Recepte: Aija Andrejeva gatavo pastu kā Itālijā

Pasta kā Itālijā? Tātad aromātiska, bagātīga un – pašu rokām gatavota! Tieši tādu ēdienu galdā ceļ dziedātāja Aija Andrejeva, kura kopā ar Rimi Gardēdi, šefpavāru Normundu Baranovski gatavo paštaisītu tagliatelle ar brokoļiem producentam Kasparam Ansonam un Baltic Groove Orchestra mākslinieciskajam vadītājam un diriģentam Jānim Ivuškānam.

Dziedātāja Aija Andrejeva atzīst: ēdiena izvēlē viņa ir sajūtu cilvēks – ko kārojas, to arī gatavo. Tā kā iepirkšanās ar gatavošanu iet rokrokā, arī iepērkas viņa emocionāli. Ar plānošanu viņa pārāk neaizraujas un pārtikas iegādē vadās pēc katras dienas vēlmēm, vajadzībām un iespējām.

Aija ir galvenais pavārs ģimenē, bet viņai arī patīk uzņemt viesus un gatavot viņiem, iepriecinot ar dažādiem gardiem ēdieniem: “Gatavoju spontāni, pēc sajūtām, bet mans meistarstiķis, ko visi vienmēr no manis gaida, ir Napoleona kūka.”
Dziedātāja atklāj, ka viņai pašai visu laiku mīļākie ēdieni ir krāsnī cepti kartupeļi un pasta. Arī tad, kad jāpalutina viesi – producents Kaspars Ansons un Baltic Groove Orchestra mākslinieciskais vadītājs un diriģents Jānis Ivuškāns, Aija paliek uzticīga sev un gatavo paštaisītu tagliatelle ar brokoļiem. Lēti, izdevīgi un ļoti garšīgi!

Noskaties video un uzzini, kā pašam uzmeistarot pastu kā Itālijā! https://youtu.be/iwG04ngpB1E

Paštaisīta tagliatelle ar brokoļiem
3 porcijas
Pagatavošanas ilgums: 40 min
Izmaksas: 3,66 eiro (vienas porcijas izmaksas 1,22 eiro)
Nepieciešams:
Pastas mīklai:
3 vistu olas Rimi Smart;
300 g miltu Rimi Smart;
½ tējk. sāls Rimi.
Mērcei:
1 brokolis;
½ – 1 citrona sula;
2 ķiploka daiviņas;
2 ēdamk. eļļas Rimi Smart;
200 ml saldā krējuma Rimi;
sāls un pipari pēc garšas;
30 g siera Formaggio Rimi.

Pagatavošana

Miltus sajauc ar olām un sāli, izmīci stingrā mīklā. Mīklu ietin pārtikas plēvē un atpūtini vismaz 15 minūtes. Tad mīklu izrullē un sagriez plānās, garenās strēmelēs. Pastu vāri 30–45 sekundes verdošā ūdenī.

Sakarsē pannā brokoļu rozetes un 100 ml ūdens. Pannai uzliec vāku, lai brokoļi notvaicējas, – tās būs 2–3 minūtes. Noņem vāku un iztvaicē ūdeni. Pielej eļļu, pievieno 2 sakapātas ķiploka daiviņas. Pielej citrona sulu un saldo krējumu, pievieno sāli un piparus, iemaisi novārīto pastu un pasniedz ar rīvētu sieru.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.05.2024 - 18.05.2024 Muzeju nakts Madonas novadā Madonas TIC
Muzeji ir brīnišķīga vieta, kur vēsture satiekas ar tagadni un nākotni, kur ir iespēja sabiedrību iepazīstināt ar vēsturi un aicināt novērtēt | Skatīt vairāk
Mūsdienu Latvijas garšas. Gardēžu pasākums Viesistaba
Visas vasaras garumā, katru trešdienu gardēžu pasākumi angļu valodā. Gatavo kopā ar šefpavāru Mūsdienu Latvijas garšas. Gan individuāliem viesiem, | Skatīt vairāk
79 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.05.2024 - 18.05.2024 DZELTENAIS SKRĒJIENS | Engurē Tukuma TIC
Vai esi jau izplānojis, kā pavadīsi 18.maiju? Engurē tevi gaida aizraujošs skrējiens. Piesaki savu dalību līdz 14.05. un saņem personalizētu | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.6794951sec.