Marta Mackeviča: Safari piedzīvojums Dubaijas tuksnesī

Marta Mackeviča, Travelnews.lv redakcijas uzdevumā: Viena no lietām, bez kā nav iedomājams ceļojums uz Dubaiju, ir safari piedzīvojums tuksnesī. Lai gan šādu iespēju nodrošina vairākas kompānijas, Travelnews redakcija izbaudīja “Platinum Heritage” piedāvājumu, kas sola luksusa piedzīvojumu, un tā patiešām arī bija. Ar pieredzējušu profesionāļu gādību tuksnesi var ieraudzīt pavisam citā gaismā, nekā, iespējams, bijis ierasts līdz šim. Piedzīvojums sniedz daudz pozitīvas emocijas un neatstās vienaldzīgus pat lielākos skeptiķus. Izbrauciens ilgst no pusdienlaika līdz vēlam vakaram un tā laikā katrs atradīs savai gaumei tīkamāko – tikšanās ar tuksneša dzīvniekiem, piekūnu šovs, izbrauciens džipos tuksneša kāpās, vairāku kārtu vakariņas, muzikāli priekšnesumi un zvaigžņu vērošana.

Platinum Heritage” komanda visbiežāk sagaida viesus viesnīcā vai citā norunātā vietā pilsētas centrā, kam seko aptuveni 40 minūšu brauciens līdz pirmajai pieturvietai tuksnesī. Tur ikvienam piedzīvojuma dalībniekam tiek nodrošinātas tradicionālās galvassegas un dzeramais ūdens (par šādām lietām tiek piedomāts visa piedzīvojuma laikā, tāpat kā par citiem svarīgiem sīkumiem). Tālākais ceļš tiek mērots vintāžas “Land Rover”, ļaujot iejusties Holivudas filmu cienīgā atmosfērā. Brauciens pa kāpām ir ļoti aizraujošs, turklāt, pa ceļam iespējams satikt un pavērot gazeles un Arābijas oriksus – tā ir pirmā dzīvnieku suga, kura jau tika uzskatīta par savvaļā izmirušu, bet šobrīd tai piemērots statuss “neaizsargāta”. Brauciens būs saistošs arī tiem, kam patīk “ķert” skaistus kadrus, jo ceļā ir vairākas gleznainas pieturvietas, kur tuksneša kāpu fonā var radīt ļoti “instagrammīgas” bildes.

Viens no piedzīvojuma elementiem ir piekūnu šovs, kas organizēts ļoti pārdomāti. Brauciena dalībniekiem ir iespēja iekārtoties uz ērtiem spilveniem, radot beduīnu apmetnes noskaņu, baudīt siltu tēju vai atspirdzinošu dzērienu un, protams, vērot skaistos putnus lidojumā. Tāpat kā visa pasākuma laikā, arī šajā posmā ir padomāts par viesu ērtībām un gaumīgu pieredzi.

Nākamā pieturvieta ir arī centrālais brauciena notikums – viesošanās beduīnu apmetnē. Ja ir gadījies tādā viesoties kādā no braucieniem uz citām tuksneša valstīm, varam godīgi teikt, ka šī pieredze nav ar to pat salīdzināma. Jau ierodoties apmetnē ir skaidrs, ka tā vairāk līdzinās izsmalcinātam restorānam, tikai zem klajas debess. Viesi tiek sagaidīti ar autentisku kafijas dzērienu un tiek aicināti ieņemt vietas pie skaisti klātiem galdiņiem. Papildus atspirdzinošajiem dzērieniem (dažādu eksotisku augļu sulas), tiek piedāvātas dažādas uzkodas, salāti un svaigi cepta maize. Šeit gan pats svarīgākais ir neaizrauties un atcerēties, ka sekos vairāki pamatēdieni un deserts. Pamatēdienā ir plašas izvēles iespējas gan gaļas cienītājiem, gan tiem, kuri dod priekšroku dārzeņiem. Noslēgumā tiek piedāvāts tradicionālais deserts un svaigi augļi.

Visa vakara garumā tiek domāts arī par viesu izklaidi – muzikāli priekšnesumi, kuros, starp citu, aicināti piedalīties arī paši viesi, iespēja iepazīt kultūru un tradīcijas, un pats skaistākais – zvaigžņu vērošana. Sajūtai, kas rodas, guļot un vērojot zvaigznes tuksneša vidū, grūti atrast līdzīgu. Viss pasaules laiks apstājas un atliek vienīgi baudīt.

Vakara noslēgumā laimīgie un nogurušie viesi tiek nogādāti viesnīcā vai kādā citā galamērķī pēc vienošanās. Pozitīvās emocijas pēc šāda piedzīvojuma saglabājas ļoti ilgi un tas kardināli maina izpratni par to, kādu iedomājamies tuksnesi un izbraucienu tajā.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 28.04.2024  Vislatvijas golfa diena 5.maijā! Jurmala Golf Club & Hotel
Vislatvijas Golfa Dienas – atklāj golfa spēles burvību! Aicināts ir ikviens pie mums Jurmala Golf Club & Hotel! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 01.05.2024 GeLux - Āzijas piedzīvojumu ceļojums Estravel Latvia
Jauna izpratne par Luksu - piedzīvojumu ceļojumā Taizemē un Kambodžā // Unikāla pieredze, vairāk iekļautu pakalpojumu // 10% atlaide, rezervējot | Skatīt vairāk
no 2519 EUR
Zudušais un atklātais Bānīša ceļā! Alūksnes TIC
ptuveni 30km velo tūre “Zudušais un atklātais Bānīša ceļā” piemērota gan draugu kompānijām, gan ģimenēm ar bērniem. Apļveida brauciens stars | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.04.2024 - 30.04.2024 Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” | Skatīt vairāk
Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.889714sec.