Reval Hotel Elizabete saņem vienu no prestižākajām starptautiskajām arhitektūras balvām

2009. gada septembrī Čikāgas Atēnas: Arhitektūras un dizaina muzejs un Eiropas Arhitektūras, mākslas, dizaina un pilsētplānošanas centrs sadarbībā ar starptautiskajām un valstu arhitektu asociācijām oficiāli paziņojuši prestižajai Starptautiskās Arhitektūras godalgas 2009. gada programmai izvēlētos jaunos izcilos projektus un pilsētu plānus. “Reval Hotel Elizabete” ir šī nozīmīgā apbalvojuma ieguvēju skaitā.

Pateicoties godalgas programmai, ievērojama sabiedrības un profesionāļu uzmanība tiek pievērsta šajā desmitgadē būvēto, visnozīmīgāko ēku godināšanai un atpazīstamības veicināšanai. Kaut arī tika iesniegti vairāk kā tūkstotis projektu no vairāk kā 30 valstīm, šogad apbalvoto sarakstā iekļauti tikai 87 projekti.

“Reval Hotel Elizabete” atrodas Rīgas (Latvija) Art Noveau vēsturiskā centra sirdī, kas iekļauts UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā. Ēka atstāj pozitīvu un cienījamu iespaidu uz specifisko vidi, kā arī vietas prestižu.

Viesnīcas projektu izstrādājusi starptautiska projektētāju komanda, kas atspoguļojas tās kosmopolītiskajā gaisotnē.

Arhitektūras projekta autors ir Bruno Delāns (Bruno Deslandes), SIA “ARCHItrāvs”. Projekta tālākā attīstība notika sadarbībā ar arhitektu Māri Malahovski, SIA “NAMS”.

Bruno Delāns fasādei un iekšpagalmam izvēlējies stikla un paneļus ar koka tekstūru. Iespaidīgo ielas fasādi rotā piecas latviešu tautasdziesmas par Rīgu, kuras no divu miljonu lielās datubāzes palīdzēja izvēlēties bijusī Latvijas Valsts prezidente, latviešu folkloras un tautasdziesmu speciāliste Dr. Prof. V. Vīķe-Freiberga. Fasāde kopumā rada dinamisku un pievilcīgu iespaidu, turklāt “Reval Hotel Elizabete” stikla fasāde ir pirmā šāda veida fasāde Ziemeļeiropā.

„Reval Hotels” viesnīcu grupa ir vadošais viesnīcu tīkls Baltijas valstīs un pārvalda astoņas pilna servisa augstākās klases viesnīcas lielākajās Baltijas pilsētās – Tallinā, Rīgā, Viļņā un Kauņā. 2009. gada rudenī Sanktpēterburgā tiks atklāta jauna starptautiskā tīkla viesnīca „Reval Hotel Sonya”.

Reval Hotels pieder norvēģu nekustamo īpašumu investīciju kompānijai „Linstow” AS, kuras īpašnieks ir „AWILHELMSEN” AS - pasaulē lielākās kruīza kuģu kompānijas „Royal Caribbean Cruise Lines” līdzīpašnieks.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.05.2024 - 24.05.2024 SINAGOGAS STĀSTI. ZUDUSĪ EBREJU KOPIENA VA Talsu novada TIC
Maija mēnesī Valdemārpils Tūrisma informācijas centrs turpina sarunu ciklu ČALOT 25.maijā aicinot ciemos Žaņa Lipkes memoriāla direktori Lolita | Skatīt vairāk
Populārākais Itālijas pludmales kūrorts! Latvia Tours
Pludmales kūrortā ir smilšu, platas un lēzenas, jūra silta un, turklāt, nav dziļa. Brīnišķīgi attīstīta infrastruktūra ar tradicionāli sirsnīgu | Skatīt vairāk
no 487 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.05.2024 - 24.05.2024 Lielais plosts 2024 TAKA
Šogad paredzētais maršruts ir Slutišķi (kempings “Daugavas loki”) – Butišķi (atpūtas vieta “Zemenīte”). | Skatīt vairāk
Luksus klases piedāvājumi - Taizeme Estravel Latvia
Esat pelnījuši - izbaudīt unikālu pieredzi, augstākās klases apkalpošanu un ņemt no dzīves vairāk! Dažādi Luksus piedāvājumi atpūtai Taizemē. | Skatīt vairāk
no 610 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.24446416sec.