Nedēļa Madeirā - ko redzēt un ko piedzīvot

Nedēļa Madeirā - ko redzēt un ko piedzīvot

Portugāles sala Madeira ir absolūti brīnišķīgs ceļojumu galamērķis aktīviem ceļotājiem. Šī sala, ko mēdz dēvēt par Atlantijas okeāna pērli, lutina ar neskartu dabas skaistumu, bagātu kultūru un aktivitāšu daudzveidību. Kad laiks šīs apburošās salas apciemojumam, ir ierobežots, kā saprast, ko vērts ir iekļaut savos plānos, ir apkopojis tūroperators “Novatours”.

Madeiru dēvē par mūžīgā pavasara salu, jo pavasarīgs laiks šeit ir visu gadu. Vasarā vidējā gaisa temperatūra sasniedz +23 grādus, bet ziemas dienās tā reti ir zemāka par +16 grādiem. Salas garums ir 57 kilometri un platums ir 23 kilometri. Divas trešdaļas salas ir dabas rezervāts. Apmēram 22 tūkstošos hektāru aug lauru koku meži. Madeira ir vulkāniskas izcelsmes sala, tāpēc šeit nav dabīgas smilšu pludmales.

    1. diena - pludmales

Iejusties brīvdienu noskaņā noteikti palīdzēs Madeiras unikālā piekraste, kur sastopamas gan varenas klinšu kraujas un vulkāniski iežu veidojumi, gan lieliskas pludmales un dabiski peldbaseini. Salas daudzveidīgajā piekrastē ir pieejamas dažādas pludmales, sākot no oļu un melno smilšu pludmalēm līdz izolētiem līčiem un mākslīgām peldvietām. Ieskatam dažas no Madeiras ievērojamākajām pludmalēm:

    • Praia Formosa - šī Funšalas oļu pludmale ir viena no Madeiras populārākajām un lielākajām pludmalēm;

    • Calheta Beaches - šī pilsēta lepojas ar divām mākslīgām zelta smilšu pludmalēm, kas lutina ar drošus peldēšanos un gleznainu vidi;

    • Praia do Garajau - neliela oļu pludmale, kas atrodas aizsargātā līcī zem iespaidīgajām Caniço de Baixo klintīm. To apskalo mierīgi ūdeņi, kas ir ideāli piemēroti peldēšanai un snorkelēšanai;

    • Praia dos Reis Magos -patiesi gleznaina, pusmēness formas pludmale ar tumšām, vulkāniskām smiltīm un dzidru ūdeni.

    2. diena - pastaiga lauru mežā

Madeiras lauru meži ir iekļauti UNESCO Pasaules mantojumu sarakstā. To iepazīšanai, ieteicams doties pārgājienos pa levadām - apūdeņošanas sistēmas kanāliem. Pa šiem kanāliem ūdens tiek pārvadīts no salas mitrākajām vietām uz sausākajām. Blakus apūdeņošanas kanāliem ir ierīkotas takas, kas dod iespēju iepazīt ne tikai brīnumainas dabas caurvītos lauru mežus, bet arī pašu salu.

    3. diena - delfīnu un vaļu vērošana

Nelielai atelpai pēc pārgājiena, var ieplānot rāmu, taču iespaidiem bagātu graciozo ūdens iemītnieku vērošanu. Madeiras apkārtnes ūdeņi ir pazīstami ar savu mierīgumu un labvēlīgo vidi plašai jūras bioloģiskai daudzveidībai, tāpēc tie ir ideāli piemēroti delfīnu un vaļu dzīves ritmam. Madeiras apkārtnē ir sastopamas vairāk nekā 20 delfīnu un vaļu sugas, kas labprāt arī pagozējas cilvēka skatam

    4. diena - kalnu iepazīšana

Ciemošanās Madeirā nav pilnīga bez viesošanās tās kalnu reljefā. Kalnus caurvij neskaitāmu taku labirints, kurā ikviens var atrast savām spējām un vēlmēm atbilstošu maršrutu - no vieglām pastaigām pa zaļojošām ielejām līdz izaicinošiem kāpieniem kādā no virsotnēm.

Viens no ieteicamiem maršrutiem ir no Pico do Arieiro uz Pico Ruivo, salas augstāko virsotni. Taka ved cauri dramatiskām kalnu ainavām un ļauj atrasties virs mākoņiem. Mainīgie laikapstākļi padara šo pārgājienu par dinamisku un neaizmirstamu piedzīvojumu.

Dodoties Madeiras kalnu takās, ir jāparūpējas par atbilstošiem apaviem un apģērbu - kā jau visos kalnos, laika apstākļi var būt mainīgi, tāpēc pareizs ir patiesi svarīgi. Noderēs arī pārgājienu nūjas. Tāpat ir jāparūpējas arī, lai līdzi būtu ūdens un uzkodas.

    5. diena - galvaspilsēta Funšala

Pieredzes dažādošanai, nomainot atpūtu dabā, ir vērts ieplānot vienu dienu arī Madeiras galvaspilsētā Funšalā. Pilsēta ir bagāta ar vēsturiskā mantojuma objektiem: katedrāle, pilsētas teātris, XVIII celtas ēkas. Funšalā atrodas neskaitāmi veikali, kuros var atrast oriģinālus un tradicionālus priekšmetus, kā arī izcili restorāni un tirgus ar svaigiem augļiem un zivīm.

Pilsētas un arī salas iepazīšanai no cita skatu punkta var doties aptuveni 15 minūšu ilgā braucienā ar funikulieri uz kalna Monte virsotni, kur būs botāniskais dārzs “Jardim Tropical Monte Palace”. Savukārt atpakaļ uz pilsētu iespējams nokļūt visai aizraujošā un izklaidējošā veidā - ar īpašajām toboggan ragavām. Tās ir pītas ragavas, kuras stumj un stūrē divi tradicionālos apģērbos tērpti madeirieši. Ragavas slīd pa īpaši gludo asfaltu un ātrums, kādu tās sasniedz pa stāvajiem celiņiem lejup, ir diezgan iespaidīgs. Tās būs 10 minūtes nebeidzamu smieklu un gandarījuma.

    6. diena - Mūķeņu ieleja

Mazais ciematiņš Kural das Freiras (Curral das Freiras) jeb “Mūķeņu ieleja” piesaista apmeklētājus ar elpu aizraujošiem skatiem uz kalniem, mierīgu gaisotni un bagātu kultūras mantojumu. Šis nomaļais ciemats, kas atrodas Madeiras majestātisko kalnu vidienē, ļauj uz mirkli aizmirst par mūsdienu ikdienas dzīves steigu un burzmu, aicinot baudīt dabas skaistumu un lauku dzīves vienkāršību. Ar savām līkumotajām bruģakmens ieliņām, baltajiem namiņiem un vēsturiskām baznīcām ciems staro mūžīgu šarmu.

    7. diena - skatu laukums ar stikla grīdu

Madeiras salā atrodas vieta, kur aizraujas elpa. Dažus kilometrus uz rietumiem no Funšalas, 589 metrus virs jūras līmeņa ierīkots skatu laukums ar stikla grīdu “Cabo Girao”. Tas ir liels pārbaudījums tiem, kas baidās no augstuma, jo zem kājām paveras dramatiski skaists skats uz Atlantijas okeāna apskalotajām klintīm. Skaidrā dienā tālumā redzama Funšalas pilsētas panorāma un zilā okeāna plašumi.

No galvaspilsētas uz skatupunktu kursē sabiedriskais transports: līdz Kamara di Lobuša (Camara de Lobos) ar autobusu, tālāk ar mikroautobusu vai vilcieniņu.

Skatu laukuma apmeklējums būs lielisks noslēgums Madeiras apciemojumam!

Madeira ir vārdos neaprakstāmi brīnišķīgs ceļojumu galamērķis, it sevišķi pavasarī - laikā, kad vasaru kārojas arvien vairāk. Tās zaļojošā daba ir patiesi maģiska, bet visvarenais okeāns liek uz mirkli pierimt pat vissteidzīgākajiem. Ir laiks ieplānot ceļojumu uz Madeiru!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ekskursija Valmieras novadā Valmieras TIC
5.maijā aicinām atklāt Valmieras novada stāstus pirmajā no Lielās Valmieras novada autobusu ekskursijām - "Uz saldējuma galvaspilsētu" Rūjienas pusē! | Skatīt vairāk
35 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 30.04.2024 Nāc un mācies golfu - zaļās kartes kurss ! Jurmala Golf Club & Hotel
Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo | Skatīt vairāk
180 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 28.04.2024  Vislatvijas golfa diena 5.maijā! Jurmala Golf Club & Hotel
Vislatvijas Golfa Dienas – atklāj golfa spēles burvību! Aicināts ir ikviens pie mums Jurmala Golf Club & Hotel! | Skatīt vairāk
Larnaka, Kipra. Aviobiļetes Estravel Latvia
Lidojums Rīga - Larnaka - Rīga // 1 x nedēļā // 7 naktis Kiprā // Pēdējā brīža cenas meklējiet ŠEIT | Skatīt vairāk
no 199 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.62787104sec.