Ar auto uz hokeja čempionātu Čehijā: kā sagatavot automašīnu ceļam un kas jāņem līdzi?

Ar auto uz hokeja čempionātu Čehijā: kā sagatavot automašīnu ceļam un kas jāņem līdzi?

Pasaules hokeja čempionāts šogad notiks maijā Čehijā – tas ir pietiekami tuvu, lai fani no Latvijas turp varētu doties arī ar savām automašīnām. Lai nebūtu jāraizējas par tehniskām ķibelēm ar auto svešā valstī, apdrošināšanas tehnoloģiju uzņēmuma Balcia motoru produktu vadītājs Edgars Korzāns iesaka, kā sagatavot savu automašīnu garākam ceļam un kas noteikti jāpaņem līdzi.

Ceļojums ar automašīnu ir labs un ērts veids, kā apceļot ne tikai Latviju un Baltijas valstis, bet arī tālākus galamērķus Eiropā – piemēram, doties uz Pasaules hokeja čempionātu Čehijā, ko var apvienot ar pavasara ekskursiju pa Centrāleiropu. Sava automašīna ļauj brīvi pielāgot maršrutu, tuvāk iepazīt dažādas valstis un vienmēr justies nedaudz kā mājās ar jumtu virs galvas. Taču, lai droši varētu veikt garākus braucienus, neraizējoties par tehniskām problēmām, ieteicams automašīnu laicīgi sagatavot ceļojumam.

Ieplāno autoservisa apmeklējumu!

“Automašīnai, kas ikdienā tiek izmantota braukšanai pa pilsētu, tālāks ceļojums būs liela slodze – īpaši, ja plānots doties uz kalnainiem apvidiem. Tāpēc pirms došanās ceļā noteikti iesaku ieplānot vizīti autoservisā, kur meistari varēs objektīvi novērtēt automašīnas tehnisko stāvokli un veikt tās apkopi,” iesaka Balcia eksperts Edgars Korzāns. Tāpat viņš norāda – ja plānots braukt pa Eiropas ātrgaitas šosejām, tad vajadzētu pārbaudīt arī automašīnas riepu ātruma indeksu jeb maksimālo ātrumu, ar kādu drīkst braukt ar konkrētajām riepām. Braucot ar lielāku ātrumu nekā norādīts uz riepām, tās var zaudēt saķeri un mašīna var sākt “peldēt”.

Kam noteikti jābūt bagāžniekā?

Lai vienkāršas tehniskas ķibeles uz ceļa varētu atrisināt paša spēkiem, ieteicams paņemt līdzi viena litra iepakojumu ar motoreļļu, antifrīzu vai citu automašīnai atbilstošu dzesēšanas šķidrumu, kā arī tādus instrumentus kā skrūvgriezis un knaibles, kas parasti iekļauti automašīnas komplektācijā un reizēm var palīdzēt turpat uz vietas veikt nelielu remontu. Noteikti jāpārbauda, vai automašīnā ir aptieciņa, avārijas trijstūris, kā arī atstarojošā veste, jo vairākās Eiropas valstīs bez tās ir aizliegts atrasties uz ceļa ārpus automašīnas.

“Ja automašīnai nav rezerves riepas, līdzi var paņemt riepu remonta putas, ar ko aizpildīt plīsušu riepu. Mūsu pieredze rāda, ka tieši pārsista riepa ir biežākā ķibele, ar ko cilvēki saskaras, dodoties ceļojumā ar automašīnu. Ja transportlīdzeklim ir KASKO apdrošināšana, tad šādās un jebkurās citās negadījumu situācijās ir jāsazinās ar apdrošinātāju, kas parūpēsies gan par palīdzību uz ceļa, nosūtot palīgā vietējo meistaru, gan atlīdzinās zaudējumus. Mēs atlīdzinām arī viesnīcas, automašīnas transportēšanas un taksometra izmaksas, kā arī mantu zādzību no auto vai jumta bagāžnieka. Šādas zādzības ir īpaši izplatītas dienvidu valstīs, taču mēdz gadīties arī citur, tāpēc ieteiktu nekad auto salonā redzamā vietā neatstāt vērtīgas lietas – piemēram, datoru, telefonu, planšetdatoru, dokumentus vai maku,” stāsta Balcia eksperts.

Plāno maršrutu gudri!

Pirms došanās ceļā ieteicams jau mājās mierīgi izplānot maršrutu un saglabāt to navigācijas lietotnē vai iekārtā, lai pa ceļam nebūtu jāraizējas par plānošanu. Maršrutu vēlams plānot tā, lai lielās pilsētas nebūtu jāšķērso “pīķa stundās” – no rīta vai pēcpusdienā, kad var zaudēt daudz laika un degvielas, sēžot sastrēgumos. Tāpat laicīgi var izpētīt, vai ieplānotajā maršrutā nav ceļu remontu, jo arī tie var krietni paildzināt braucienu.  

Kā vērtīgi un jautri pavadīt laiku ceļā?

Vēl plānojot ceļojumu, var padomāt arī par to, kā aizpildīt laiku garajos braucienos. Braucot vienatnē vai divatā, var klausīties mūziku, audio grāmatas vai lekcijas, raidierakstus, ko jau mājās var lejupielādēt attiecīgajās lietotnēs, lai nebūtu jāraizējas par interneta patēriņu. Savukārt, braucot kopā ar bērniem, noderēs dažādas rotaļlietas un grāmatas – piemēram, uzlīmju vai uzdevumu grāmatiņas, magnētiskās tāfeles un citas lietas. Tāpat var īsināt laiku, kopā ar ceļabiedriem spēlējot dažādas vārdu, asociāciju un jautājumu spēles – var skaitīt pa ceļam ieraudzītos dzīvniekus, saukt vārdus, kas sākas ar vienu burtu, vai spēlēt personību minēšanas spēli. Svarīgi arī ieplānot īsas apstāšanās pauzes, kad kāju izlocīšanu var apvienot ar kādu interesantu dabas vai kultūras objektu apskati.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Brauc ar klasi Alūksni! Alūksnes TIC
Skolēniem viens no gaidītākajiem notikumiem neatkarīgi no mācību mēneša un gadalaika, ir klases ekskursijas kopā draugiem un saviem skolotājiem! | Skatīt vairāk
no 3.00 EUR
Ēģipte skolēnu RUDENS brīvlaikā Estravel Latvia
Esiet tālredzīgi un gudri! iegādājieties ceļojumu skolenu RUDENS brīvlaikam jau tagad! Hurgada vai Šarm-el-Šeiha | Skatīt vairāk
no 685 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.05.2024 - 18.05.2024 Ceļojums garām Berķenelei uz Medumiem TAKA
Visa pasākuma laikā jaunākajiem "Muzeju nakts" apmeklētājiem tiks piedāvātas atraktīvas rotaļas un spēles brīvā dabā. | Skatīt vairāk
Rēzeknes āra peldbaseins atsāk sezonu! Rēzeknes pilsētas TIC
Un beidzot pēc ziemas sezonas, no 7.maija ir atsākusi darbu Olimpiskā centra Rēzekne “karstā sirds” – brīvdabas peldbaseina zona. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.24740291sec.