TEZ TOUR atklāj Turcijas noslēpumus tūristu acīm - Pirmais stāsts

Sākoties jaunajai tūrisma sezonai, starptautiskais tūroperators TEZ TOUR aicināja tūrisma ziņu portālu Travelnews.lv doties ceļojumā uz Turciju, lai iepazītos ar šīs sezonas viesnīcu piedāvājumiem un atklātu Turcijas seno pilsētu noslēpumus.

 Foto: mūsdienu Simena
Ceļojumā laikā mūsu grupa apmeklēja Latvijā populārāko kūrortpilsētu Antalju, kā arī devās ārpus tās, lai izbaudītu atpūtu nelielu pilsētu – Side, Beleka, Kemera viesnīcās, kuras ir iecienījuši Latvijas ceļotāji. Devāmies ekskursijās uz Pamukkale, izstaigājām Sides un Antaljas vecpilsētas, izbaudījām atpūtu Kleopatras karstajos baseinos, baudījām brīnišķīgo antīko parku un baltās terases. Devāmies arī izbraucienā ar jahtu, lai apskatītu Kekovas un Simenas pilsētu drupas, kuras tika izpostītas zemestrīces laikā, daļēji nogrima un šobrīd, braucot pa caurspīdīgo jūras ūdeni, var saskatīt senas civilizācijas liecības. Apmeklējām Sv. Nikolaja klosteri, kas šobrīd tiek atjaunots un ir pieejams tūristu apskatei, kā arī Likijas pilsētu Miru, kur līdz šodienai ir saglabājušās kalnos izcirstas brīnišķīgas mājas, kuras tā laika bagātie cilvēki cēla sev kā kapenes. Iepazināmies ar Turcijas tekstila un rotu izstrādājumiem, kā arī izbaudījām Turcijas granāta vīnus, kuri ieņem augstākās vietas Eiropas vīnu ražotāju konkursos.

  Foto: Baltās terases

Svarīgākā Travelnews.lv atziņa pēc ceļojuma: Turcija nav tikai atpūta viesnīcu pludmalēs pēc «viss iekļauts» koncepcijas, bet arī valsts, kas šobrīd strauji attīstās, valsts ar bagātu kultūrvēsturisko mantojumu, kas tikai šobrīd atklāj savus noslēpumus, bagātību un skaistumu tūristu acīm. Turcijas Kultūras un Tūrisma ministrija iegulda lielus finansu resursus kultūrvēsturisko pieminekļu saglabāšanai un restaurācijai. Tiek no jauna atklātas senās pilsētas, kas saglabājušas ar amfiteātriem, turku (romiešu) pirtīm, tirgiem, kurus sauc par Agorām, sabiedriskajām tualetēm Latrinām, kurām senajos laikos bija liela nozīme vīriešu sabiedriskajā dzīvē, skolām, bibliotēkām un parkiem. Viens no Turcijas brīnumiem ir Kaymakli pazemes pilsētas, kuras izcirta tā laika kristieši, lai paslēptos no pagānu karavīriem. Uz doto brīdi ir atklātas 365 tādas pazemes pilsētas.

 Foto: Tez Tour ofiss Antaljā, Turcijā
Ceļojuma laikā mūsu grupa tika aicināta apmeklēt galveno starptautiskā tūroperatora TEZ TOUR ofisu Turcijā. TEZ TOUR kvalitātes menedžere Jeļena Zaļeska stāstīja, kā tiek organizēts operatora darba process, lai nodrošinātu Turcijas kūrortos augstāku pakalpojumu kvalitāti saviem ceļotājiem (kurus TEZ TOUR sauc par saviem viesiem un dara visu, lai cilvēki, kurus TEZ TOUR ielūdza uz Turciju justos kā mājas). 

Lidojumus uz Turcijas kūrortiem TEZ TOUR nodrošina sadarbībā ar lidsabiedrību airBaltic. Lidmašīnas ar tūristiem no starptautiskās lidostas Rīga uz Antalju sezonas laikā dodas 2-3 reizes nedēļā. Ieteikums no Travelnews.lv: ja lidojuma laikā Jūs vēlaties paēst pusdienas, tad labāk tās pasūtīt jau pirms lidojuma Jūsu ceļojumu aģentūrā vai arī interneta vietnē www.airbaltic.lv. Ja Jūs pasūtiet ēdienu pirms lidojuma, tad tā ir garantija, ka izvēlētais ēdiens Jums noteikti tiks pasniegts, Jūs tiksiet apkalpots viens no pirmajiem, kā arī ēdiens izmaksās lētāk.

Maijā tūrisma ziņu portāls Travelnews.lv uzsāk rakstu un fotogaleriju sēriju, lai padalītos ar lasītājiem ar jaunu ceļojumu pieredzi Turcijā, viesnīcu piedāvājumiem un atpūtas iespējām.

Saistītas galerijas:
Tūroperators Tez Tour prezentē viesnīcu Amara Beach Resort (20 bildes), Side


Vairāk informācijas par ceļojumu piedāvājumiem un cenām skatiet starptautiskā tūroperatora TEZ TOUR mājas lapā www.teztour.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ekskursiju tūre Itālijā - no Rīgas Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 3* viesnīcā, puspansija un ekskursiju programma // 24.05.-31.05.2024. // Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 1299 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 30.04.2024 Pavasara brīvdienas TURCIJĀ Atlantic Travel
Pieejamās cenas, lielisks serviss, siltā jūra, grezna dabas vide - viss jums un jūsu komfortam. | Skatīt vairāk
no 425 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 28.04.2024 Pārgājienu seriāls "Izpēdo Dienvidkurzemi" Liepājas reģiona TIB
“Izpēdo Dienvidkurzemi” ir aizraujošs pārgājienu seriāls, kas piedāvā neaizmirstamu piedzīvojumu un brīnišķīgu laika pavadīšanu svaigā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 29.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.42758393sec.