Vēstures muzejā notiks nodarbība bērniem un izglītojošs pasākums pieaugušajiem

Turpinot cikla "Muzejs ģimenei" pasākumus, 2015. gada 14. novembrī Latvijas Nacionālajā vēstures muzejā notiks divi pasākumi: nodarbība bērniem "Mana Latvija" (sākums plkst. 12.00) un lekcija "Latvijas valsts apbalvojumi" un ekskursija pastāvīgajā izstādē "Nauda Latvijā" pieaugušajiem (sākums plkst. 14.00). Norises vieta – Rīgā, Brīvības bulvārī 32.

Zinātkāros bērnus un viņu ģimenes locekļus muzejpedagoģe iepazīstinās ar ekspozīcijas daļu "Latvijas Republika 1918.–1940. gads". Bērniem saprotamā valodā tiks stāstīts par vēsturiskajiem notikumiem: par to, kā 1918. gada 18. novembrī tika dibināta Latvijas valsts, kā jaunās valsts iedzīvotāji aizsargāja Latviju, un arī par tikko aizvadītās Lāčplēša dienas nozīmi.

Uzmanība tiks pievērsta arī valsts oficiālajiem simboliem – ģerbonim, karogam un himnai. Apmeklētāji varēs iepazīties ar augstākajiem valsts apbalvojumiem – Triju Zvaigžņu ordeni, Viestura ordeni un Atzinības krustu, kā arī ar augstāko militāro apbalvojumu – Lāčplēša Kara ordeni.

Tāpat mazie apmeklētāji varēs izveidot apsveikuma kartīti ar novēlējumiem Brīvības piemineklim, kuram šogad atzīmē 80 gadu jubileju.

Par ģimeni šo nodarbību kontekstā muzejs uzskata pirmsskolas un jaunāko klašu bērnus, kurus pavada pieaugušie (vecāki, radinieki, draugi).

Maksa par līdzdalību pasākumā – muzeja apmeklējuma biļete.

Nākamā Ģimenes dienas nodarbība "Mācīsimies Ziemassvētku dzejolīti muzejā jeb Mazās Māras ziemas stāsts" – 12. decembrī.

Savukārt mūžizglītības cikla "Četras sestdienas muzejā" ietvaros Brīvības bulvārī 32, Rīgā, plkst. 14.00 tikšanās ar LNVM Numismātikas nodaļas speciālistēm. Tās ietvaros paredzēta lekcija "Latvijas valsts apbalvojumi" un ekskursija pastāvīgajā izstādē "Nauda Latvijā".

LNVM Numismātikas nodaļas Faleristikas un medaļu kolekciju galvenā glabātāja Laima Grīnberga iepazīstinās ar Latvijas valsts četriem augstākajiem apbalvojumiem, ar kuriem arī mūsdienās cilvēkus apbalvo par izciliem sasniegumiem un nopelniem Latvijas labā – Triju Zvaigžņu ordeni, Viestura ordeni, Atzinības krustu un 1991. gada barikāžu dalībnieka piemiņas zīmi (ar to apbalvoja līdz 2011. gada oktobrim).

Kas bija pirmais Latvijas Republikas apbalvojums un kāpēc tas bija tieši militārais apbalvojums, cik personas to ir saņēmušas un kāpēc mēs tās īpaši pieminam? Kurš no Latvijas ordeņiem ir visvecākais un trīs reizes savā pastāvēšanas vēsturē atjaunots?

Ar kuru Latvijas ordeni apbalvo galvenokārt kultūras darbiniekus, bet ar kuru – militārpersonas? Atbildes uz šiem jautājumiem varēs uzzināt, apmeklējot lekciju.

LNVM Numismātikas nodaļas vadītāja Anda Ozoliņa pasākuma apmeklētājus iepazīstinās ar nesen atjaunoto izstādi "Nauda Latvijā".

Ieejas maksa uz lekciju un ekskursiju – muzeja apmeklējuma biļete.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Karogu brauciens | Tukumā Tukuma TIC
Visi auto entuziasti, pasākumu apmeklētāji un aktīvās atpūtas cienītāji, sarosāmies! Tiekamies Tukumā 12.maijā plkst 12:00 Pauzera pļavā! | Skatīt vairāk
Latvija
Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem Bauskas TIC
Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 01.05.2024 Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 29.04.2024 Biznesa pusdienu piedāvājums Hercogs Mārupe
Restorāns Hercogs Mārupē, Vītiņu ielā 4A aicina jūs uz biznesa pusdienām darba dienās no plkst. 11:30-15:00! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.49099612sec.