Iznākusi aizraujoša grāmata angļu valodā par Dziesmu un deju svētkiem

Šī gada 30. jūnijā notika grāmatas "Helper for visitors to Latvian Song and Dance Celebration" ("Dziesmu un deju svētku apmeklētāja palīgs") signāleksemplāra atvēršanas svētki. Tā ir pirmā aizraujošā grāmata angļu valodā, kas netradicionālā veidā iepazīstina ārvalstu draugus ar latviešu Dziesmu un deju svētku brīnumu – bagāto vēsturi, tradīcijām, norisi, aizkulišu noslēpumiem, kā arī ar svētku dziedošo un dziedinošo iedarbību uz ikvienu, kas tajā ir iesaistīts.

Grāmatas veidotāji ir radošā grupa, kas satikās 2005. gada Latvijas skolu jaunatnes Dziesmu un deju svētku rīkošanas laikā - māksliniece Ingrīda Pičukāne, tekstu autore Zane Zajančkauska, radošais prāts Andris Ankmentiņš, grāmatas idejas autore un šī projekta vadītāja Inta Šoriņa. "Neiespējami izstāstīts ārvalstu draugiem par Dziesmu un deju svētkiem to, kas mums, latviešiem, liekas tik pašsaprotams - par dalībniekiem, par aizkulisēm, mēģinājumiem un naktīm skolās, par grandiozo skatu Mežaparkā un shēmu, kā svētki tiek rīkoti. Tāpēc, ņemot talkā labu humora izjūtu un daudz attēlu, salikām kopā stāstu par Dziesmu un deju svētkiem," stāsta grāmatas idejas autore Inta Šoriņa.

Grāmatas atvēršanas svētkos piedalījās arī Latvijas Institūta direktors Ojārs Kalniņš, kurš, saņot grāmatiņu izteica patiesu gandarījumu par jauniešu radošo veikumu, uzsverot, ka tas ir labākais izdevums, kas līdz šim angļu valodā iznācis par Dziesmusvētkiem un asprātīgi stāsta, ko tie īsti nozīmē. Dziesmu un deju svētku biroja vadītājs Romāns Vanags izteica patiesu pārsteigumu par radošo iniciatīvu un to, ka, apmeklējot ārvalstis bieži ir pietrūcis šāds materiāls, kur svētki atspoguļoti pārskatāmi un dzīvi.

Visu Dziesmu un deju svētku laiku Galerijā Centrs Rīdzenes ielā būs apskatāma izstāde, kurā eksponēti fragmenti no grāmatas. Savukārt pati grāmata būs nopērkama Dziesmu un deju svētku norises vietās, Rīgas tūrisma un koordinācijas informācijas centrā Rātslaukumā un Latvijas grāmatnīcās no nākamās nedēļas.

Grāmata ir tapusi pateicosties Linstow atbalstam. Frode Gronvolds, Linstow Center Management SIA valdes priekšsēdētājs: „Linstow nolēma iesaistīties pirmās grāmatas par Dziesmu un deju svētkiem tapšanā, lai ikvienam palīdzētu izprast šo mazās Baltijas valsts lielo svētku fenomenu. Aicinām visus izmantot šo iespēju, kas paveras reizi piecos gados, un piedalīties Dziesmu un deju svētku aktivitātēs, bet nezinātājiem ieskatīties pirmajā grāmatā, kas palīdzēs atklāt šo svētku noslēpumu.”

Linstow AS ir viena nolielākajām nekustamo īpašumu attīstīšanas un apsaimniekošanas kompānijām Norvēģijā. Jau vairāk nekā 10 gadus Linstow īsteno aktīvu darbību arī Baltijā. Linstow ir apsaimniekotājs un attīstītājs pieciem tirdzniecības centriem - Alfa, Mols, Galerija Centrs, Origo unDole - Latvijā, kā arī lielākajam tirdzniecības centram - Ülemiste -Igaunijā. Linstow pieder arī lielākā viesnīcu ķēde Baltijas valstīs - Reval Hotels un ekonomiskās klases viesnīcas -Reval Inn.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 09.05.2024 - 23.05.2024 🇹🇷 𝐓𝐔𝐑𝐂𝐈𝐉𝐀! Latvia Tours
Izdevīgākie ceļojumu piedāvājumi un labākās cenas atpūtai Turcijā. Sāc plānot savu sapņu ceļojumu uz Turciju un veic rezervāciju jau šodien! | Skatīt vairāk
no 305.00 EUR
Atpūtas ceļojumi uz Maljorku Atlantic Travel
Brīnišķīga vieta ar saviem ģimenes kūrortiem un klubiem 😎, klusām pilsētiņām un modernām viesnīcām 🌴, patīkamu subtropu klimatu un plašām | Skatīt vairāk
no 692 EUR
Līgo svinības jūras krastā Baltic Beach Hotel & SPA
23. jūnijā aicinām Jūs ciemos, lai kopīgi aizvadītu gada īsāko nakti un godam nosvinētu Līgo svētkus jūras krastā – “Baltic Beach Hotel & | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.05.2024 - 22.05.2024 Krēta. Karstais piedāvājums  Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri un 7 naktis viesnīcā ar izvēlēto ēdināšanas programmu | Skatīt vairāk
no 269 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.54162598sec.