Kas vecākiem jāzina par lidsabiedrību pakalpojumiem bērniem [1]

Varētu domāt, ka lidsabiedrības cīņā par „nākotnes klientu”, pievērš īpašu uzmanību tam, lai lidojuma laikā īpaši labi justos bērni. Tomēr ne vienmēr papildus pakalpojumi uz borta ir saņemami par brīvu, to cenas var arī ievērojami atšķirties. Palūkosim, kas jāzina vecākiem, gatavojoties lidojumam kopā ar bērnu.

Atlaides bērnu biļetēm piedāvā gandrīz visas pasaules lidsabiedrības, taču tās atšķiras pēc apjoma. Piemēram, lidsabiedrības Lufthansa, Air Berlin un Condor starptautiskajos lidojumos bērniem līdz divu gadu vecumam nodrošina 90 procentu atlaidi, Germanwings, Tuifly un Ryanair no mazajiem pasažieriem iekasē konstantas summas – pirmās divas lidsabiedrības 15 eiro, trešā – 20 eiro. Vācijas iekšējos lidojumos Lufthansa bērniem līdz divu gadu vecumam nodrošina lidojumu par brīvu.

Pēc otrās dzimšanas dienas nosvinēšanas jārēķinās ar lidojuma cenu pieaugumu – līdz 12 gadu vecumam vairums lidsabiedrību piedāvā 20 līdz 33 procentu atlaides atkarībā no lidojuma tarifa. Ryanair pasažieriem, kas vecāki par diviem gadiem, jāmaksā pilna lidojuma cena, vairums citu lidsabiedrību pilnu cenu iekasē tikai no pasažieriem, kas vecāki par 12 gadiem.

Bērniem līdz divu gadu vecumam parasti netiek piešķirta atsevišķa vieta – lielās cenu atlaides tiek piemērotas tikai tad, ja bērns sēž pavadošajai personai klēpī. Visdrošāk bērnam gan lidojuma laikā atrasties speciālā krēsliņā (iespējams izmantot auto sēdeklīšus), bet tiem ir nepieciešama atsevišķa sēdvieta, kas savukārt maksā – parasti tik, cik maksātu divus līdz 11 gadus veca bērna biļete.

Bagāžas noteikumi dažādām lidsabiedrībām var ievērojami atšķirties, jo īpaši, ja salīdzinām parastās un lētās lidsabiedrības. Ryanair iekasē naudu par bagāžu no visiem pasažieriem neatkarīgi no viņu vecuma, kamēr, piemēram, Lufthansa piedāvā katram bērnam 23 kilogramus smagu bagāžu par brīvu, Condor un Tuifly – 20 kilogramus. Tas attiecas arī uz bērniem līdz divu gadu vecumam.

Lufthansa un Germanwings ļauj uz izlidošanas zonu doties ar bērnu ratiņiem, bet tas gan ir drīzāk izņēmums lidsabiedrību vidū. Par bērnu ratiņu pārvadāšanu parasti netiek iekasēta papildus maksa.

Vecākiem ar bērniem parasti ir arī priekšrocības pie iekāpšanas lidmašīnā. Kamēr Lufthansa to piedāvā bez maksas, tikmēr, piemēram Ryanair par iespēju kopā ar bērnu pirmajiem iekāpt lidmašīnā ir jāpiemaksā.

Daudzas lidsabiedrības jo īpaši garajos lidojumos bērniem piedāvā arī īpašu filmu programmu, rotaļlietas, krāsojamās grāmatas vai pudelīšu sildītājus. Pie lidmašīnu labierīcību standarta aprīkojuma pieder zīdaiņu pārtinamais galdiņš, vairums piedāvā arī iespēju uzsildīt bērnam speciālo pārtiku.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 B. 04/06/2012 00:14 Kapēc ir tikai sausi pārtulkots raksts no vācu alticportāla??? No minētajā kompanijām uz LV lido tikai Lufthansa un Ryanair... Kā ir ar pārējām kompānijām - Air Baltic, CSA, Finnair, Aeroflot, Turkish Airlines??? Man kā ceļotajam no LV interesē šī informācija, nevis sausi pārtulkots raksts, par kompanijam, kas uz LV nemaz nelido :(((

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.05.2024 - 09.05.2024 -35% kruīziem ar Tallink līdz 08.05. Estravel Latvia
Vēl tikai dažas dienas rezervējiet kruīzu Tallina - Stokholma - Tallina par lielisku cenu ar atlaidi līdz 35%. Nenokavējiet, jo vietu skaits ir | Skatīt vairāk
no 33 EUR
🇬🇷 KRĒTA tikai no 243 EUR/pers.! Latvia Tours
Fantastiskas košas dabas ainavas, saules pielietas pludmales, daudzveidīga virtuve un nesteidzīgs dzīvesstils. Izbaudiet vasaras brīvdienu pilnību | Skatīt vairāk
no 243 EUR
4 personām - aktīva atpūta Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 4 personām aktīvās atpūtas kūrorta viesu mājā, brokastis un atpūtas piedāvājums | Skatīt vairāk
no 370 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 15.05.2024 Iedvesmojies savam sapņu ceļojumam! Latvia Tours
NORĀDI VĒLMES -> SAŅEM PIEDĀVĀJUMU ČARTERCEĻOJUMAM 30 MIN LAIKĀ MĒS PALĪDZĒSIM SAPŅIEM ĪSTENOTIES! ;) | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.35288811sec.