠEIT | Skatīt vairāk
no 199 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.86978292sec.