airBaltic ieguvusi Gada aviokompānijas balvu Eiropā

2009.gada 8.oktobrī, Latvijas nacionālā aviokompānija airBaltic saņēma Gada aviokompānijas 2009/2010 Zelta balvu, ko pasniedz Eiropas Reģionālo aviokompāniju asociācija (ERA). Lidsabiedrībai airBaltic Gada aviokompānijas balva tika pasniegta Eiropas reģionālo aviokompāniju asociācijas Ģenerālajā asamblejā Interlākenā, Šveicē.

airBaltic prezidents un izpilddirektors Bertolts Fliks piebilst: “Mēs esam gandarīti, ka reģionālo aviokompāniju biznesa sabiedrība un mediji ir atzinuši airBaltic par Gada aviokompāniju. airBaltic turpinās savu attīstību un izaugsmi, neskatoties uz grūtajiem un sarežģītajiem tirgus apstākļiem.”

ERA eksperti nešaubīgi izvēlējās airBaltic kā Gada aviokompāniju. Viņi atzina, ka galvenie iemesli izvēlei ir airBaltic spēja izveidot jaunu biznesa modeli - no zemo izmaksu aviokompānijas, kas nodrošina lidojumus no viena punkta uz otru, pārtopot par tranzītaviokompāniju, kā arī lidsabiedrības nopelns Rīgas kā svarīga un efektīva starptautiska aviācijas tranzītmezgla izveidē smagas krīzes apstākļos Baltijas tirgū.

Eiropas reģionālo aviokompāniju asociācijas Gada aviokompānijas balva tika ieviesta 1991. gadā, un kopš tā laika ir kļuvusi par visatpazīstamāko industrijas apbalvojamu šajā nozarē. Ar ERA Gada aviokompānijas balvu tiek atzīnīgi novērtēti asociācijā ietilpstošo reģionālo aviokompāniju sasniegumi, ņemot vērā katras lidsabiedrības darbības apstākļu specifiku un kontekstu.

ERA Gada aviokompānijas balvas vērtēšanas procedūru raksturo kvalitāte, neatkarība un godīgums. Vērtēšanas komisija sastāv no pieredzējušiem nozares ekspertiem un augstu novērtētiem transporta nozares žurnālistiem. Eksperti tiek rūpīgi izvēlēti pēc zināšanām un spējas novērtēt sasniegumus, ņemot vērā dažādus specifiskos ierobežojumus un apstākļus, kuros katra aviokompānija strādā.

Eiropas Reģionālo aviokompāniju asociācija ir organizācija, kas pārstāv aviotransporta industrijas intereses Eiropā. Asociācija apvieno vairāk nekā 200 kompānijas, tostarp 60 aviokompānijas, 25 lidostas un vairāk nekā 100 lidaparātu un dzinēju ražotāju, starptautisko un reģionālo aviokompāniju un avionikas piegādātāju un servisa uzņēmumus. Eiropas Reģionālo aviokompāniju asociācijas biedri nodrošina lidojumus uz vairāk nekā 390 pilsētām 55 Eiropas valstīs. To rīcībā ir 1100 lidmašīnas, un ik gadu tiek pārvadāti vairāk nekā 70 miljoni pasažieru.

Iepriekš Gada aviokompānijas balvu ir saņēmušas tādas lidsabiedības kā Aegean Airlines, Eurowings, Tyrolean Airways.

airBaltic ir Baltijas valstu – Latvijas, Igaunijas un Lietuvas – lielākais pārvadātājs. airBaltic lidojumu tīklā ir vairāk nekā 60 galamērķu Rietumeiropā, Vidusjūras reģionā, Skandināvijā un NVS valstīs. Tā lielākajā bāzē Rīgā 2009.gadā airBaltic ir sasniedzis stabilu pasažieru skaita pieaugumu vairāk nekā 30% apjomā un paaugstinātu vietu piepildījumu lidmašīnās.

 

Īsi par airBaltic:

AIR BALTIC CORPORATION (airBaltic) ir akciju sabiedrība, kas dibināta 1995. gadā. Galvenie akcionāri:

Latvijas valsts 52.6% akciju, SIA Baltijas aviācijas sistēmas – 47.2% akciju. airBaltic flotē ir trīsdesmit viena lidmašīna: desmit Boeing 737-500, astoņas Boeing 737-300, divas Boeing 757-200 un vienpadsmit Fokker 50. airBaltic veic tiešos lidojumus no trim Baltijas valstu galvaspilsētām –Rīgas,Viļnas un Tallinas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 30.05.2024 - 05.06.2024 1.jūnijā Koknesē norisināsies svētki Aizkraukles novada TIC
Aizkraukles novada svētki ar devīzi “Radu un daru savam novadam” 1. jūnijā Koknesē norisināsies visas dienas garumā - aicinām izbaudīt svētkus | Skatīt vairāk
Latvija
Mūsdienu Latvijas garšas. Gardēžu pasākums Viesistaba
Visas vasaras garumā, katru trešdienu gardēžu pasākumi angļu valodā. Gatavo kopā ar šefpavāru Mūsdienu Latvijas garšas. Gan individuāliem viesiem, | Skatīt vairāk
79 EUR
IELĪGOŠANA | pie Tukuma tirgus Tukuma TIC
22.jūnijā no 9:00 pie Tukuma tirgus būs gan mājražotāju tirdziņš, gan koncerts, gan motociklu apskate, gan arī uzvedums "Jāņu nakts mistērija" | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.05.2024 - 10.06.2024 “Baltijas kauss vindsērfingā" Burtniekos Valmieras novada Tūrisma pārvalde
8. un 9. jūnijā Burtniekos jau tradicionāli notiks Baltijas lielākās vindsērfinga sacensības “Baltijas kauss vindsērfingā 2024". | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


airBaltic
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.65019393sec.