Ekskursijā būs iespēja degustēt vietējo pārtikas amatnieku ražojumus

2015. gada 29.augustā ar plašu pasākumu programmu un tradicionālo piena paku laivu regati Jelgavā tiks svinēti gada gardākie svētki – Piena, Maizes un Medus svētki. Jelgavas reģionālais tūrisma centrs šajā dienā aicina doties gardēžu ekskursijā kājām "Labi garšo Jelgavā". Ekskursijas sākums 29.augustā, pl.13:00 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa.

Ekskursijas "Labi garšo Jelgavā" maršruts vedīs pa hercoga Jēkaba laukumu, pa Lielo ielu, Pasta ielu, Katoļu ielu, Akadēmijas ielu un J. Čakstes bulvāri. Pa ceļam izgaršojot vietējo pārtikas amatnieku ražojumus, būs iespējams uzzināt, ko labprāt ēda jelgavnieki dažādos gadsimtos, kāda bija galdu klāšanas sistēma hercogu galmā, ko galdā cēla hercoga Jēkaba un Luīzes Šarlotes kāzās, ko savos dārzos audzēja Jelgavas apkārtnes muižnieki, kā arī daudz citu interesantu lietu par un ap ēdieniem Jelgavā. Ekskursijas ietvaros tiks atklāts, kura slavena latvieša firmas ēdiens bija alus zupa un pankūkas, kā arī izgaršosim slaveno Jelgavas Šarlotes skūpstu.

Ekskursijā iekļautas degustācijas veikaliņā "Pārtikas amatnieku sēta" un tējas namiņā "Silva".

Dalības maksa ekskursijā "Labi garšo Jelgavā": 5,00 EUR pieaugušajiem; 4,00 EUR pensionāriem, skolēniem, studentiem. Gids – Signe Lūsiņa. Ekskursijā tiek izmantoti radiogidi (austiņas ar pastiprinātājiem).

Ekskursijas sākums pl.13:00 no Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa, Akadēmijas ielā 1. Ekskursijas noslēgums ap pl.15:00 Pasta salā. Pieteikšanās un plašāka informācija par ekskursiju pa tel. +371 63005447 vai e-pastu [email protected].

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Glika dienas Alūksnē Alūksnes TIC
Godinot Bībeles tulkotāju Ernstu Gliku 370. gadskārtā un svinot Bībeles tulkojumam 330 gadus, Alūksne aicina uz “Glika dienām”! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 12.05.2024 Karogu brauciens | Tukumā Tukuma TIC
Visi auto entuziasti, pasākumu apmeklētāji un aktīvās atpūtas cienītāji, sarosāmies! Tiekamies Tukumā 12.maijā plkst 12:00 Pauzera pļavā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.05.2024 - 12.05.2024 Māmiņu dienas šokolādes meistarklase Tukuma TIC
Par godu Māmiņdienai Šokolādes muzejs Pūrē piedāvā ekskursiju ar meistarklasi - 12.maijā pulksten 12:00 | Skatīt vairāk
Baudi Cepļa muzikālos ceturtdienu vakarus! Bauskas TIC
Ieskandināsim vasaru, pavadot kopā burvīgu vakaru un izbaudot priekpilnu gaisotni | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Kaļķu vārti
,


Radisson Blu Latvija Conference & Spa Hotel
,


Trakai TIC
,


Grand Palace Hotel
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.52387118sec.