LIELĀ INTERVIJA: Esam ciemos pie ceļojumu aģentūras «Ceļojumu bode» vadītāja Kaspara Gēgera

LIELĀ INTERVIJA: Esam ciemos pie ceļojumu aģentūras «Ceļojumu bode» vadītāja Kaspara Gēgera

Kaspars Gēgeris pirmais Latvijā izveidoja ceļojumu aģentūru, kuras mājaslapā ir iespējams atrast un iegādāties lielāko daļu no vietējo ceļojumu organizatoru piedāvājumiem. Viņa vadībā “Ceļojumu bode” atzīmē jau savu 10. jubileju, un nākotnē uzņēmuma vadītājs saredz dažādus attīstības virzienus.

BalticTravelnews.com: Kā Jums pirms 10 gadiem ienāca prātā atvērt tieši šāda profila uzņēmumu, kuram izdevās ienākt tirgū kvalitatīvi un uz palikšanu?!

Kaspars Gēgeris: Latvijas Universitātē esmu studējis datorzinātnes, pēc absolvēšanas vairākus gadus arī izstrādāju programmatūru. Dzīvē bija pagrieziens, un es nejauši nonācu tūrismā. Kādudien uzzināju par gidu kursiem, pēc kuru pabeigšanas man “Impro ceļojumi” piedāvāja vadīt tūristu grupas. Šodien esmu pateicīgs “Impro ceļojumiem”, jo tā man bija spēcīga pirmā pieredze tūrismā. IT jomā biju nostrādājis gandrīz desmit gadus, un darbošanās tūrisma nozarē man sākumā bija kā aizraujošs hobijs brīvajā laikā.

Pirmo grupu vedu uz Slovākiju, Tatru kalniem, kas man joprojām ir mīļa vieta. Tas ir lieliski no rīta pamosties kalnos, pa dienu izstaigāties un vakarā atkal atgriezties pie komforta – nav tālu un dārgi, bet gūtās sajūtas un ainavas varu droši salīdzināt ar daudziem tālākiem un eksotiskākiem galamērķiem.

Tolaik pamatdarbā ņēmu atvaļinājumus, papildu atvaļinājumus, lai varētu vest tūrisma grupas pa Eiropu un vēlāk jau arī uz citiem kontinentiem. Vienā brīdī sapratu, ka tūrisms ir mans lauciņš, kurā gribu darboties. Latvijā bija radušies pirmie aviobiļešu portāli, bet es saskatīju nišu, lai būtu iespēja internetā rezervēt ne tikai biļetes lidojumam, bet arī tūrisma operatoru sagatavotus ceļojumus. Mēs izveidojām "Ceļojumu bodi", kura jau 10 gadus ir labi pazīstama Latvijas iedzīvotājiem, palīdz izvēlēties un iegādāties sev ceļojumu.

BalticTravelnews.com: Redzam, ka globālās rezervēšanas sistēmas izplešas aizvien vairāk. Kurp virzās Jūsu pārstāvētais bizness, kas notiek citās valstīs? Kādas ir Jūsu attīstības iespējas?

Kaspars Gēgeris: Tendences ir vairākas, reizēm tās arī nonāk pretrunās. No vienas puses, ceļojumu organizētāji paši pārdod tos internetā, no otras puses turpina attīstīties portāli, kuri apkopo ceļojumu sniedzēju produktus. Cilvēks, kurš vēlas atvaļinājumā kaut kur aizbraukt atpūsties, nezina visas tūrisma firmas, visas iespējas, un šādā ceļojumu portālā var atrast ļoti dažādus piedāvājumus, kādus neatrast vienā tūroperatora vai ceļojumu aģentūras mājaslapā.

Tādējādi pats var visu salīdzināt, atrast kādu no daudzajiem akciju piedāvājumiem, jo visi šie piedāvājumi ir ne tikai tūrisma konsultanta galvā vai viņa datorā, bet arī redzami klientam. Pēdējos gados ir radusies tendence, ka izdevīgāk rezervēt un iegādāties ceļojumu iepriekšpārdošanās, nevis pēdējā brīdī. Kad parādās pēdējā brīža piedāvājumi, tad liela iespēja, ka cilvēka vēlmes nesaskan ar piedāvāto iespēju.

BalticTravelnews.com: Kā veidojas Jūsu bizness?

Kaspars Gēgeris: Visa pamatā ir mūsu klientu vēlme atpūsties, redzēt jaunas un interesantas vietas. Vienlaikus mums ir svarīgi, lai piedāvājuma klāsts būtu pēc iespējas plašāks, un cenas būtu izdevīgas. Ja klientam būsim radījuši neaizmirstamu atvaļinājumu, mūsu mērķis būs sasniegts.

BalticTravelnews.com: Kāds ir galvenais kritērijs, pēc kāda ceļotājs Jūsu portālā izvēlas ceļojumu?

Kaspars Gēgeris: Populārākais kritērijs ir izvēlētais galamērķis, 90% no klientiem ceļojumu izvēlas pēc vēlamā datuma, tālāk seko atšķirīgi kritēriji, vai par šo viesnīcu ir labas atsauksmes, vai viesnīca atrodas jūras krasta pirmajā līnijā utml. Atrodot galamērķi sev vēlamajā laikā, protams, ka seko arī cenas salīdzinājums no vairākiem piedāvājumiem. No 25 – 30 tūroperatoru piedāvājuma noteikti kādu variantu var sev atrast! Pēdējos gados pieaug klientu īpatsvars, kuri rezervē laicīgi. Tagad, gada nogalē cilvēki iegādājas ne tikai nākamā gada vasaras, bet arī rudens ceļojumus.

BalticTravelnews.com: Kādi ir Jūsu vērojumi, kad ir izdevīgākais laiks ceļojumu iegādei?

Kaspars Gēgeris: Cenas nosaka tūroperatori, un mūsu novērojumi ir tādi, ka agrajā rezervācijā un tikko uzsāktajā pārdošanā iegādāties ceļojumu ir visizdevīgāk. Oktobrī sākām pārdot nākamās vasaras ceļojumus uz Turciju, un visizdevīgākās cenas katram reisam bija tieši pārdošanas pirmajās nedēļās. Tad cenas pakāpeniski pieauga. Zemas cenas mēdz būt arī pēdējā brīdī, bet tas ir neprognozējami. Gadās, ka divus – trīs mēnešus tikpat kā nav pēdējā brīža piedāvājumi, jo vietas lidmašīnās jau ir izpirktas.

BalticTravelnews.com: Vai ceļotāji pie Jums var nopirkt aviobiļetes arī atsevišķi?

Kaspars Gēgeris: Var, bet pie mums populārākie ir kompleksie ceļojumi, kuru piedāvājumā ir iekļautas aviobiļetes, naktsmītnes un arī ekskursiju programma. Bieži kompleksais piedāvājums sanāk izdevīgāk, nekā atsevišķi iegādāties aviobiļetes un atsevišķi rezervēt naktsmītnes. Vispopulārākie produkti ceļotāju vidū ir atpūta kūrortos – arī slēpošanas un autobusu tūres ar ekskursiju programmām.

BalticTravelnews.com: Vai pēc ceļojuma klients Jūsu portālā var ierakstīt atsauksmes par saviem iespaidiem, kas dod tālāku priekšstatu citiem ceļotājiem?

Kaspars Gēgeris: Ceļojumu bodes prioritāte ir nodrošināt kvalitatīvu ceļojumu klāstu, tādēļ regulāri aptaujājam mūsu klientus, lai izvērtētu apmierinātību par iegādāto ceļojumu. Pie katras viesnīcas var ierakstīt savu vērtējumu – komentāru, un tas ir redzams mūsu mājaslapā. Ar publicētajām atsauksmēm mēs palīdzam nākamajiem klientiem izvēlēties visatbilstošāko piedāvājumu.

Nepieciešamības gadījumā, kvalitātes jautājumus risinām ar tūroperatoriem, lai uzlabotu konkrētā ceļojuma kvalitāti. Pirms pāris gadiem arī pārtraucām sadarbību ar vienu tūroperatoru, jo organizēto ceļojumu kvalitāte nebija atbilstoša. Mums ir ļoti svarīgi zināt, vai ceļojums bijis patiešām labs, vai ceļotājam patika! Piedāvājumā ir arī ekonomiskie ceļojumi, kur skaidrs, ka nevar gaidīt piecu zvaigžņu servisu, bet reizē raugāmies, lai ceļotājs būtu apmierināts. Ļoti strādājam pie klientu atbalsta, viņi var mums piezvanīt ceļojuma laikā, uzdot jautājumus par kādām situācijām.

BalticTravelnews.com: Vai tūroperatoriem Ceļojumubode.lv ir pietiekami nozīmīgs klients, lai censtos uzturēt pozitīvu sadarbību?

Kaspars Gēgeris: Tūroperatori veido ceļojumu aģentu gada topus, sveicot labākos, un bieži vien esam iekļuvuši labāko trijniekā, kā arī ieguvuši 1. vietu.

BalticTravelnews.com: Vērtējot pēc piedāvājuma, kurus tūroperatorus Jūs ierindotu šāda topa augšgalā?

Kaspars Gēgeris: Labākā sadarbība mums pilnīgi noteikti ir ar lielajiem čartera tūrisma operatoriem – Tez Tour, Novatours. No autobusu tūroperatoriem grūtāk izcelt līderus, bet tiešām ir tādi, kuri strādā labi un daudzus gadus.

BalticTravelnews.com: Uz kurieni cilvēki ir gatavi ceļot ar autobusu?

Kaspars Gēgeris: Populārākie ir 6 – 8 dienu ceļojumi ar autobusu, daudzi brauc uz Horvātiju, Itāliju, Čehiju, Poliju. Pirms Ziemassvētkiem iecienīti ir ceļojumi pie Santa Klausa Lapzemē, Somijā.

BalticTravelnews.com: Tā kā Ceļojumubode.lv darbība lielākoties notiek internetā, vai varētu būt, ka Jūsu mērķauditorija ir gados jaunāka?

Kaspars Gēgeris: Salīdzinājām statistiku, kāda vecuma klienti mūs mājaslapā apmeklēja 2010. gadā un kāda tagad, secinājām, ka daudz nekas nav mainījies. Tie ir ceļotāji vecumā no 25 – 65 gadiem.

BalticTravelnews.com: Vēl pirms dažiem gadiem summa, par kādu cilvēki bija gatavi ceļot, sākās no 300 eiro. Cik daudz naudas ilgi nedomājot, viņi ir gatavi par ceļojumu maksāt šodien? Vai daļai par ceļojumu ir svarīgi samaksāt birojā?

Kaspars Gēgeris: Ceļojuma iegādei cilvēki tērē vidēji līdz 500 eiro, bet ļoti reti summa pārsniedz 2000 eiro. Cilvēki mums uzticas, jo mēs strādājam jau 10 gadus un daudzi klienti katru gadu izmanto mūsu pakalpojumus. Neliela daļa klientu vēlas apmaksāt ceļojumu skaidrā naudā, to var izdarīt mūsu birojā. Cenšamies piedāvāt visus Latvijā plaši izmantotos maksājumu veidus, lai klienti varētu norēķināties sev visērtākajā veidā.

BalticTravelnews.com: Kāda ir Jūsu nojausma par jauniem virzieniem, kurp vēl varētu organizēt ceļojumus?

Kaspars Gēgeris: Es redzu divus attīstības virzienus. Viens no tiem ir Vidusjūras reģions, kurā ir vēl daudz skaistu un mūsu ceļotāju neapgūtu salu, pilsētiņu u.c. vietu. Piemēram, es esmu Grieķijā bijis dažādās vietās, bet mani šogad pārsteidza Peloponesa, kurp nākamgad piedāvājam doties ar tiešajiem reisiem no Rīgas. Otrs virziens saistāms ar vēl tālākiem galamērķiem, piemēram, Āzijā, Āfrikā, kuri varētu būt pieejami līdz ar airBaltic jaunās flotes ienākšanu. Piemēram, Lisabona, Portugālē kļuvusi mums daudz vieglāk sasniedzama, jo ir izveidots tiešais reiss.

BalticTravelnews.com: Kā laika gaitā ir mainījušies ceļotāju paradumi, kā tie varētu mainīties nākotnē?

Kaspars Gēgeris: Ceļotājs aizvien labāk zina, ko viņš vēlas, aizvien labāk spēj novērtēt iespējas, kas ir vienā vai otrā galamērķī – ir kļuvis informētāks. Līdz ar to ceļotājs var izvēlēties aizvien sev piemērotāku vietu, kur pavadīt atvaļinājumu. Nākotnē cilvēki vēl mazāk uzķersies uz reklāmām, kas piedāvā tikai lētu cenu, bet vairāk ņems vērā savas individuālās vēlmes. Vairāk apdomās, vai šobrīd pirkt lēto ceļojumu – vai nedaudz vēlāk piemaksāt 15-20% un doties uz daudz interesantāk vietu. Dažādas jaunās mobilās aplikācijas, tehnoloģijas palīdz viņam izdarīt īsto izvēli.

BalticTravelnews.com: Kādas Jums, kā tehnoloģiju pārzinošam speciālistam, šķiet, vai nākotnē izzudīs klasiskās ceļojumu aģentūras?

Kaspars Gēgeris: Es prognozēju, ka klasiskās ceļojumu aģentūras saglabāsies, jo cilvēkam nepieciešama ceļojumu konsultantu palīdzība. Arī mūsu ceļojumu konsultanti aizvien palīdz klientiem, atbildot gan pa telefonu, gan elektronisko pastu gan klātienē.

Visdrīzāk nākotnē varētu rasties tāds kā hibrīds, kam pamatā ir klasikā aģentūra. Mainīsies tās loma, ceļojumu aģentūrai vairāk kļūstot par ceļotāja palīgu. Pašreiz pilnīgi klasiskā aģentūrā cilvēks atnāk, viņam piedāvā, piemēram, divus ceļojumus, ko ceļojumu aģents izvēlas datorā, bet potenciālais klients neuzzina par 1000 citiem iespējamajiem ceļojumiem. Piedāvājums ir subjektīvs. Nākotnē cilvēks nāks daudz vairāk sagatavojies, atlasījis sev kādus piecus ceļojumus, un viņam būs specifiski jautājumi, uz kuriem viņš pats nav atradis atbildes. Te ceļojumus aģents varēs parādīt savas specifiskās zināšanas, sazināties ar galamērķī esošajiem speciālistiem utml. un atbildēt, vai viesnīcas tuvumā atrodas golfa klubs vai vēl kaut kas tikpat specifisks.

BalticTravelnews.com: Kāpēc Latvijas ceļojumu aģentūras neizmanto mobilās aplikācijas, kuras ceļojumā piedāvātu tieši mums piemērotas izklaides utml.?

Kaspars Gēgeris: Tādas aplikācijas pastāv, būtu labi, ja mūsu ceļotāji arī varētu izmantot. Man zināmās tomēr pārstāv atsevišķas nišas. Turklāt šādu aplikāciju nav latviešu valodā, jo mēs tām esam mazs tirgus. Facebook, Google jau arī aizvien vairāk spēj piedāvāt dažādas iespējas, tās izvēloties pēc cilvēka atrašanās vietās. Es to neredzu kā draudu mums, jo mums ir specifiska IT sistēma un savi ceļojumi.

BalticTravelnews.com: Kā Jūsu uzņēmums strādā, vai pats arī visu IT darbu veicat, ja jau esat guvis šādas zināšanas?

Kaspars Gēgeris: Mums ir pieci ceļojumu konsultanti, kuri strādā ar klientiem, sniedz padomus, veic rezervācijas. IT jomā izmantojam ārpakalpojuma speciālistus, bet, jā, pats idejiski piedalos šajā procesā, kā arī koordinēju ārpakalpojuma darbu pasūtīšanu. Man ir interesanti vērot, ka arī citas ceļojumu aģentūras šajā jomā attīstās, bet reizē neviena nenodrošina kaut ko ļoti līdzīgu kā mēs.

BalticTravelnews.com: Kā Ceļojumubode.lv atzīmēs 10 gadu jubileju?

Kaspars Gēgeris: Izdomājām, ka nerīkosim lielu balli, bet gan lielo loteriju ar 10 ceļojumu dāvanu karšu izlozi, kuras ir vērtībā no 100 līdz 1000 eiro. Piedalās jebkurš mūsu klients, kurš no 20. novembra līdz 2018. gada 28. janvārim iegādājas ceļojumu pie mums.

BalticTravelnews.com: Vai Jums kopš bērnības paticis ceļot, iet pārgājienos vai tml.? Vai ar tūrismu patiešām pirmoreiz pa īstam sastapāties jau pieminētajos gidu kursos?

Kaspars Gēgeris: Man bērnībā lielākie braucieni jau bija no Limbažiem uz Rīgu. Nopietnāka ceļošanas pieredze tiešām sākās tikai pieaugušā vecumā.

BalticTravelnews.com: Ar kādiem hobijiem aizraujaties?

Kaspars Gēgeris: Man ir trīs bērni, tādēļ pašreiz maksimāli brīvo laiku veltu ģimenei. Ceļošana ir mūsu ģimenes lielākais hobijs, braucam uz dažādiem galamērķiem. Man patīk kalni, eju pārgājienos, slēpoju. Patīk daba, aizvadītajā vasarā biju ceļojumā uz Borneo salu, Malaizijā, devos džungļos. Vārdiem to visu neizstāstīt, redzēju dažādus eksotiskus dzīvniekus. Piemēram, braucām ar džipu pa nelielu grants ceļu, pēkšņi no krūmiem izskrēja liela izmēra varāns un turpināja skriet pa priekšu automašīnai. Tās tiešām bija spilgtas emocijas! Arī tur jābūt klusam, uzmanīgi jāvēro, lai ieraudzītu vietējos dzīvniekus, putnus.

BalticTravelnews.com: Ja Jums dotu iespēju gadā padzīvot trīs vietās, kuras tās būtu un kāpēc?

Kaspars Gēgeris: Es šo ceļojumu tomēr sadalītu divās daļās. Pusgadu izbraukātu visus Vidusjūŗas mazos līcīšus, ciematiņus, jo šeit man aizvien ir jaunatklājumi, kā arī ļoti patīk. Otra vieta būtu Latīņamerika, kur es arī neuzturētos vienā pilsētā, bet izmestu līkumu no Kubas līdz Argentīnai un tālāk, beigās atkal atgriežoties atkal Kubā. Esmu bijis Latīņamerikā, un šis reģions man ir tuvāks par daudzām citām vietām pasaulē.

BalticTravelnews.com: Kas Jums rada vēlmi ceļot? Grāmatas, izstādes, draugi?

Kaspars Gēgeris: Piemēram, ar Latīņameriku man pirmo kontaktu izveidoja salsas dejas, kuru kursus es apmeklēju. Šī deja nāk no Kubas, Latīņamerikas, tāpēc loģiski man radās interese par šo reģionu, kurp arī devos, tikko man radās tāda iespēja. Protams, reizēm iedvesmo arī kādi ceļojumu apraksti, grāmatas.

BalticTravelnews.com: Kā Jūs ceļojat pa Latviju?

Kaspars Gēgeris: Latvijā es vairāk atpūšos lauku mājās pie vecākiem Limbažu pusē, kā arī otrās lauku mājās pie Liepājas. Labprāt atpūšos, darot kādus lauku darbus. Ja runājam par pilsētām, tad man ar savu vēsturisko šarmu, tīrību, vidi ļoti patīk Kuldīga.

BalticTravelnews.com: Varbūt Jums ir kādi labi ieteikumi, kā ceļot kopā ar bērniem? Kā viņus ieinteresēt vērot notiekošo, nevis visu laiku raudzīties telefonā vai planšetē?

Kaspars Gēgeris: Ar bērniem labprāt dodos pie jūras, varam aizbraukt uz Tērvetes dabas parku un labi pavadīt dienu. Mums ir tradīcija, ka vienreiz tālākā ceļojumā dodamies ar bērniem, bet nākamajā reizē bez viņiem.

Mobilo ierīču lietošanu bērniem cenšamies ierobežot, lai ceļojums nepārvēršas par vienu vienīgu skatīšanos ekrānā. Vairāku stundu pārlidojumā, protams, planšete vai portatīvais dators ir noderīgs, lai viņi negarlaikotos. Taču tad, kad iekāpjam automašīnā, sākam ceļot pa zemi, vērot, tad gan planšetes liekam dziļi somā.

BalticTravelnews.com: Ko varētu nodēvēt par ideālo ceļojumu? Kādi bijuši spilgtākie atgadījumi?

Kaspars Gēgeris: Drīzāk jau tie ir ceļojumi, kas ar kaut ko paliek spilgti atmiņā. Vēl gidam esot, es kādas 10 reizes biju Horvātijā, un arī tagad es būtu gatavs atkal un atkal turp doties, apmeklēt Plitvicas ezerus, skaisto Dalmācijas piekrasti. No atgadījumiem varu pieminēt savu tradīciju iziet no rīta pastaigā, kamēr vēl visi guļ. Vienreiz es izgāju tādā pastaigā Jaunzēlandē, kur pie ezera man nācās bēgt, jo iztraucēju man nezināmus putnus.

Uzziņa

Ceļojumubode.lv kopš 2007. gada piedāvā rezervēt ceļojumu internetā ērti un izdevīgi no ļoti plaša ceļojumu klāsta.

Interesentiem iespēja izmantot apvienoto meklētāju, lai nebūtu jāmeklē ceļojums daudzās tūrisma aģentūrās.

Ceļojumu aģentūrā Ceļojumubode.lv strādā seši darbinieki.

Klientiem pieejama plaša informācija par vīzām, bagāžas pārvadāšanu, apdrošināšanu un aktivitātēm galamērķī, kā arī vajadzības gadījumā atbalsts ceļojuma laikā.

Sadarbība ar vairāk nekā 20 pārbaudītiem tūroperatoriem.

EKSPRESS JAUTĀJUMI & ATBILDES

Esmu dzimis un izaudzis...

dzimis Valmierā, izaudzis Limbažos.

Mans zelta likums ir...

esi pozitīvs, rīkojies pareizi!

Viena no manām jaunākajām atziņām ir...

par laiku, kas rit ātrāk un ātrāk...

Finanšu budžets...

ir svarīga lieta, bet ne jau nauda dara laimīgu!

Sevi iepriecinu ar...

ceļojumiem un saldumiem.

Mans iecienītākais restorāns...

atrodas mazā Itālijas kalnu ciematiņā.

No Ziemassvētku vecīša es gaidu...

brīnumu!

Vieta Latvijā, kas mani pārsteigusi pēdējā gada laikā...

Doles sala.

Es kā tūrists ārvalstīs esmu apmierināts, ja...

varu būt kā savējais starp vietējiem.

Ja man būtu neierobežotas finanses, es...

izveidotu labdarības fondu.

Es iedvesmojos no...

kalnu ainavām, laivu braucieniem, mūzikas un dejām

Ticu, ka man izdosies doties ceļojumā uz...

Argentīnu.

Es uzņemtu filmu par...

maz pazīstamiem cilvēkiem, kuri dara labas lietas

Kad es pamostos, tad...

esmu priecīgs par jaunu dienu, manu ģimeni.

Mana ideālā diena...

vasarā pie dabas kopā ar ģimeni.

Mans novēlējums BalticTravelnews.com...

turpiniet publicēt iedvesmojošas tūrisma ziņas!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Jautrās Lieldienas Katiņkalnā  Alūksnes TIC
1. aprīlī 14.00 Veclaicenes pagasta “Katiņkalnā” Jautrās Lieldienas – April, april! Ripināsim, krāsosim olas un brauksim ar Pupsikbāni! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 07.03.2024 - 23.03.2024 Uzlādējoša atpūta ŠRILANKĀ! Latvia Tours
Aicinām uzlādējošā piedzīvojumā, kas liks sirdij gavilēt aiz prieka, ko radīsiet Šrilankā ar tiešo lidojumu no Rīgas 18.03.! | Skatīt vairāk
no 913.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 22.03.2024 👉EKSKURSIJU CEĻOJUMI JEBKURAI GAUMEI! Latvia Tours
Brīnišķīga iespēja skatīt unikālus dabas, vēstures un mākslas pieminekļus, piedalīties vietējos svētkos, fiestās un festivālos, iepazīties ar | Skatīt vairāk
no 53.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.03.2024 - 27.02.2024 Bezmaksas ekskursijas pa Liepāju Liepājas reģiona TIB
Nepalaid garām iespēju doties bezmaksas pastaigu ekskursijā pa izgaismoto Liepāju kopā ar lielisku gidu! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.20992613sec.